Atunci cand vorbim despre lalele, primul lucru care ne vine in minte este cu siguranta frumusetea lor si culorile vii ce pot orna in mod minunat o gradina. Intr-adevar, bulbii de lalele ofera curtea ta o lumina si o mireasma imbietoare. Anul trecut, probabil te-ai bucurat de spectacolul florilor de lalele, dar acum ar trebui sa invatati cand si cum sa scoateti bulbii de la lalele pentru a va bucura de ele anul viitor.

În această postare vom detalia, pas cu pas, cand se scot bulbii de lalele si cum se pastreaza.

Momentul potrivit pentru a scoate lalelele

Îndepărtarea bulbilor de lalele la sfârșitul sezonului trebuie să fie totul despre răbdare. Principala preocupare atunci cand vine vorba despre scoaterea bulbilor de lalele este momentul potrivit. Bulbii lalelelor ar trebui să fie scoși abia după ce frunzele și tijele tulpini au melanj. Acest lucru va avea loc în mod normal în luna iulie-august și va permite pastrarea bulbilor si pregatirea lor pentru al doilea an de creștere.

Pasul urmator este sa scoti bulbii de lalele. Multa lume opteaza sa faca acest lucru folosind o grebla sau o lopata, insa, atentie! Nu este o metoda care sa fie recomandata. Mult mai bine este sa folosesti o laba de gradina sau chiar miinile, mai ales daca bulbii au fost plantati anul trecut in grupuri mici, unde se poate lucra cu precizie.

Evaluarea bulbilor de lalele

Dupa ce ai terminat scoaterea bulbilor, este momentul sa iei in considerare calitatea si viabilitatea lor. Este foarte important sa evaluezi magazia de bulbi de lalele atunci cand le scoti din pamant. Trebuie verificat fiecare bulb in parte si sa selectezi numai acele bulbi care s-au inradacinat bine si nu au incheieturi, pete sau putregai. Acestea vor fi bulbii care vor garanta o flori-tura frumoasa anul urmator.

Procedura de curatare si pastrare a bulbilor de lalele

Curatarea bulbilor de lalele este un pas important ce trebuie sa nu fie ignorat. Bulbii trebuiesc curatati de pamânt si de alte resturi de sol. Acest lucru se poate face foarte usor citind cu atentie sau aspirand. Dupa aceasta etapa a curatarii, bulbii trebuie uscati corespunzator pentru o buna conservare.

Uscarea se poate face pe o suprafata curata in locuri umbroase pentru a evita expunerea directa la soare. Dupa ce au fost uscati, bulbii de lalele sunt gata pentru a fi depozitati.

Depozitarea bulbilor de lalele

Depozitarea bulbilor de lalele este o alta etapa importanta ce trebuie sa fie luata in considerare. Depozitarea corecta va oferi bulbului lalelelor conditiile optime pentru a supravietui iarna si va face posibila trecerea nestresata la stadiul de crestere a florei.

Pentru depozitare, bulbii trebuie pastrati intr-un loc uscat, intunecat si racoros, cum ar fi garajul sau pivnita. Este necesar ca lalelele sa fie depozitate in cutii de carton pline de materiale perforate de aer, precum mranita sau pamântul de humus. Aceste materiale aerisite vor absorbi umezeala si va preveni formarea mucegaiului.

Replantarea bulbilor de lalele

Dupa ce ati trecut printr-o procedura atenta de curatare si pastrare, bulbii de lalele sunt pregatiti pentru a fi replantati. Potrivit momentului optim, bulbii de lalele ar trebui replantati la inceputul lui septembrie sau octombrie. Este important sa te asiguri ca temperaturile solului vor fi acolo unde trebuie pentru a inlatura riscul inghetului si al decolorarii bulbului.

In concluzie, acum vei sti cand si cum sa scoti bulbii de la lalele si cum sa le pastrezi. Iar cu putina organizare si răbdare, tu vei putea vedea iar spectacolul florilor de lalele, anul urmator.