Alexandra Stan (inainte Ionescu) (n.9 iunie 1989) este o cantareata si influentator de moda din Romania. Nascuta in Constanta, Romania, Alexandra Stan a crescut in mijlocul familiei sale, iar la varsta de 7 ani a inceput sa cante la pian. La varsta de 15 ani, Alexandra Stan a inceput sa lucreze cu casa de Discuri “Maan Records ” si a pus bazele carierei sale muzicale.

Biografia lui Alexandra Stan

Alexandra Stan a avut o cariera de succes, castigand numeroase premii si fanii care o urmaresc cu mare atentie. Cea mai recenta mare realizare a Alexandrai Stan la nivel international a fost incluziunea sa în prestigioasa lista “Cele mai importante 50 de femei din showbiz-ul Romania” și prezența ei în topuri internaționale.

Primii ani si Educatia Alexandrai Stan

Alexandra Stan s-a nascut in Constanta, Romania, in familia Ionescu. A primit educatie muzicala la Scoala Populara de Arta si la Scoala Gimnaziala din Constanta. Oral este vorbitoare a mai multor limbi, printre care limba germana, engleza si franceza. A absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, unde a studiat playing instruments cu specializare pe pian.

Debutul muzical al lui Alexandra Stan

Capacitatea muzicala si abilitatile naturale ale Alexei Stan au fost identificate inca din copilarie. A inceput sa cante la pian la varsta de 7 ani si a inceput cariera sa muzicala la varsta de 15 ani cand a semnat un contract cu casa de Discuri “Maan Records”. De atunci, cariera sa a fost de vis.

Si-a lansat primul album “Saxobeats” în 2011, care a primit numeroase recenzii bune si care a contribuit la succesul sau pe scena muzicala internationala. Albumul contine numere precum “Mr.Saxobeat”.

Continuarea carierei lui Alexandra Stan

Alexandra Stan a urmat sa se lanseze si alte albume de-a lungul anilor, cum ar fi “Cliche (Love Edition) (2013) si “Unlocked” (2015). Albumul sau “Unlocked” a primit multe aprecieri pe plan international. Deasemenea, ea a lansat numeroase videoclipuri ce au facut destul de mult buzz pe net, precum “Boy Oh Boy” featuring Cruz și “Balans” cu Irina Rimes.

Colaborarile muzicale ale lui Alexandra Stan

Pe langa lansarea propriilor sale albume, Alexandra Stan a colaborat pe plan muzical cu multi artisti. In 2018 a colaborat cu artistul indonezian Arthur si a lansat piesa “Sayonara”. In sacrificiu, a colaborat si a lansat hit-ul “Call Me Now” cu preferatele ei Heidi România și Ester Peony. Deasemenea, a colaborat cu iGleo, Keo pentru piesa “Cheesecake” și cu Sasha Lopez pentru piesa “Weekend”.

Divortul lui Alexandra Stan

In noiembrie anul trecut, Alexandra Stan s-a despartit de soțul ei, Vlad. Desi trece prin aceasta perioada, Alexandra Stan continua sa se bucure de faima si succesul ei in muzica.

Alexandra Stan a inceput sa cante la varsta frageda de 7 ani si, in ciuda statutului ei de celebritate si divortului, Alexandra Stan a castigat premii si fani care ii urmaresc cariera cu mare atentie. Alexandra Stan are un repertoriu vast cu hit-uri si a colaborat cu mai multi artisti pentru a se bucura de succesul international si in tara de origine.