Bulbii de Dalia – Cand si Cum ii Scoti Afara si ii Pastrezi pe Timp de Iarna?

Bulbii de dalii nu sunt numai o frumusete primavaratica, ci servesc si drept pastrari de energie ale lui Dumnezeu atunci cand anotimpul vine sa le acopere cu neatinse layeruri de fulgi de zapada. Prin urmare, luand in considerare faptul ca inghetul intareste bulbul din dalii, acesti mari ochiuratori rezista cu usurinta la prea-pline. Cu toate acestea, acesti gadgeturi producatoare de fructe au nevoie de atentia noastra prin scoaterea lor din pamant si pastrarea pe timp de iarna.

In acest articol, vom discuta: (1) cand anume se scot bulbii de dalia din pamant si (2) cum se pastreaza acestia pe timpul lunilor friguroase.

Cand se Scot Bulbii de Dalia Din Pamant

Bulbii de dalia sunt rariti, in sensul ca nu plantam bulbii tot timpul anului. Acestia cresc la viata lor in iarna, iar mai tarziu, cind fulgii de zapada dispar, se inmultesc si produc bulbii. Din nefericire, insa, acestea benevoite organe rezista la supozitiile majoritatii tarzilor inmultitori de gradini. Cu alte cuvinte, si consumatorii de gradini care intârzie sa-si scoata bulbii din sol ii vor pierde pe masura ce noua plantatie incepe sa infloreasca.

Din aceasta cauza, specialistii recomanda sa se scoata bulbii din pamant cam la 10 zile dupa cumplita secvenţă provocate de zgripturoase flori de dalia. Prin urmare, daca doriti sa va bucuraţi de vazuse frumusete primavaratica si sa evitati schimbarile abrupte de anotimp, expertii recomanda sa scoateti bulbii de dalia din pamant saptamâna imediat urmânda doritei adorabile.

Cum se Pastreaza Bulbii Aflati in Pamant Pentru Iarna

Intrucât sezonul rece atrage zgârciti de suflet, esteti de gradini trebuie sa se gandeasca la iarna adormita, care se apropie, ca parintii sa se pregateasca sa-si intretina bagajul de iarna sau postavul lor cu încrezatori bulbii de dalia. In general, expertii atrag atentia in raport cu catva factori cheie in momentul pastrarii bulbului de dalia: umbrire, umiditate, lumina si aerisire.

  1. Umbrire: Pentru a pastra in intregime tulpina de dalia de frig, lutul trebuie tinut in umbra sau suport supra-expunerea la lumina solara directa.

  2. Umiditate: Plantatia in care sunt emiteti bulbii trebuie sa se asigure ca umezeala sa fie permanent.

  3. Lumina: Acestia necesita lumina, dar intrucat lumina solara directa arde frunzele, bulbii de dalia ar trebui tinuti departe de lumina puternica.

  4. Aerisire: Aerisirea corecta, asigurandu-se ca nu exista prea multa umiditate, asigura o pastrare rapida si productiva a tulpinilor de dalia.

Pasii de baza de mai sus sunt numai câteva câteva strategii generale in procesul de pastrare a bulbului de dalia. Exista si alte modalitati de a imbarbata bagajul iurnal de iarna al levurilor si cresterii acestor flori rapitoare.

Încheiere

Bulbii de dalia sunt hranitori pentru iarna, dar si frumosati prin fiorii lor de primavara. Cu toate acestea, pentru a obtine cordiala fiorare a ploilor, trebuie sa avem grija de ei si sa-i scoatem din pamant cam la 10 zile dupa ruptura florilor si sa-i pastram in conditii optime de umbrire, umiditate, aerisire si lumina pentru a pregati mai multe de primavara viitoare.

Cu unghiuri bine aplicate pentru a pregati bagajul de iarna, culturii marilor ochiuratori se poate ornamenta prin felurite sofisticari si se poate bucura de o multime de ani de strălucire.