Radacina de brusture (Arctium lappa) este o planta medicinale cu multiple beneficii cunoscuta si folosita inca din antichitate. Brusturele are proprietati medicinale care permit folosirea sa in tratamentul diverselor afectiuni si imbunatatirea starii de sanatate. In acest articol, vom discuta despre proprietatile de vindecare ale radacinei de brusture, cum se recolteaza si ce alte beneficii pot fi folosite.

Introducere

Radacinile de brusture (Arctium lappa) sunt o sursa bogata de nutrienti si sunt folosite in medicina traditionala de peste doua milenii. Acest tip de planta creste in regiunile temperate si a fost folosita in medicina chineza cei mai multi ani pentru tratarea unei varietati de afectiuni. Cu toate acestea, radacinile de brusture contin de asemenea fitonutrienti antioxidanti si alte substante nutritive care contribuie la mentinerea unei stari bune de sanatate si la prevenirea multor conditii de sanatate.

Unde cresc si cum se recolteaza radacinile de brusture

Brusturele este o planta anuala care se poate gasi in campuri, pe marginea drumurilor, in livezi si se intalneste cel mai des in Asia de Est si Europa. Acestea pot fi recunoscute prin florile lor albastru-violet si frunzele mari, patate. Radacinile de brusture sunt adancite in sol si pot fi recoltate in mai multe etape. Primul pas este sa sapa radacina cu o lopata pana ajunge la o adancime de 15-20 cm, astfel incat sa se evite racirea acesteia. Apoi, iese cu grija radacina din sol, folosind lopata sau mainile, pentru a evita ranirea lor.

De ce sunt benefice radacinile de brusture

Radacinile de brusture sunt bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti. Acestea contin vitamina C, B-complex si acid folic, precum si minerale esentiale precum mangan, zinc, fier, cupru, calciu, magneziu si seleniu. In plus, contin cantitati mari de antioxidanti care ajuta la combaterea radicalilor liberi si ajuta la prevenirea sau tratarea diverselor afectiuni. Acestea pot ajuta, de asemenea, la detoxifierea organismului si induc un sentiment de relaxare pentru a te ajuta sa dormi mai bine.

Cum se folosesc radacinile de brusture

Radacinile de brusture pot fi folosite in diferite moduri. De exemplu, se pot adauga la salate pentru gust si nutrienti, sau datorita proprietatilor sale diuretice, sunt adesea folosite pentru tratarea dizenteriei si a altor afectiuni digestive. Acestea sunt de asemenea recomandate pentru imbunatatirea sanatatii pielii si sunt adesea folosite pentru a trata mancarimile si/sau inflamatiile. radacinile de brusture actioneaza si ca un emolient si ajuta la prevenirea si tratarea arsurilor, vinisoarelor de sange si eczemelor. De asemenea, radacinile de brusture sunt folosite pentru a trata sinuzita si migrene.

Lista beneficiilor

Radacinile de brusture prezinta urmatoarele beneficii:

• Tratarea si prevenirea durerii musculare si a artritei;
Constipatia si diareea;
• Imbunatatirea sanatatii pielii;
• Eliminarea excesului de lichid din corp;
• Prevenirea raceala si gripa
• Scaderea tensiunii arteriale;
• Tratareainfectiilor urinare;
• Prevenirea anemiei;
• Scaderea nivelului de colesterol.

Modurile principale prin care se folosesc radacinile de brusture

Radacinile de brusture pot fi folosite pentru numeroase beneficii terapeutice. In continuare, vom descrie cele mai populare moduri de folosire a acestora:

  1. Salate si alte retete: Radacinile de brusture pot fi adaugate la salate sau alte feluri de mancare pentru a va oferi o sursa aditionala de nutrienti, vitamina C, antioxidanti si alte substante nutritive.

  2. Sucuri: Radacinile de brusture pot fi fierte apoi amestecate cu sucuri pentru a adauga valoare nutritiva acestora.

  3. Decocturi sau infuzii: Acestea sunt preparate prin fierberea radacinilor la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute. Acestea pot fi amestecate cu ceaiuri sau detoxifiante pentru a se obtine un efect maxir de vindecare.

  4. Comprimate: Radacinile de brusture pot fi uscate si macinate, iar rezultatul poate fi folosit pentru a face comprimate sau capsule. Aceste capsule sunt disponibile comercial si se gasesc in magazinele naturiste.

  5. Unguente: Se iau radacinile proaspete si se macina si se amesteca cu uleiuri precum ulei de in, de cocos. Rezultatul poate fi intins pe suprafata pielii pentru tratarea mancarimilor si inflamatiilor.

  6. Ceaiuri: Acestea sunt create prin fierberea radacinilor de brusture si adaugarea apei pentru a face un amestec ce poate fi preparat ca un ceai. Acestea sunt bune pentru prevenirea si tratarea raceala si gripa.

Concluzie

Radacinile de brusture (Arctium lappa) sunt o planta cu multiple beneficii si proprietati medicinale, folosita in medicina traditionala din antichitate. Acestea pot fi folosite in numeroase moduri pentru vindecarea si prevenirea conditiilor de sanatate. Radacinile de brusture sunt o sursa bogata de vitamine, minerale si alte nutrienti, precum si antioxidanti care ajuta la prevenirea si tratarea diverselor afectiuni. Acestea pot fi recoltate din sol in mai multe etape si sunt o modalitate eficienta si accesibila pentru a te bucura de beneficiile oferite de aceasta planta.