Cele mai multe familii se bucura de petreceri de sarbatoare și își doresc să-și împartă momente memorabile împreună. Retetele pentru o cină de sărbătoare sunt destul de complexe, dar pregătirea aperitivelor festive poate fi distractivă și usoară. Principalele avantaje ale acestui mod de pregătire a meselor festive sunt diverse combinații de arome și culori și, de asemenea, curățenia mesei înainte de a șterge iar servetelele.
Iată 10 retete pentru aperitive festive care vor face ca întâlnirile voastre să fie un adevărat succes!
- Bicarbonat de Sodiu Cu Fructe și Piept de Pui
Acest aperitiv diversificat este o gustare excelentă și usor de pregătit, care este pe placul tuturor. Seva de la fructe crește contrastul de culoare și aduce contrast intre bulele de bicarbonat de sodiu și mâncare.
Ingrediente:
-
2 linguri de bicarbonat de sodiu
-
1/4 ardei gras (taiati in cuburi)
-
3 linguri de miere
-
Pasta de capere
-
4 linguri de zahar
-
2 linguri de ulei
-
4-5 felii de piept de pui, taiate in bucati
-
2 linguri de sirop de capsuni
-
200 g de fructe (orice tip de fructe doriti sa puneti)
Instrucțiuni:
-
Pregătiți o oală și turnați bicarbonatul de sodiu, ardeiul gras și mierea.
-
Amestecați ingredientele și adăugați pasta de capere.
-
Adaugați zaharul, uleiul și amestecați bine.
-
Adăugați bucățile de piept de pui și fărâmele de fructe în amestecul de bicarbonat de sodiu.
-
Puneți amestecul într-o tavă și faceți un diametru circular.
-
Puneți siropul de capsuni pe suprafața amestecului în formă de cerc.
-
Puneți fructele restante în amestec.
-
Coaceți la 400 de grade pentru 15-20 de minute sau până când este gata.
-
Rulouri Garnisite Cu Vinete
Acest aperitiv ușor de pregătit, este un adevărat deliciu pentru gusturi dulci-acri.
Ingrediente:
-
400g de vinete
-
3-4 cepe
-
1/2 ardei gras
-1 cana de smantana
-
2 catei de usturoi
-
3 oua fierte
-
2 felii de paine
-
1 lingura de patrunjel verde
-2 linguri de ulei
Instrucțiuni:
-
Pregatiti vinetele, ceapa si ardeiul gras si taiati fiecare in bucati mari.
-
Incalziti uleiul intr-o tigaie si adaugati vinetele, ceapa si ardeiul.
-
Amestecati toate ingredientele si gatiti timp de 10 minute
-
Adaugati smantana, usturoiul, ouale fierte si painea.
5.Amestecati bine si gatiti timp de 5-10 minute.
-
Lasati preparatul sa se raceasca, apoi taiati fiecare bucata in patru parti.
-
Impartiti restul ingredientelor pe fiecare parte si rulati usor pentru a le indoi.
-
Serviti aperitivul impreuna cu patrunjelul verde.
-
Ananas în Bulele
Acest aperitiv ușor de pregătit se poate adăuga la orice fel de masa de sărbătoare.
Ingrediente:
-
2 ananasi
-
2 linguri de otet
-
2 linguri de miere
-
2 linguri de ulei
-
2 linguri de sos de soia
Instrucțiuni:
-
Pregatiti un bol mare si taiati ananasul in patru parti.
-
Adaugati otetul, mierea, uleiul si sosul de soia in bolul cu ananas.
-
Amestecati bine ingredientele si lasati amestecul la rece timp de 12 ore.
-
Cu ajutorul unei linguri, scoateti ananasul din amestec si puneti-l intr-o tava.
-
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti ananasul in tava timp de 15-20 de minute.
-
Servi ananasul intr-un bol cu bulion si presarati putina decoratiune.
-
Sandwich-uri Cu Maioneză
Acest aperitiv satisfacator este ideal pentru o masa de sărbătoare.
Ingrediente:
-
12 felii de paine integrala
-
3/4 cana de maioneza
-
6 felii de sunca
-
4 rosii
-
4 castraveti murati
-
6 frunze de salata
-
Mustar
Instrucțiuni:
-
Pregatiti feliile de paine si un bol si adaugati maioneza.
-
Adaugati sunca, rosiile, castravetii murati si frunzele de salata in bol.
-
Amestecati bine ingredientele si adaugati sarea si piperul.
-
Asezati feliile de paine intr-un bol si puneti amestecul pe fiecare paine.
-
Puneti cealalta felie de paine peste amestec si presarati putin mustar.
-
Taiati fiecare sandwich în sase bucati si serviti-le.
-
Tavă Arabăcu Ou Fiert și Suncă
Acest tip de aperitiv este in preferat de majoritatea nuci și de asemenea simplu de pregatit.
Ingrediente:
-
1 ou fiert tare
-
1 ciuperca
-
1 felie de sunca
-
2 frunze de salata
-
1 lingura de unt
-
Sare, piper, patrunjel
Instrucțiuni:
-
Pregatiti o tava mica si asezati oul fiert tare, ciuperca, sunca si frunzele de salata in tava.
-
Adaugati untul si presarati sare, piper si patrunjel.