Lucerna este una dintre plantele cele mai populare si mai sanatoase folosite in agricultura. Acestea sunt cultivate anual pentru folosirea lor ca furaj, cultivare a solului si imbogatirea solului. Lucerna se poate cultiva la toate nivelurile, de la producatori experimentati la incepatori.

Din nefericire, multi producatori noi se confrunta cu provocarile in culturi de lucerne. Prin urmare, noi vom discuta cum se incepe ceata lucerne si lista cu sfaturi pentru incecatori.

Cum se incepe cultivarea lucerne

Cultivarea lucerne necesita cateva lucruri importante. Aceste lucruri includ:

 • Alegerea soiului potrivit de lucerna.
 • Alegerea locului si terenului potrivit pentru semanatura.
 • Prepararea solului pentru semanare.
 • Semanatul lucernei.
 • Udat si fertilizat tehnica corecta.

De obicei, se recomanda ca producatorii experimentati sa achizitioneze o planta de lucerna certificata pentru semanat. Deoarece legume certificate provin de la culturi si producatori de incredere, sunt mai rezistente la boli si se ajusteaza mai bine la conditiile actuale.

Dupa ce alegerea unui soi relevant se face, se recomanda ca producatorii noi sa aleaga un loc si teren potrivite pentru semanat. Acestea trebuie sa se ajusteze principiului de baza al lucernei, precum si la nevoile de lumina, apa si sol.

Apoi, producatorii noi trebuie sa se asigure ca solul este pregatit pentru semanat. Preparati solul cu pamant adaugat, anumite materiale nutritive si apa daca este necesar.

In cele din urma, se poate trece la semanatul efectiv al lucernei. Pentru incepatori, se recomanda sa se achizitioneze seminte de lucerna in forma de boboci sau in forma de gheata.

Sfaturi pentru incepatori

Sa cultive lucerne poate fi un proces provocator pentru incepatori dar cu unele sfaturi si miscari corecte pot fi realizate rezultate spectacular.

Iata cateva sfaturi care sa poata ajuta incepatorii:

 1. Incepeti cu un soi de lucerna rezistent la boli. Folositi-va de surse de incredere pentru a achizitiona luciene certificate.

 2. Alegeti un loc adecvat pentru a semana lucerne, care sa permita plantei sa se dezvolte si sa fie expusa la condiitile adecvate care sa permita greierilor sa colecteze meloda.

 3. Asigurati-va ca terenul este pregatit bine inainte de a semana, niciodata nu trebuie sa se cultive in soluri nocive si/sau soluri in care bacteriile si altele sunt prea proaste pentru a face fața plantei.

 4. Cand semanati, folositi atat seminte, cat si boboci. Asigurati-va ca rata recomandata de semanare este respectata.

 5. Asigurati-va ca solul este udat corect si fertilizat pentru a ajuta la cresterea plantelor.

 6. Asigurati-va ca plantele nu se suprasolicita si nu se lase sa planteze in locuri prea protectoare.

 7. Urmariti plantele si pastrati o vigilenta asupra lor pentru a preveni și detecta orice fel de boala sau sa corectati orice fel de crestere anormala.

In conclusion

Procesul de cultura a lucernei trebuie abordat cu precautie si atentie. Daca sfaturile prezentate mai sus sunt urmate si se iau masurile corespunzatoare, atunci produsul te poate ajuta sa castigi din crofectia ta. Cu toate acestea, daca nu se iau masurile corespunzatoare, atunci rezultatul poate fi foarte dezamagitor.

In aceasta scurta introducere in cultura lucernei, am oferit informatii despre importanta alegerei soiului potrivit, a locului potrivit pentru cultura, pregatirea solului, alaturi de o lista cu sfaturi pentru incepatori. Aceste lucruri sunt vitale pentru a realiza rezultate maxime in cultura lucernei.