Taierea frunzelor la capsuni: Tot Ce Trebuie Sa Stiti Despre Cosmeticarea Si Beneficiile Acesteia

Taierea frunzelor capsunilor este un pas-cheie cand se cultiva aceste fructe, indiferent daca se recolteaza pentru consumul personal sau comercial. Frunzele in exces limiteaza productia actuala si poate afecta rezistenta pe termen lung a culturii. Intr-adevar, exista multe beneficii atunci cand se taie frunzele la capsuni.

In aceasta postare, vom explora cei mai buni calareti in taierea frunzelor, de ce este importanta cosirea capsunului si ce presupune practic taierea, oferind informatii despre importanta cosmetizarii plantei.

Ce este taierea frunzelor la capsuni?

Taierea frunzelor la capsuni desemneaza excesul de frunze care sunt maruntite de-a lungul culturii, eliminandu-se cu tesatura si aplicandu-se cosmetica usoara a culturii. Tehnica ofera optiunea de a obtine rezultate mai bune atunci cand se cultiva capsuni, prin reducerea numarului de frunze si oferind instantaneu ipotezei o anumita structura si forma.

De ce este importanta taierea frunzelor la capsuni?

Exista o multime de motive pentru care taierea frunzelor la capsuni ar trebui sa fie facuta, fiind printre cele mai importante pentru a obtine o productie mai buna:

 1. Reducerea cantitatii de frunze prezente pe tufa poate permite razelor soarelui sa fie absorbite prin frunzele ramase, marind cantitatea de energie captata de planta. Aceasta va duce, de asemenea, la cresterea produsului si producerea fructelor intr-o perioada mai scurta de timp.

 2. Taierea excesului de material va permite o mai buna lumina si aer completand tufa cu aer mai rece, crescand cantitatea de oxigen si reducand caldura absorbita de frunze.

 3. Taierea excesului ajuta la stimularea cresterii fructelor si ramurilor, lasand frunzele care se deschid la soare si produc fructe (chiar si cand vremea este ploioasa). Acest lucru duce si la cresterea productiei fructelor.

 4. Taierea excesului de material va ajuta la sporirea duratei de viata al plantei, permiand o mai buna rezistenta a capsunului fata de boli si daunatori.

Cand se taie frunzele la capsuni?

Cel mai bun moment pentru taierea excesului de frunze la capsuni este atunci cand planta incepe sa formeze muguri, sau cand fructele au ajuns la dimensiunea dorita. Taierea excesului prea curand poate duce la oprirea procesului de crestere si a fructelor. Este esential sa evitati taierea excesului de frunzelor in vremea incalzirii primaverii, deoarece acest lucru poate provoca agitarea plantei, cauzand producerea unor fructe de dimensiuni prea mici.

Taierea excesului cu scula corecta este importanta.

Fierastraul se va folosi pentru a taiaexcesul uscat si moale, precum si frunzele supraaglomerate mai mici. O miscare precisa va fi necesara pentru a indeparta frunzele din tufa; o miscare prea grea poate cauza intreruperi ale fluxului de seva si poate incetini cresterea plantei.

Sfaturi pentru taierea frunzelor la capsuni

Unele sfaturi utile care va pot ajuta sa reduceti excesul de frunze prin taiere ar fi:

 1. Folositi vechi sau unelte noi curate pentru taiere.

 2. Transplantandul capsunului va imbunatati structura; consumati materialul experimental inestetic sau excesiv.

 3. Rotiti tufele in fiecare saptamana pentru o mai buna lumina si aerisire.

 4. Cureti terenul in jurul capsulei pentru ca lumina sa fie prezenta.

 5. Folositi materiale in scopul de a ajuta la crestere si productie (fertilizatori, usturoi si alte plante mici), pentru a preveni atacul daunatorilor.

 6. Cultivati inauntrul si spre exterior, pentru a permite aerului sa curga mai usor.

 7. Plupart fructelor se maturizeaza si produc fructe cand vremea ploioasa se transforma in vreme calda; efectuati taierea de frunze la aceasta temperatura.

Beneficiile taierii frunzelor la capsuni

Beneficiile taierii frunzelor la capsuni sunt multiple:

 1. Capacitatea de a produce fructe mai mari si mai multe.

 2. Matureaza mai repede.

 3. Mentinerea tufei intr-o forma pozitiva si estetica.

 4. Creste cantitatea de lumina absorbite si a oxigenului din manici.

 5. Reduce riscul de ciuperci si de infectii cauzate de uzura excesiva.

 6. Ajuta la reducerea numarului de frunze uscate si previn cresterea excesiva a ridicaturii pamantului.

 7. Reduce presiunea depusa asupra culturii doar pe cele mai viguroase frunze.

 8. Creste productivitatea si durata de viata a culturii.

 9. Previne contaminarea si dezastrul cauzat de daunatorii si boli.

 10. Stimuleaza metabolismul corect al substantelor nutritive si al elementelor fizice.

Concluzii

Taierea frunzelor la capsuni este un proces care trebuie facut si controlat cu atentie. Aceasta procedura va preveni infestarea cu daunatori si imbunatateste aspectul tufei si al campului. Este esential sa actionati cu grija si sa folositi scule adecvate. Taierea excesului de frunze la capsuni poate avea efecte pozitive asupra productiei si cantitatii, asigurand ca cultura va functiona in momentul optim, producand fructe mai mari si mai gustoase.