Cea mai noua tara din lume a aparut la 11 decembrie 2017 si este cunoscuta drept Republica Kongo. Congo este situat in Africa centrala si are o populatie de aproximativ 80 de milioane de locuitori, cea mai mare parte africani, reprezentand cea mai mare tara africana de peste doua secole.

Congo a fost anterior conoscut sub denumirea de Republica Democrată Congo. Totusi, în ciuda numelui, Congo nu a fost niciodata o republica democratica, fiind condusa in regimuri autoritare. In decembrie 2017, revendicându-si statalitatea, Republica Kongo a fost recunoscuta ca un stat politic independent de catre comunitatea internationala de state.

Inainte de exploataarea petrolului, turismul a fost unul dintre principalii motori economice ai Republicii Kongo. Acest lucru se schimba însa, in ultimii ani, cu un numar mare de companii petroliere înregistrând o prezenta în tara.

Istoria si Cultura Republicii Kongo

Istoria Republicii Kongo se întinde de peste doua milenii. Regiunea a fost rezidenta unor diferite grupuri tribale cum ar fi luba, lebangwa, kanyok si henga. Primii europeni care au pus piciorul in Congo au fost portughezii, care au sosit in dupa 1482. Colonizarea europeana in Congo a fost dictata de mega-sclavagismul belgiano-congolez si a dus la formarea Republicii Congo.

În ciuda tumultului si tumultului istoriei, cultura Republicii Kongo a rezistat si a cunoscut un progres la nivel social, politic si economic in anii recenti. Oamenii de aici se mândresc cu specificul culturalmenilor. Muzica si dansul sunt importante in cultura Kongo. Tarabostii au infectii ritmice africane si joaca un rol esential in petrecerile tribale, lucru foarte evident la Pemba Festival. Acest festival anual marcheaza luna plina si aduce o multime de muzicieni si dansatori din intreaga Africa Centrala si Estica.

Religia Republicii Kongo

In timp ce majoritatea populatiei Republicii Kongo este crestina, multi locuitori cred si practica credinta traditionala africana. Acest lucru le permite sa se conecteze spiritual la nivel familial si simplu.

Printre cele mai frecvente practici religioase se numara Nkis, o credinta care se bazeaza pe invocarea si venerarea spiritelor regasite in diferite simboluri, obiecte si imaginatii. De asemenea, Konguancii sunt adeptii sincretismului spiritual si amesteca din diverse credinte, de la zoroastrianism si budism la islam si chiar prin misticismului ceresc si neopaganismului.

Educatia Republicii Kongo

Rata analfabetismului in Congo este una dintre cele mai inalte din lume, atingand un procent de 60%. Acest lucru se datoreaza deficitului sistemului educational. Congolezilor le lipse este suportul financiar si infrastructura necesara pentru a asigura o educatie buna pentru fiecare.

Statul Kongo se lupta cu aceasta problema si se straduie sa ofere educational si pentru cei din zone rurala. Obiectivele inspectorate regionalizate cuprind construirea de scoli, extinderea programului scolar, revizuirea curriculumului si modernizarea infrastructurii educationale.

Politica Republicii Kongo

Politica Republicii Kongo este guidata in mod majoritar de dorinta oamenilor de crearea unei identitati nationale si construirea unei economii prospere. Dedicarea aderarii la reforme si un sistem democrata este moderata in mod pragmatic de catre guvern.

Guvernul Kongo reda curajul populatiei pentru a lupta pentru libertatea si securitatea lor, cu un accent puternic pe integrarea unei economii mai stabile si protectii sociale. In 2017, a fost adoptata o noua Constitutie, prin care si-a clarificat în mod semnificativ sistemul judicial si independenta judecatoreasca.

Concluzie

Dupe ce am luat în considerare diferite aspecte ale tarii Kongo, cum ar fi istoria si cultura sa, religia si educatia sau politica si economia sa, putem vedea ca persoanele din aceasta tara au reusit sa-si păstreze identitatea culturala si sa se transcendă prin prin tendințele lor social-politice și numerosi parteneri in dezvoltare. Se poate concluziona ca Republica Kongo a reușit sa devina un stat polit independent recunoscut, oferind tuturor locuitorilor sai’’ libertatea și securitatea de care au nevoie, începând astfel un nou capitol in istoria sa.