“Orașul Craiova adăpostește o varietate de restaurante frumoase – de la localuri tinere și moderne și până la bistrourile cochete și cafenelele pline de farmec. Indiferent de preferințele culinare ale tuturor celor care calatoresc prin această zonă, acest oras are ceva special pentru fiecare. În acest articol vom discuta despre cele mai populare și mai bune restaurante din Craiova, precum și despre câteva restaurante locale unde veți avea o experiență culinară deosebită.

Primul nostru stop pe unde să mâncăm în Craiova trebuie să fie La Taverna, un restaurant în primul rând cunoscut pentru preparatele sale românești tradiționale și pentru vinurile selecte. Acest local armonizează stilul modern cu vechile obiceiuri românești. Acesta este un restaurant ideal pentru cei care doresc să guste ceva autentic în Craiova. Printre specialitățile deja teribile ale localului se numără și preparatul de miel cu vinete și sos de smântână.

A doua opțiune este restaurantul Royal Inn, unul dintre locurile cele mai extravagante pentru mâncare din Craiova. Acest restaurant se specializează în preparate europene, indiene și chinezești. Atmosfera romantică a localului împreună cu mâncărurile deosebite sunt doar două dintre trăsăturile care fac din această localitate una dintre cele mai populare din oraș. Printre specialități se numără și somonul la gratar cu sos de lămâie și ridichi sotate.

Cafeneaua după teatru reprezintă mai degrabă un bistrou elegant, situat lângă Teatrul Evreiesc din Craiova. Din moment ce se află în preajma instituțiilor culturale și religioase, această cafenea devine una dintre destinațiile de top pentru vizitatorii care își doresc o experiență culinară memorabilă. Aici veți găsi preparate cu ingrediente proaspete și mâncăruri vegetariane cu note mediteraneene și exotice. Printre recomandări veți găsi și salata grecească cu tofu și castraveți murați.

Lamia este un alt local luxos situat în centrul orașului Craiova. Acest restaurant se bucură de o reputație excelentă datorită preparatelor sale sofisticate și de origine mediteraneana, îmbogățite deseori cu ingrediente locale. Această localitate este una dintre cele mai elegante locuri pentru a servi masa în oraș datorită decorului său luxos în stil românesc. Printre recomandări se numără și cannelloni cu cascaval, aburi și minți, ruguleți de pește și orez porumbar.

Timp de peste 40 de ani, restaurantul Bulevard a reprezentat un bastion al bucătăriilor românești, oferind cele mai bune ciorbe, cotlete și tocane din Craiova. Acest restaurant oferă suflet, autenticitate și o atmosferă tradițională deosebită. În plus, aici veți găsi arome mediteraneene, sinergia de condimente și gusturi deosebite. Printre preferate se numără și chifteluțele răzăcise cu brânză și salata de vinete.

Trebuie menționat că Craiova oferă, de asemenea, câteva restaurante cu specific local unde veți găsi preparate unice și autentice. Dacă vă aflați în căutarea unor arome locale, atunci ar trebui să încercați următoarele restaurante:

Restaurantul La tradiție – Unul dintre cele mai populare restaurante din oraș, unde veți găsi o gamă largă de preparate autentice, și nu numai, care variază de la clasicele tocană cu pui la vinete topite în ulei și cartofi prăjiți.

Restaurantul La Ancora – Acesta este alegerea ideală pentru cei care vor o experiență culinară inedită. Aici veți găsi și preparate cu specific mediteranean cum ar fi piept de pui condimentat cu ierburi, cotlet în sos de vin roșu și pui umplut cu ciuperci și brânză.

Restaurantul La Peces – Vreți să mâncați pește? Atunci restaurantul La Peces este alegerea ideală. Aici veți găsi o varietate de rețete de pește, cum ar fi file de merluciu pane cu ou, păstrăv la cuptor cu verdeturi și somon la grătar cu legume.

Restaurantele din orașul Craiova sunt destul de variate și oferă ceva pentru fiecare. Indiferent de preferințele dvs. culinare, sigur veți găsi un restaurant local care să se potrivească cu gusturile dvs. Dacă vă decideți să vă aventurați și să căutați cele mai bune restaurante din localitate, faceți-vă timp pentru a vizita fiecare unul dintre aceste minunate locații și nu uitați să degustați câte un preparat special.”