Varza de Bruxelles este una dintre cele mai sanatoase legume, ce se bucura de o popularitate crescuta in randul gurmanzilor de pretutindeni. Aceasta este una dintre cele mai versatile legume din bucataria moderna, fiind capabila sa suporte aproape orice preparare, de la simple si rapide mancaruri cu fierbere si servire rece, pana la gatire la aburi sau sotat. Iata mai jos cele mai gustoase retete cu Varza de Bruxelles!

1 – Salata Cu Varza De Bruxelles

Ingrediente:
1 lb varza de Bruxelles
1/2 ceasca de stafide
1/2 ceasca de nuci

Reteta:

  1. Bucati varza de Bruxelles marunt.
  2. Fierte in apa clocotita pentru aproximativ 8 minute.
  3. Se scurg, se racesc si se adauga stafide si nucile.
  4. Se amesteca bine si se serveste.

2 – Varza De Bruxelles Sotata

Ingrediente:
1 lb varza de Bruxelles
3 cepe rosii
3 linguri ulei de masline
Reteta:

  1. Se taie fin ceapa si se calesc la foc mediu in ulei de masline.
  2. Se adauga varza de Bruxelles taiata cubulete si se lasa 10 minute, sa soteze.
  3. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca intre.
  4. Se amesteca bine si se serveste cald.

3 -Varza De Bruxelles Gaturi Dolofane

Ingrediente:
2 lb varza de Bruxelles
1 ceasca de nuci
2 linguri ulei de masline
Reteta:

  1. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se adauga varza de Bruxelles.
  2. Se calesc ambele fete pana capata o culoare aurie.
  3. Se adauga, apoi, nucile punandu-le invelisul de deasupra, apoi se lasa circa 5 minute.
  4. Se amesteca bine si se serveste.

4 – Varza De Bruxelles Smantanita

Ingrediente:
2 lb varza de Bruxelles
2 cepe
2 caiti usturoi
4 linguri smantana
Reteta:

  1. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in tigaie.
  2. Se adauga varza de Bruxelles si se caleste la foc mic.
  3. Se adauga smantana si se lasa sa dea in clocot.
  4. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca intre.
  5. Se serveste cald.

5 – Varza De Bruxelles cu Pasta de Somon

Ingrediente:
2 lb varza de Bruxelles
1/2 ceasca de seminte de dovleac
2 linguri pasta de somon
Reteta:

  1. Se fierb semintele de dovleac intr-o cratita pana capata consistenta.
  2. Se adauga varza de Bruxelles si se lasa sa se soteze.
  3. Se adauga pasta de somon si se amesteca intre.
  4. Se lasa sa dea in clocot si se serveste cald.

6 – Varza De Bruxelles cu carne de vita

Ingrediente:

2 lb varza de Bruxelles
1/2 lb carne de vita
2 linguri ulei de masline
Reteta:

  1. Se taie carnea de vita cubulete si se caleasca in uleiul de masline.
  2. Se adauga varza de Bruxelles si se lasa sa soteze pentru aproximativ 10 minute.
  3. Se adauga sare si piper dupa gust si se amesteca bine.
  4. Se serveste imediat sau se poate lasa sa fiarba 10-15 minute.

Varza de Bruxelles ofera o multime de moduri pline de gust pentru a o pregati. Puteti folosi aceasta reteta daca vreti sa va bucurati de unele cele mai gustoase si interesante mancaruri de gatit! Nu ezitati sa experimentati cu alte ingrediente pentru a diversifica gustul si savoarea acestei legume.