Primavara este anotimpul ideal pentru muscaturi. Acestea devin mai active, iar cei mai multi dintre noi vor sa se bucure de aerul proaspat si de neintrecuta frumusete outdoor obtinuta in acest timp. Pentru a fi pregatiti si de a face ca plimbarea sa fie mai distractiva, sa ne asiguram ca intelegem exact ce se intampla si cum se scot muscatele afara primavara.

Ce sunt muscatele

Inainte de a trece la aspectele practice, hai sa facem un pas in spate si sa ne asiguram ca intelegem exact ce sunt muscatele. Muscatele sunt insecte mici si neobservabile, precum tantarii sau mustele, care zboara in jurul nostru. Ele utilizeaza micile aripi pentru a se deplasa, si pot fi diferite subspecii, care arata infinit mai bine decat tantarii, sau chiar mai mici si care eman un miros dubios.

Cu toate acestea, cele mai comune muscate sunt acelea care ne ofera un strop de plictiseala, tamaduindu-ne cu manelelor lor, lasand muscaturi care cauzeaza intepaturi dureroase si cu o senzatie neplacuta a pielii.

Cum se dezvolta muscatele

Odata cu intrarea primaverii, atat temperatura, cat si umiditatea devin mai ridicate. Acest lucru inseamna ca factorii care sunt necesari pentru dezvoltarea muscatelor devin din ce in ce mai prezenti, trimitandu-le in cautare de hrană si adapost necesar pentru a-si regla si a-si reproduce cytocromul.

Foarte important: muscatele nu se nasc asa.

Muscatele se dezvolta si se vor transforma dintr-o oua in adult intr-un ciclu de dezvoltare cunoscut sub numele de ciclu biologic sau ciclu biogenetic. Este cunoscut sub denumirea de complexul musco-hematologic si se bazeaza pe cinci parti importante:

  1. Ouale – Acestea sunt depozitate in lacuri sau alta apa statica, plasandu-se pe pamant sau pe fundul apei.

  2. Larve – Una dintre stadiile de dezvoltare urmatorului musca, aceasta toarna cea mai mare parte a strazii intr-un mediu acvatic sau tropic. Hranindu-se cu praful si partea superioara a apei.

  3. Pupa – Dupa hranire si dezvoltare, musca ajunge la stadiul de pupa, unde se va schimba in intregime corpul si va deveni o altfel de creatie.

  4. Adulti – Acesti cai de muncă fac parte din ciclul biogenetic al muscatei si sunt dotati cu micile aripi, gata sa se deplaseze.

  5. Ciclul de reproducere – Ultima parte a ciclului biogenetic se refera la reproducere. Adultii isi vor folosi partea superioara a aripilor pentru a se deplasa si a se reproduce, dupa care implementeaza ovarele și procesul se reia.

Cum se scot muscatele afara primavara

In momentul in care muscatele ajung la stadiul adultului, acestea sunt pregatite sa se intoarca afara si sa isi astearna ouale in lacuri sau terenuri acvatice, incepand astfel ciclul biogenetic.

In consecinta, atunci cand scoatem muscatele afara primavara, este important sa fim constienti de faptul ca aceasta lupta cu muscaturile nu se va incheia odata cu primavara, ci se va repeta in mod regulat.

Cu toate acestea, exista totusi cateva metode de a te asigura ca muscaturile nu te vor perturba in afara:

  1. Hainele – Este important sa purtam haine cat mai pufoase, astfel incat sa reducem posibilitatea unei muscaturi. De asemenea, este recomandat sa purtam haine vizibile, incat muscatele aflate in cautare sa va poata localiza mai greu.

  2. Ventilatia – O alta modalitate de a va apara de muscaturi este folosirea unei anumite ventilatie. Puteti manevra temperatura si umiditatea usor prin aprinderea unui foc, sau si mai usor, schimbarea volumului alimentatiei cu aer.

  3. Produsele chimice – Daca totul e pus la punct si inca se produce o multime de muscaturi, incercati sa introduce in zona dumneavoastra produse chimice, cum ar fi dozele cu aerosoli sau chiar prelungiri mecanice.

  4. Detergenti sau pesticizi – Daca totusi mai exista prea multe muscate, incercati sa introduceti detergenti speciali sau pesticizi, care se gasesc de obicei in magazinele de bricolaj sau in locatii specializate.

Ultimul sfat

Este important sa luati in considerare aceste modalitati de control al muscatelor si sa nu va limitati la cateva trucuri andutice, cum ar fi agitarea pulverizatorului, sau folosirea cremelor.

De asemenea, folositi aceste tratamente cu atentie si respectati intotdeauna instructiunile de pe eticheta, astfel incat sa va protejati dvs. si mediul inconjurator.

Experimentati si cautati diferite tratament si produse, astfel incat sa puteti sa obtineti cea mai buna solutie pentru uciderea si eliminarea muscatelor. Cu siguranta veti gasi ceva ce vi se potriveste.

In concluzie, incearca sa intelegi bine sarcina atunci cand trebuie sa scoti muscatele afara primavara. Fii constient de ciclul biogenetic al muscatelor si experimenteaza cu diferite produse si tratamente, astfel incat sa obtineti solutia optima pentru controlul muscatelor. Si cea mai interesanta, petrece-ti ziua!