Igienizarea adaposturilor de animale reprezinta o actiune prezenta in toate tipurile de organizatii care administreaza adaposturi speciale pentru animalele abandonate, salbatice sau pentru cele din casele oamenilor. Acest process are un rol major atat in preluarea de actiuni de protectie a animalelor, cat si in siguranta persoanelor care preiau ingrijirea lor. In cele ce urmeaza, vom discuta diferitele aspecte si etape de igienizare a adaposturilor de animale si momentul in care acestea ar trebuie sa fie facuta.

Cand Se Face Igienizarea Adaposturilor de Animale?

Igienizarea adaposturilor pentru animale este un task important si trebuie sa se faca destul de des. Acesta trebuie sa inceapa de la momentul in care primul animal este acceptat la adapost. Activitatea de igienizare poate fi, de asemenea, realizata o data pe saptamana, sau chiar mai des in functie de conditiile orasului, circumstantele exterioare si ce se intampla in interiorul adapostului animalic.

De asemenea, exista si cazuri speciale cand se face nevoeasa realizarea unui program de igienizare mai des. Acestea sunt cazurile in care, la adapostul animalelor sunt prezente un numar mare de animale, numarul acestora crescand frecvent sau in cazul unor conditii speciale precum diverse tipuri de boli transmise.

Etapele Igienizarii Adaposturilor de Animale

Iata principalele componente si etape ale procesului de igienizare a adaposturilor pentru animale:

  1. Deschiderea unei Linii de Activitate
    Prima etapa a procesului de igienizare este deschiderea unei linii de activitate in cadrul adapostului. Aceasta inseamna deschiderea pentru operarea adapostului si preluarea patrunderii animalelor. Acest proces trebuie sa fie realizat regulat si in conformitate cu directivele autoritatilor din domeniu.

  2. Sterilizarea si Curatarea Interioara
    A doua etapa este curatarea si sterilizarea interiorului adapostului. Acest proces trebuie sa includa spalarea, dezinfectarea, ventilarea si aerisirea intregii zone. Acest task trebuie sa fie realizat in mod regulat pentru a preveni aparitia de paraziti sau diverse boli.

  3. Inventarierea si Controlul Animalelor
    Pentru a se asigura ca toti animalii din adapost sunt sanatosi si nu prezinta niciun fel de infectii, este nevoie sa se realizeze inventarierea, si sa se acorde atentie speciala animalelor care se afla acolo, prin verificarea starii de bunastare, dar si prin efectuarea de diverse teste si examine. Acest proces poate fi organizat de cel mai experimentat personal din cadrul adapostului.

  4. Schimbarea Blaturilor
    Datorita faptului ca blaturile au in mod frecvent contact cu animalele, acestea trebuie schimbate regulat pentru a fi propice sanatatii animalelor. Vom avea nevoie de o echipa de profesionisti in domeniu pentru a determina cat de des trebuie sa se schimbe blaturile si sa ne asiguram ca lucrurile sunt facute corect.

  5. Schimbarea echipamentului existent
    Tot in scopul asigurarii bunastarii animalelor si pentru a preveni raspandirea bolilor, este nevoie sa se schimbe si echipamentul existent se schimbe regulat. Acest proces trebuie sa fie planificat si executat corect pentru a se asigura igiena adecvata adapostului.

  6. Colectarea si Eliminarea Deseurilor
    De asemenea, este foarte important sa se asigure si colectarea si eliminarea deseurilor in mod des, pentru a se preveni raspandirea parazitilor si a bolilor. In acest sens, exista o varietate de servicii care pot fi solicitate pentru a ajuta cu aceasta parte a procesului de igienizare a adapostului.

  7. Schimbul este Important
    Adaposturile pentru animale sunt zone speciale si sensibile in care animalele pot fi pregatite pentru adoptare sau preluari de la proprietarii lor. De aceea, este important sa se asigure schimbarile periodice si adecvate de personal si de membrii responsabili cu frima in gestionarea adapostului.

Concluzie
Asadar, igienizarea adaposturilor pentru animale este un proces foarte important care trebuie executat in mod regulat si in conformitate cu toate directivele impuse. Procesul de curatare si schimbare a echipamentului existent, precum si controlul animalelor, pot fi realizate local sau cu ajutorul unor servicii speciale. Daca suntem membri ai unei organizatii destinate protectiei animalelor, trebuie sa ne asiguram ca se iau toate masurile necesare pentru a face acest proces la un nivel adecvat starii lor de sanatate si bunastaro.