Cand se Culeg Coacazele si Care sunt Beneficiile Acestor Fructe?

Santa culegand coacaze in sezonul de vara

Coacazele sunt unul dintre cele mai savuroase si versatile fructe din gama de fructe de padure. Sezonul lor de culegere incepe in mai, dar coacazele maturizate se gasesc intre lunile iulie si septembrie. Exista mai multe soiuri de coacaze, dar toate se culeg in aceeasi perioada. Originare din tarile calde, coacazele sunt considerate excelente pentru a-ti reface stocul de vitamine si minerale dupa iesirile de vara.

Iata cand se culeg coacazele:

● Coacazele negre se matureaza in lunile iulie si august si se congelati adesea in septembrie si octombrie.

● Coacazele albe se coace in iunie si se matureaza intre iulie si septembrie.

● Coacaza rosie se maturizeaza in septembrie si se pastreaza in sezonul de iarna.

Exista cateva lucruri de retinut atunci cand cautati sa culegeti coacaze, cum ar fi culoarea, mirosul si mai ales textura simtita intre degete. Daca coacazele sunt moi sau daca au content prea mare de zahar, atunci nu sunteti prea aproape de coacerea lor corecta. Asadar, particergandii din zona voastra vor sti mai bine patuntele sezoanelor exacte de culegere.

Beneficiile Salculosisului de Coacaze

Coacazele sunt o sursa nutritiva foarte importanta pentru multi oameni. Intr-o singura mana de coacaze congelate se gasesc numeroase vitamine precum si următoarele beneficii pentru sanatate:

● Coacazele au un continut substantial de antioxidanti care sunt esentiali pentru intarirea sistemului imunitar si metabolismul normal.

● Coacazele contin si acid folic, un element esential pentru prevenirea defectelor de nastere la nou nascuti.

● Coacazele dietetice ofera grasimi sanatoase si fibre care sunt benefice pentru luarea greutatii in considerare.

● Coacazele sunt bogate in vitamina C si pot ajuta la intarirea sistemului imunitar, la prevenirea racelii si imbatranirea precoce a celulelor.

● Contribuie la imbunatatirea sanatatii digestiei.

● Coacaze neindulcite ofera beneficii sustinatorilor dietelor cu indice glicemic scazut.

● Coacazele sunt considerate benefice in ceea ce priveste prevenirea bolilor cronice, cum ar fi diabetul, hipertensiunea si boli ale inimii.

Sfaturi Utile pentru Alegerea Coacazelor

Adesea, cand alegi coacazele, este optim sa le alegi pe cele care par gata mature. Atunci cand tii vesta de coacazele in mana, ar trebui sa se simta grele pentru dimensiunile lor; in general, cu cat sunt mai grele, cu atat sunt mai bune.

De asemenea, fereastra de timp pentru alegerea coacazelor este foarte scurta. Ar trebui sa le mananci sau sa le congelezi imediat dupa culegere pentru a pastra toate beneficiile lor. Daca alegi sa cerni coacaze, ar trebui sa le pui intr-un singur strat, astfel incat aerul sa circule si sa se raceasca rapid.

Astfel, daca gasesti coacaze mature, acestea sunt folositoare in numeroase feluri de mancare sau chiar introduse peste un desert. Coacazele sunt potrivite armonios cu nuci, miere si fructe precum caise si afine.

Coacazele congelate sau proaspete, cand sunt consumate corect, sunt un aliment sanatos si extrem de distractiv si delicios. Chiar daca este sezonul lor pentru coacere, consumatorii nu trebuie sa rateze beneficiile acestor fructe Intreaga experienta a culegerii si a consumului de coacaze poate fi iiplinit de emotia de a le folosi pentru prepararea unor preparate minunate.