Anul bisect face parte din ciclul calendaristic al anulor bisect și apare o dată la fiecare patru ani și marchează momentul din an când o zi se adaugă calendarului. Anul 2021 va fi urmatorul an bisect, iar ziua adăugată este ziua de 29 februarie.

Ce este Anul Bisect?

Anul bisect este un eveniment calendaristic care se întâmplă o dată la fiecare patru ani. Se adaugă o zi în plus la sfârșitul lunii februarie, făcând ziua de 28 februarie să devină ziua de 29 februarie. Această zi suplimentară se numește ziua bisect. Această adăugare face ca anul bisect să aibă 366 de zile în loc de regula 365 de zile.

Conceptul anului bisect a fost inventat de Iulius Cezar în calendarul care se numește calendarul Iulian. Numărul de zile într-un an nu este întotdeauna constant, din cauza precesiunii eclipticii, care este curba Pământului care se mișcă în jurul Soarelui. Calendarul Iulian are nevoie de un an bisect la fiecare patru ani pentru a compensa diferențele de număr de zile dintre anii obișnuiți și anii precesiunii ecliptice.

Când este Următorul An Bisect?

Următorul an bisect va fi anul 2021. În acest an, ziua de 28 februarie va fi transformată în ziua de 29 februarie, pentru a asigura calendarul Iulian se synchronizează cu ecliptica precesională. Anul bisect 2021 va urma anului bisect 2017.

De ce Se Adaugă O Zi În Plus la Fiecare Patru Ani?

Calendarul Iulian adaugă o zi în plus la fiecare patru ani pentru a-și menține integritatea. Există o configurație naturală a precesiunii eclipticii care face ca calendarul să se desincronizeze dacă nu este corectat.

Precesiunea eclipticii reprezintă toate modificările în poziția pământului în jurul unei orbitale Sole și se datorează presiunii gravitaționale exterioare a Soarelui, Lunii și a tuturor planetelor. Acest fenomen este cel care face ca calendarul să se desincronizeze din cauza schimbărilor inevitabile în poziția planetei noastre față de Soare, care apar în intervalul de timp dintre anii bisect.

Fiecare a patra deviere a precesiunii eclipticii reprezintă un an bisect. Atunci când sunt adăugate ultimele cinci zile în februarie creează rezultatul final: un an bisect. Aceste cinci zile sunt următorii pași: o zi bisect, o zi în plus care se adaugă la 28 februarie, apoi două zile în plus la 1 martie, apoi două zile în plus la 2 martie. Acest fenomen se numește precesiunea datorită schimbării poziției și a zilelor în calendarul Iulian.

Când vor Fi Anii Următoare Bisect?

Anii următorii bisect vor fi 2025, 2029 și 2033. Anii bisect se vor repeta în perpetuitate, astfel că următorul an bisect va fi în 2037 și tot așa.

lista anilor urmatori bisect:

-2025
-2029
-2033
-2037
-2041
-2045
-etc.

Care Sunt Cele Mai Mari Beneficii?

Unul dintre principalele beneficii ale anilor bisect este ca acestea asigură că calendarul Iulian se va încadra în timpul real pe care-l presupune precesiunea eclipticii. De asemenea, acest lucru asigură că sezonieritatea și evenimentele specifice sezonului vor rămâne în același loc, fără a se desincroniza devierea precesiunii.

De asemenea, avantajul calendarului Iulian este că toate datele și evenimentele pot fi programate în calendar cu ușurință. De exemplu, în mai puțin de patru ani, la fiecare an bisect, zilele din calendarul lunar se pot ajunge la același punct. Cu alte cuvinte, dacă aveți evenimente programate periodic, la fiecare patru ani se va reveni la același program.

De asemenea, anii bisect aduc cunoașterea către cei care cred că au oamenii o conexiune mai profundă cu astrele. Sunt persoane care se simt complet reconectate cu Universul atunci când sare peste anii bisect. De asemenea, aceștia cred că fluxul energetic și spiritual este mai bun pe parcursul fiecărui an bisect, făcându-l un motiv suplimentar pentru a vorbi despre importanța calendarului Iulian.

Ce Se Întâmplă Cu Cei Care Se Nasc Pe 29 Februarie?

O persoană născută în ziua de 29 februarie în anul bisect se va bucura de două zile de naștere pe an, în fiecare an. Acestea sunt numite zile bisect. Zilele bisect sunt unice pe calendar și sunt separate de toate celelalte zile care cad într-un an obișnuit.

Cele mai multe națiuni tind să declare ziua de 29 februarie ca fiind o zi de „relaxare fiscală”. Deși guvernul nu-i obișnuiește pe cei născuți pe această zi să primescă bomboane sau cadouri, cu siguranță pot fi recunoscuți de familie și prieteni.

Cele mai multe rase de animale au cicluri de reproducere mai lungi decât un an calendaristic; acest lucru face ca animalele să nu