Cand se stropesc castravetii – Totul Despre Cele Mai Bune Produse pentru Legumele Din Solar

Gandul de a cultiva legumele tale in solarul propriu este incitant si poti obtine rezultate foarte bune, daca urmezi sfaturile corecte privind udarea si intretinerea acestora. Unul dintre cele mai importante elemente ale ingrijirii plantelor din solar este stropirea, fiecare tip de planta necesitand un produs diferit si un program specific. Pentru a te asigura ca vei obtine cea mai buna recolta de castraveti din solarul tau, asistenta expertilor si urmatoarele informatii sunt importante.

I. Cum Sa Stropesti Corect Castravetii?

 1. Momentul optim de stropire. Castravetii sunt usor sensibili la raceala, prin urmare stropirea trebuie sa se faca abia cand zona va fi protejata de frigul dimineata si dupa-amiezei. La fel ca orice alta planta, castravetii au nevoie sa fie stropiti mai reguios in anotimpurile mai reci.

 2. Anumite plante sunt mai rezistente decat altele. Unele specii si soiuri de castraveti sunt mai rezistente la raceala si microclima si, prin urmare, stropirea lor nu este o necesitate. Linia de castraveti “Tender and True” este un exemplu. Aceasta va trebui stropita cel mult o data pe saptamana sau chiar mai rar.

 3. Lichidul de stropire este cel mai important. Borax, apa calda si sare pot fi unele dintre cele mai bune produse pentru stropit castravetii. Uleiurile minerale pot fi de asemenea folosite, dar bazinele de sol trebuie curatate cu grija dupa stropirea acestora.

 4. Stropeste din abundenta. Stropirea castravetilor trebuie sa fie suficient de mare incat sa ude usor solul pe o buna distanta. Urmeaza-ti intotdeauna ingreotarile indica pe eticheta produsului folosit. Pentru stropire trebuie sa folosesti aproximativ doua cani de produs pentru fiecare 20 de metri patrati.

II. Ce Intareste Castravetii si Cum Sa Te Asiguri ca Vor Face Fata Actiunii Vremii?

 1. Aplica mulci. Mulciul se aplica nu numai inainte de plantarea castravetilor in solar, ci si periodic dupa. Un strat subtire de pamant arabil poate ajuta la mentine temperatura solului si se poate aplica periodic inainte de stropire.

 2. Steargandu-le frunzele cu o carpa. Aceasta este o metoda practica si eficienta de a elimina umezeala care achizitionata si acumulata pe frunze in ziua precedenta. De aceea, trebuie sa folosesti un material care sa nu abraziveze sau sa nu iritatie frunza.

 3. Identifica riscul de insecte. Cu toate acestea, produsele folosite vor ajuta la protejarea plantelor non-natural Cele mai bune produse pentru a preveni insectele sunt produsele pe baza de fier si ulei mineral. Acestea trebuie sa fie utilizate in mod regulat si in mod considerat.

 4. Intarirea cu ajutorul produselor chimice. Fertilizarea cu produse chimice poate ajuta, de asemenea, la intarirea plantelor si la absorbtia lichidelor intr-un mod mai eficient . Aceste produse pot fi aclamatze la orice magazin specializat, dupa cum urmeaza:

• Fertilizant fertil – este cel mai important aport de nutrienti pentru castraveti, cu doua lingurite o data la o luna.

• Fertilizant de marire – aceasta adauga eficienta de absorbtie a apei si creste fructificatia
• Fertilizant bio – acesta poate fi aplicat saptamanal pentru a furniza plantelor nutrimente esentiale.

III. Cum Sa Utilizezi Produsele Corect?

 1. Indicatii si instructiuni. Asigura-te ca citesti evidentele indicatii si instructiunile de pe eticheta produsului. Unele produse trebuie amestecate in apa inainte de a fi aplicate, altele pot fi pulverizate direct pe plante.

 2. Utilizeaza cantities minimize. Amesteca intotdeauna produsele chimice in mod corect si foloseste cat mai putine ca sa lupti impotriva insectelor si sa-ti fertilizezi plantele.

 3. Aplica in seara. Unele produse chimice trebuie sa fie aplicate numai in seara pentru a fi mai eficiente. De exemplu, uleiul mineral asigura un strat protector pe frunze si evita decolorarea acestora.

 4. Urmeaza eticheta intotdeauna. Daca observi ca legumele tale raspund si prezinta niste efecte negative, intotdeauna urmeaza indicatiile produsului pentru a evita potentialele defitori.

IV. Acum Cand Esti Pregatit sa Stropesti Castravetii?

Inainte de a incepe stropirea castravetilor din solarul tau, este important sa iei in considerare urmatoarele lucruri:

• opteaza pentru produse naturale – acestea sunt in mod general mai sigure atat pentru plante, cat si pentru produsele obtinute
• contacteaza un expert si informeaza-te – nu uita, specialistii pot sa iti explice tot ce ai nevoie sapt sa sti
• urmeaza instructiunile corecte – specialistii pot sa fie extrem de utili, dar nu incepe sa le multiplici recomendarile produselor chimice
• asigura-te ca ai sticla adecvate – acest lucru va asigura eficienta, precum si aplicarea mijlocului folosit la suprafata plantelor

Stropirea castravetilor nu trebuie sa fie o procedura dificila. Cu o cantitate suficienta de produse chimice si naturale, precum si un program de intretinre corect, vei obtine cele mai bune rezultate din solarul tau. Nu uita sa iei totodata in considerare motivul pentru care ai plantat initial castraveti – sa iti procuri o salata delicioasa!