Lunile calendaristice au avut semnificatii diverse in diferite culturi si popoare de-a lungul istoriei. Desi multe dintre zilele calendarului actual sunt diferite fata de cele originale, astrologia moderna se bazeaza in mare parte pe calendarul istoric al lunilor si zodiilor. In astrologie, fiecare luna corespunde uneia din cele 12 zodii, care se afla sub influenta energiei fiecarei luni. Aceasta energie poate fi evaluata in functie de luna in care se afla zodia si de influentele astrologice cu care se intersecteaza.

Iata mai jos o privire mai detaliata la fiecare zodie si perioadele sale lunare, incepand cu luna ianuarie:

Intra in Zodia Berbecului
Prima zodie este Berbecul, care se afla sub influenta energiei Marte, care reflecta spiritul de initiativa si actiune. Berbecul afecteaza persoanele nascute intre 20 martie si 19 aprilie. Acestea sunt caracterizate prin inovatie, curiozitate si ambitie.

Intra in Zodia Taurului
Urmatoarea zodie este Taurul, care duce masa energiei feminine a Lunii si se concentreaza pe valorile materiale si sentimentale. Taurul corespunde persoanelor nascute intre 20 aprilie si 20 mai. Acestea sunt caracterizate prin demnitate, integritate si o rabdare increzatoare.

Intra in Zodia Gemenilor
Gemenii aduc cu ei energia Soarelui si accentueaza comunicarea si interactiunea. Gemenii sunt caracterizati prin adaptabilitate, curiozitate si spirit creativ. Persoanele nascute intre 21 mai si 20 iunie vor fi marcate de semnele zodiacale ale Gemenilor.

Intra in Zodia Racului
Racul este reglat de Luna si guverneaza procesele instinctuale si psihologice. Persoanele nascute intre 21 iunie si 22 iulie sunt marcate de semnul zodiacal al Racului. Aceste persoane sunt caracterizate prin devotament, maturitate si natura lor protectoare.

Intra in Zodia Leului
Leul
obtine energia din lumina Soarelui si guverneaza jocul de putere, creativitatea si adoratia. Persoanele nascute intre 23 iulie si 22 august sunt marcate de semnul zodiacal al Leului si sunt caracterizate prin entuziasm, magnanimitate si o pasiune autentica pentru vieti.

Intra in zodia Fecioarei
Fecioara joaca energia lui Mercur si guverneaza rationamentul, discernamantul si punctul de vedere realist. Persoanele nascute intre 23 august si 22 septembrie sunt marcate de semnul zodiacal al Fecioarei si sunt caracterizate prin meticulozitate, responsabilitate si abilitati tehnice.

Intra in Zodia Balantei
Balanta este condusa de energia lui Venus si guverneaza cuvantul, pacea si armonia. Persoanele nascute intre 23 septembrie si 22 octombrie vor fi marcante datorita semnului zodiacal al Balantei. Acestea sunt caracterizate prin echilibru, diplomatie si simtul idealismului.

Intra in Zodia Scorpionului
Scorpionul joaca energia lui Marte si guverneaza instinctele si determinarea. Persoanele nascute intre 23 octombrie si 21 noiembrie sunt marcate de semnul zodiacal al Scorpionului si sunt caracterizate prin forta, perspicacitate si curaj.

Intra in Zodia Sagetatorului
Sagetatorul se concentreaza asupra energiei Soarelui si a spiritului optimist. Persoanele nascute intre 22 noiembrie si 21 decembrie sunt marcate de semnul zodiacal al Sagetatorului si sunt caracterizate prin determinare, intelepciune si caracter aventurier.

Intra in Zodia Capricornului
Capricornul joaca energia lui Saturn si guverneaza responsabilitatea, controlul si autodisciplina. Persoanele nascute intre 22 decembrie si 19 ianuarie sunt marcate de semnul zodiacal al Capricornului si sunt caracterizate prin orientare catre cariera, responsabilitate si sacrificiu.

Intra in Zodia Varsatorului
Varsatorul foloseste energia lui Uranus pentru a accentua gandirea libera, individualitatea si independeta. Persoanele nascute intre 20 ianuarie si 18 februarie sunt marcate de semnul zodiacal al Varsatorului si sunt caracterizate prin loialitate, originalitate si curiozitate.

Intra in Zodia Pestilor
Pestii aduc in joc energia lui Neptun si guverneaza fantasmele, simbolurile si meditatia. Persoanele nascute intre 19 februarie si 20 martie se identifica cu semnul zodiacal al Pestilor si sunt caracterizate prin compasiune, loialitate si intuitie.

Luna este sub influenta energiei planetei care guverneaza acea zodie in mod specific, ceea ce ofera diverse perspective si idei asupra modului in care fiecare persoana beneficiaza sau se lupta cu influenta planetara. Fiecare luna a calendarului si energia sa corespunzatoare ofera informatii importante despre felul in care persoanele se identifica cu semnul zodiacal lor si cum acesta le influenteaza pe termen lung.