Cand vine vorba despre agricultura, mulți fermieri se grăbesc să aibă parte de produsele cât mai repede și cât mai profitabil. Varza de toamnă se cultivă cel mai bine în lunile mai-iunie, când temperaturile și condițiile meteo nu sunt prea extreme. Cu toate acestea, plantarea fidelor varză de toamnă, care oferă unele dintre cele mai savuroase coleslaw-uri și salate din existență, presupune o anumită planificare și cunoaștere.

De aceea, în acest articol vom explora în detaliu ce înseamnă această tranzacție, ce tipuri de varză de toamnă există și cum se poate obține cea mai optimă cultură.

Cand sa plantam varza de toamna?

Din cauza climatului și a temperaturii scăzute, cel mai bun moment pentru plantarea varză de toamnă este între lunile mai și iunie, deoarece riscul de îngheţ este mult mai mic.

De asemenea, este esențial să folosiți semințe de varză de toamnă adaptate unei regiuni în care temperaturile sunt scăzute și în care temperaturile nu mai sunt prea ridicate. Plantarea se face în sol bine îngrijit și pregătit pe care l-ați pregătește prin aplicarea îngrășămintelor și ameliorarea solului înainte de plantare.

Folosirea insolatiei

In mod ideal, varza de toamna trebuie plantata in a doua jumatate a lunii mai, daca este posibil, in sol pre-incalzit pentru a maximiza cresterea rapidă și sănătoasă. Mergând mai departe, fermierii trebuie să folosească praful vegetal irigat astfel încât să obțină o temperatură mai ridicată a solului înainte de plantare.

Utility of Artificial Protection

Folosirea unor protecții artificiale precum folia, cabinele de plastic sau jgheaburile, vă permit să efectuați plantarea mai devreme, și vă garantează că foile voastre vor rămâne ferite de îngheț și alte condiții meteorologice nefavorabile.

În plus, aparatele de încălzire electrice și vatale de căldură sunt toate lucruri pe care le veți vedea în mod frecvent în grădinile varză de toamnă, iar temperaturile regulate pe care le păstrează ajută la încurajarea înfloririi și maturării precum și la eliminarea frigului care intervine uneori, șoptindu-ți să fii pregătit în cazul unui itchy îngheț.

Cum sa plantam varza de toamna

Plantarea propriei culturi începe prin plantarea semințelor în prima jumătate a lunii mai, perioadă în care temperaturile externe sunt încă scăzute. Înainte de semanare, persoana trebuie să îngrijească profund solul din care semințele vor fi plantate.

Acest lucru include utilizarea îngrășămintelor sau a omizilor pentru a se asigura că semințele primească toate ingredientele necesare pentru a răsări și a răspândi culturi sănătoase și productive. Chiar dacă se pot obține culturi mari și irezistibile din solurile prezente în mod natural în anumite zone, câmpurile de cultură bine îngrijite vor oferi cei mai abundenți și mai gustoși rezultate.

Pentru plantarea unei culturi optime, se recomandă ca semințele să fie adânc în sol, la o adâncime de aproximativ 5 cm. În afară de acest lucru, perioada de răsărire durează în medie 8 săptămâni, înainte de a fi gata pentru recoltare!

Tipuri de varza de toamna

Varza de toamnă poate fi plantată în multe forme, și fiecare dintre ele oferă o experiență unică. Iată o listă cu tipurile comune de varză de toamnă și cum ar trebui să le folosiți pentru cea mai mare savoare:

  1. Primul pe listă este varza crudă, familia care se caracterizează prin gata de culoare alb-verde sau albastru închis și foi mai moi și mai pline. O textură naturală și un gust dulce-acrișor, face ca această varză să fie potrivită pentru salate și supe.

  2. Acesta este urmat de varza kale, care se poate deosebi de celelalte tipuri prin culoarea sa verde închisă și frunzele mai groase și dure. El poate fi folosit în afară de salate și supe, pentru a pregăti supe și soteuri interesante si hranitoare.

  3. Următorul pe listă este varza chineză, care, cum sugerează și numele, provine din China și poate fi distins de alte soiuri de varză prin vârfurile lor crocante, curgătoare și îndoite. Este ideal pentru pregătirea rapidă cu stir-fry-uri și salate, datorită texturii sale imbibabile și fără cusur.

  4. Ultima pe listă este varza roșie, o varză cu stele care oferă o culoare puternică si vibrantă și o crusta mare, suculenta si suculenta. E