Cand se planteaza lalelele toamna si care sunt pasii?

Cand vine vorba despre plantarea lalelelor, oamenii de obicei se gandesc la primavara. Faptul ca primavara este momentul perfect pentru plantarea lalelelor este adevarat, insa pe langa aceasta se poate planta lalele si toamna. Plantarea toamna poate fi chiar la fel de benefică si poate asigura acelasi randament ca primavara.

In acest articol vom explora toate aspectele legate de plantarea lalelelor toamna si pasii de urmat pentru a face acest lucru. Daca va intereseaza sa faceti trecerea la plantarea lalelelor toamna, iata ce ar trebui sa stiti.

I. Beneficiile plantarii lalelelor toamna

Plantarea lalelelor toamna vine cu aceleasi beneficii precum plantarea lor primavara. Principalele beneficii sunt:

• Plantele vor avea deja o stabilitate si rezistenta solida la momentul cand vor veni gerurile si a schimbarilor bruste de temperatura;

• Plantele vor avea mai mult timp sa dezvolte radacinile si sa se obisnuiasca cu solul;

• Datorita acestor factori riscul ca lalelele sa-si piarda frumoasele flori si sa se inlature mai tarziu se va reduce considerabil.

II. Pasii de urmat in plantarea lalelelor toamna

Exista cateva pasii pe care trebuie sa ii urmati in plantarea lalelelor toamna pentru a obtine cele mai bune rezultate. Acestea sunt:

  1. Alegerea locului: Alegerea locului potrivit este una dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faceti. Plantele trebuie sa fie amplasate intr-un loc care ajunge la soare pentru 8-10 ore pe zi si unde terenul este bine ventilat si se scurge udarea cu usurinta.

  2. Groparea solului: Dupa ce ati ales locul, urmatorul pas este sa pregatiti solul pentru plantare. O pamantul ar trebui sa fie adancit si sa fie amestecat cu ingrasaminte organice, pentru a creste fertilitatea si fertilizantul sa fie adaugat pentru a ajuta la cresterea lalelor.

  3. Plantarea lor: Dupa ce solul a fost pregatit, puteti incepe sa plantati. Plantati bulbul la o adancime de 5-6 inci in sol si apoi acoperiti-l cu pamant. Mai multe lalele pot fi plantate intr-un singur loc, cu ajutorul unui schelet pentru a obtine cel mai bun efect.

  4. Udare: Odata ce lalelele sunt plantate si acoperite cu pamant, sunt necesare 2-3 cani de udare pentru a le asigura o buna hidratare. De asemenea, ramasitele de frunze in jurul arenei trebuie curatate in mod regulat si apa trebuie sa fie adaugata cand este necesar.

  5. Ingrijire si fertilizare: Dupa plantare, lalelele trebuie sa fie ingrijite corespunzator. Toamna este un moment bun pentru adaugarea de fertilizanti in sol pentru a hrani plantele.

III. Sumar

Plantarea lalelelor toamna poate fi cea mai buna solutie pentru obtinerea aceluiasi randament ca la plantarea lor primavara. Aceasta iti permite sa profiti de beneficiile plantarii lor mai devreme si sa profite de fertilitatea solului si stabilitatea oferita, aducandu-ti cele mai frumoase flori si rezistenta la geruri.

Pentru o plantare reusita toamna, trebuie sa faceti cateva pasii precum alegerea locului potrivit, sa pregatiti solul prin adaugarea de ingrasaminte organice si fertilizanti si sa-l plantati adancit in solul pregatit si sa-l udati adecvat. Daca sunteti atenti si respectati acesti pasi, puteti obtine aceleasi beneficii si frumusete a lalelelor ca la plantarea lor primavara.