Capsunile sunt usor de plantat si echipate cu un gust delicios, care transforma orice desert intr-o experienta de top. Dar cand trebuie sa le plantezi pentru a te bucura de cel mai bun rezultat? Iata cum.

Introducere

Capsunile sunt cunoscute ca una dintre cele mai delicioase fructe cultivate alaturi de barbatii si negri. Proaspat culese sunt adevarate delicii. Sunt usor de plantat, dar important este sa stii cand faci acest lucru. In continuare, explicam cand sa plantezi capsunii pentru a obtine cea mai buna recolta si a te bucura de fructele tale timp mai indelungat.

Cand se planteaza capsunii?

Plantarea capsunilor variaza in functie de regiunea geografica in care locuiesti. Programarea corecta a plantarii se face in functie de temperatura solului in primavara, precum si in functie de conditiile meteorologice si temperatura pe parcursul anului.

Primăvara

Daca locuiesti intr-o regiune in care primavara se instaleaza destul de devreme, aceasta este cea mai buna perioada pentru a planta capsunii. Plantarea se poate face inainte de aparitia ultimelor boboci de zapada sau a ploilor abundente, deoarece se obtine un efect hidraulic si ajutati radacinile sa prinda cat mai bine.

Diversitya sezonului

In general, in anumite zone, timpul plantarii poate diferi mult in functie de conditiile meteorologice existente. In unele regiuni, capsunii sunt plantati mai tarziu in primavara, incepand cu luna mai, deoarece sunt predispusi la inghet, daca temperatura scade brusc mult sub 0 grade.

Plantarea de toamna

In unele regiuni, capsunii se planteaza in toamna pentru a obtine o recolta bogata si sanatoasa. Acest lucru acumuleaza fertilitatea, umiditatea solului si adauga activitatea biologica in acelasi timp. Planta de toamna capsuni poate fi acoperita cu frunze arse si, in unele cazuri, cu plastic, pentru a oferi protectie solului si fructelor pe care le produc.

Semințe vs butași

Capsunii se pot face in mod direct prin semanare sau prin butasi. Cresterea capsunilor de la seminte necesita mai multa atentie si timp comparativ cu cea din butasi. Semintele sunt mai ieftine dar pot dura pana la 3 ani pana cand solul se va umple cu fructele bogate. De asemenea, exista anumite plante care cresc mai bine cheia butasi in cazul in care potentialul de fructe este mai mare.

Ingrijirea Ulterioara

Dupa plantarea capsunilor, este esentiala ingrijirea corecta pentru a obtine cel mai bun rezultat. Acestia au nevoie de lumina solara directa, control al umiditatii solului si fertilizare. Acest lucru ar trebui sa se faca pentru a obtine cea mai mare productivitate. Uneori, plantele pot avea nevoie si de protectie impotriva vantului. De asemenea, eliminarea buruienilor si controlul daunatorilor este esential pentru a controlling daunatorilor este esential pentru a obtine cel mai bun rezultat.

Cum sa obtii o recolta mare?

Pentru a obtine ceea ce tu si ai tai sa puteti disfruta o recolta mare de capsuni, urmeaza cateva sfaturi esentiale, cum ar fi:

● Nu planta prea multe plante. Uneori plantarea prea multor plante poate duce la reduceri in cresterea fructelor. Este recomandat sa se opteze pentru maxim 2-4 astfel de plante.

● Daca locuiesti in zone cu ierni prea dure, acopera plantele cu paie special, paie sau plastic, pentru a oferi protectie.

● Fertilizarea cu macar o data pe an faptului ca acestia au nevoie de nutrienti, sunt recomandati pentru obtinere unei recolte bune. Este indcaed sa se foloseasca niste mixuri cu anumite fertillizate speciale pentu boost aditional al unei astfel de plante.

● Un udat regulat in sezonul activ determina cresterea si obtinerea unei recolwi gradis de capsuni.

● Pentru a obtine maxim de fructe, e importanta si taiarea anumitor ramuri.

Conclusion

In concluzie, capsunile sunt usor de plantat si echipate cu un gust delicios, care transforma orice desert intr-o experienta de top. De fapt, programarea corecta a plantarii se face in functie de temperatura solului in primavara, precum si in functie de conditiile meteorologice si temperatura pe parcursul anului. Pentru a obtine cel mai mare rezultat, se recomanda folosirea unor fertilizatori adecvati, urmarirea corecta a umiditatii si protectia impotriva iernilor prea dure. Daca se respecta aceste indicatii, capsunii tale vor fi recoltati timp indelungat si iti vor potoli poftele la desertul tau preferat.