Cand sa plantezi gazonul – Primavara, vara sau toamna?

Mentinerea unui gazon frumos si sanatos este o adevarata arta, iar plantarea acestuia la timpul potrivit iti poate oferi toate principiile de baza ale unui gazon sanatos. Cand sa plantezi gazonul vizavi de anotimp, te poate ajuta sa te bucuri de el cat mai mult si sa te bucuri de beneficiile pe care le ofera un gazon frumos.

Atunci cand incearca sa evaluezi cand este momentul potrivit sa plantezi un gazon, se recomanda sa iei in considerare atat factorii de mediu cat si de anotimp. Acest lucru poate avea un impact asupra howare vor creste semintele si alegerea anotimpului potrivit pentru plantare.

In continuare, vom descrie avantajele plantarii in primavara, vara si toamna.

Primavara

Primavara este fara indoiala una dintre cele mai bune perioade pentru a planta gazonul. Temperatura solului este optima pentru cresterea semintelor, iar ploile abundente sunt o parte vitala a programului de ingrijire. Acest lucru va ajuta la adancirea rizomilor (radacinile) si la obtinerea unui strat protector si hidratat, care trimite nutrimente catre tulpini si frunze.

Primavara ofera, de asemenea, cea mai mare varietate de tipuri de iarba disponibila pentru plantare, de aceea este recommandat sa se faca o astfel de alegere. In cazul in care ai optat pentru un astfel de gazon, plantarea in primavara iti va oferi mai multe avantaje.

Sfaturi pentru plantarea primaverii

  1. In combinatie cu alegerea unui tip de gazon adecvat, asigurati-va ca terenul pe care il veti folosi, este pregatit pentru plantare si amestecarea solului, folosind un ingrasamant si un compus de aproximativ 6%.

  2. Plantati gazonul inainte sa iei in considerare arborii si arbustii, astfel incat sa va bucurati si de o natura exotica si luxurianta.

  3. Este de asemenea recomandat sa aplicati fertilizatori si erbicide, pentru a stimula cresterea si a preveni orice boala sau daune.

Vara

Vara oferă câteva avantaje deosebite și poate fi un moment potrivit pentru plantarea gazonului, dar este și greul perioadei.

Vara solul este de obicei incredibil de cald, ceea ce poate face plantarea dificila. Din acest motiv, este recomandat sa se pregateasca cornetele in apropierea eventualelor plantari, pentru a reduce presiunea asupra draga procesului. Lipsa ploilor poate avea, de asemenea, un impact asupra solului, de aceea se recomanda aplicarea unei cantitati de apa adecvate pentru a stimula cresterea.

Sfaturi pentru plantare vara

  1. Pentru a va asigura ca ati pregatit buna terenul pentru plantare, luati in considerare pregatirea cornetelor pentru a usura proprietatile solului, inainte de a adauga orice alta erbicid.

  2. Este de asemenea recomandat sa se aduca apa suplimentara pentru a va asigura ca solul este hidratat.

  3. Companii diferite pot furniza produse specifice de vara pentru a va ajuta sa pregatiti si sa plantati un gazon sanatos.

Toamna

Toamna poate fi, de asemenea, un moment potrivit pentru plantarea gazonului, ceea ce poate oferi avantajul de a conserva timp si bani. Toamna ofera temperaturi mai scazute si ploi mai abundente, fapt ce contribuie la cresterea si dezvoltarea semintelor si pentru a echilibra solul.

Sfaturi pentru plantarea toamnei

  1. Inainte de plantare, incepeti sa preparati planta cu un proces de purificare a solului si adaugarea de ingrasamant pentru cresterea si dezvoltarea optima a semintelor.

  2. Aplicati aproximativ 6 inci de buruieni toamna si luati in considerare aplicarea unor produse pentru a preveni erbicidile si bolile care pot aparea.

  3. Tehnica de irigare corecta lid este foarte importanta pentru cresterea optima a gazonului in aceasta perioada.

Concluzie

Cand iti plantezi gazonul poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii plantelor tale, precum si asupra modului in care iti vei bucura de gazonul tau. Printre cele trei perioade recomandate – primavara, vara si toamna -, primavara este fara indoiala una dintre cele mai recomandate optiuni, optimizand si facilitand nevoile tale de ingrijire si reglare a gazonului. Prin urmare, primavara ofera cele mai bune conditii pentru plantarea unui gazon sanatos si frumos, care se bucura de stralucire si vitalitate.