Anul 2022 a fost un an marcat de schimbari semnificative atat pe plan economic, cat si in domeniul moda. Aceasta revolutionare an a adus trenduri inovatoare si revolutionare care sunt considerate stiluri cu care se vor mandri anii urmatori. Astazi, vom discuta despre principalele tendinte care au modelat moda anului 2022.

I. Textura suprafetelor și materialele

Texturile inovatoare precum denimul cu aspect piele, materialele velur, coasele si imbinarile ascutite au predominat intregul an, oferind indrazneala si atitudine. S-a optat foarte mult pe turcoaz, lavanda si albastru pastel care a oferit un imagine de briză dar si de relaxare. Materialele structurale precum penele, materialele moale, latexul si vinilul au dat o puternica nota fashion tuturor.

II. Îmbrăcăminte Casual și Mult Funcțională

În ceea ce priveste moda casual, cel mai popular trend a fost bluza cu mâneci mari, pantalonii trei sferturi, tricourile si fustele pana la genunchi. În 2022 s-a vorbit foarte mult despre produse avangardiste, care sunt multi-functional si au la baza materiale confortabile si rezistente la intemperii. Printre preferate au fost rochiile Oversized, hanoracele si pantalonii cu turcoaz.

III. Pantofi și încălțăminte

Pantofii cu talpa comfort au dat tonul în anul 2022, fie ca vorbim despre platforme înaltate, adidasi sau ghete. Sandalele au fost preferate o perioada si au fost diversificate prin incaltaminte menita pentru plimbare, in contextul stilului off-duty sau chiar si pentru ocazii speciale.

IV. Accesorii

Accesoriile au scos cu desavârsire in evidenta outfit-urile anului 2022 si au contribuit la imaginea generala fashion. Accesoriile extravagante ca de ex. esarfele cu imprimeuri, manusile de culori, frezele si pălăriile XXL au fost bine vazute si au fost folosite nu doar pentru a-ti completa look-ul, ci si pentru a-ti completa abordarile mai metrosexuale sau masculin-robot.

V. Paleta de culori

Paleta de culori a anului 2022 a avut destul de multe variatii, de la culorile metalice pana la nuante pastel. Începând cu culorile metalice, ca de ex. galvanizarea, argintiul si auriu, în contrast cu culorile pastel, cum ar fi lavanda, menta si bleu marin, aceasta a fost o explozie coloristica foarte bine gandita si creata. Key trend-ul a fost turcoazul in contrast cu pavoazarea roz-aurie sau chiar gri.

VI. Ce putem aștepta în 2023 ?

Moda si stilul anului 2023 devine din ce in ce mai interesant, insa nu ne permitem sa anticipam ce tendinte vor invada anul urmator. Cu siguranta vor fi mai multe fluxuri de moda si tendinte bazate legate de stilul de eco-friendly, îmbrăcăminte fashion cu un contrast puternic. Elementele biodegradabile, renovabile precum si materialele reciclabile vor fi factorul principal care va modela si va face moda anului 2023.

In concluzie, anul 2022 a fost unul dintre pionerii din industria modei, aducand tendinte extrem de variate si inovatoare. Acest an avea sa aduca de asemenea schimbarile necesare catre un stil mai ecologic si sustenabil, ce s-ar sa se relanseze si in urmatorul an. Aceste tendinte si elemente vor ramane pentru o perioada indelungata in industria modei si sunt considerate a fi un standard foarte important pentru anii urmatori.