Cand se Pune Ingrasamant la Trandafiri si Cum Prepari unul?

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare plante de gradina, aducand culoare si parfum in spatiul verde. Pentru a oferi trandafirilor un efect mai copleșitor, este important sa le oferi ingrasamant din abundenta in fiecare anotimp si sa tii cont rapid de fiecare stadiu al ciclului lor evolutiv.

Ingrasamantul contribuie la formarea frumosului fluture trandafiri, aducand substante nutritive in sol si poate fi, de asemenea, utilizat pentru cresterea si mulcirea plantei. Numarul mare de tipuri disponibile poate parea intimidant; iata cateva sugestii practice si sfaturi despre cum sa folosesti ingrasamantul pentru trandafirii tai.

I. Cand se Pune Ingrasamantul?

Atentia ta de ingrijire pentru trandafiri incepe cu momentul potrivit pentru a le oferi ingrasamant. Ingrijirea trandafirilor incepe frecvent cu primavara, deoarece aceasta este momentul in care plantele de trandafiri se trezesc la viata dupa o canicula de iarna.

A. Prima aplicare
La prima aplicare a ingrasamantului, prinse tema primaverii, ar trebui sa aplici ingrasamantul dupa ce solul se incalzeste potrivit, tema obisnuita incepand din februarie si terminand cu aprilie.

In acest interval, bazeaza-te pe temperatura solului (de obicei 6-8 grade Celsius) pentru a-ti da seama daca ingrasamantul poate fi aplicat. Odata ce temperatura solului se incalzeste la 10-13 grade Celsius, vei fi pregatit sa adaugi ingrasamant in sol.

B. A doua aplicare
Foarte curand, in mai – iunie, va veni momentul sa aplici a doua ta solutie de ingrasamant pentru trandafiri.

Aceasta a doua cantitate de ingrasamant trebuie adaugata inapoi in solul de ce ti se pregateau trandafirii. Poti folosi o solutie livrata pentru trandafiri sau poti pregati singur solutia folosind 3 parti compost, 2 parti nisip și 1 parte gunoi fertilizat.

C. Ultima aplicare
Ultima doza de ingrasamant poate si trebuie sa fie adaugata in august, atat pentru a hrani trandafirii cat si pentru a pregati planta pentru iernare.

Apoi, in noiembrie, acopera planta cu mulci si astfel va fi pregatita pentru iarna. Acest lucru va ajuta la infrumusetarea solului si va avea ca rezultat oferirea protectiei de care trandafirii au nevoie in sezonul rece.

II. Cand sa eviti sa pui ingrasamant la trandafirii tai

Este important sa folosesti dozele potrivite de ingrasamant pentru trandafirii tai si mai ales sa le folosesti la momentul potrivit.

Exista anumite momente in care este mai bine sa nu pui ingrasamant la trandafirii tai.

A. Cea mai calda perioada anului
Cea mai calda perioada a anului este cea in care trebuie sa fii cel mai in grija.

Folosirea prea multa cantitate de ingrasamant in aceasta perioada creaza riscul ca solul sa devina prea bogat in nitrati, nutrientii fiind absorbiti si vor face trandafirii sa excesiv de mari si fragili.

Acest lucru poate duce la un stres supa planta care te poate lasa pe tine cu buchetele mai mici si mai putin satisfacatori.

B. Perioada dinaintea fiecarui inflorire
Dupa ce trandafirii au fost taiati si tratati, este importanta evitare de a recurge la adaugare de ingrasamant inaintea fiecarui ciclu de inflorire.

Cea mai potrivita strategie este sa-ti opresti acordarea de nutrimente inaintea floraririi trandafirilor. Aceast lucru ajuta la prevenirea arderii sau supraincarcerii solului, ceea ce poate preveni distrugerea frumoasei lui forme si culori.

III. Cum Sa Prepari Ingrasamantul

Ingrasamantul de gradina este o modalitate sigura si sanatoasa de a hrani trandafirii. Te poti bucura de apartajul intre solutiile pre-ambalate sau poti sa faci singur o mixtura potrivita pentru trandfirii tai.

De fiecare data intuit trebuie sa adaugi si compost sau gunoi de grajd si, in cele din urma, trebuie sa obtii un sol usor acru, cu pH intre 5 si 7.

A. Materiile Prime Necesare
Iata ce ingrediente sunt esentiale cand vine vorba de pregatirea ingrasamantului vechi sau nou-preparat:
Ţărână sau turba;
Guano;
Poală de cal;
Sare de biliu;
Hrana pentru păsări;
Pulbere de fosfor.

B. Ingrediente Suplimentare

In plus fata de articolele esentiale, mai exista si cateva elemente care ajuta, de asemenea, la cresterea trandafirilor, cum ar fi:
Otet;
Suc de cartofi;
Suc de mere;
Suc de afine;
Faina de oase;
Nisip grosier.

C. Cum sa Pregatesti

Pentru a-ti prepara propria ta solutie de ingrasamant, ia 6 kilograme de materii prime, amestecate potrivit proporțiilor mentionate anterior. Apoi, amesteca-le cu 8 litri de apă și lasa-le peste noapte pentru a lasa ingredientele sa-si libere energia.

A doua zi, amestecul tau de ingrasamant este gata de utilizare. Poti sa-l completezi cu ulei de motor sau sa-l completezi cu fertilizator solubil si aplica-l direct in solul trandafirilor tai, urmand ca aceasta sa fie urmata de apa din abundenta.

IV. Concluzie

In acest articol am abordat totul despre cand si cum se pune ingrasamant la trandafiri si am dat cateva sfaturi sfaturi cum sa pregatesti unul.

Pentru a te bucura de trandafirii tai, este important sa folosesti ingrasamantul la momentul potrivit si sa eviti adaugarea de materie in exces, care poate dauna plantei. Este benefic