Sprancenele au fost folosite pe scară largă ca modalitate de a-ți sublinia trăsăturile faciale și de a completa imaginea ta într-o manieră subtilă și expresivă. Odată cu evoluția din domeniul cosmeticii, a apărut un nou trend în rândul produselor de îngrijire facială, numit „sprancene laminate”, care a explodat în ultimele luni. Achiziționarea unui astfel de serviciu poate fi intimidantă, astfel încât suntem aici să ne îndreptăm către ceea ce știm că se cuvine despre această tehnică și să împărtășim avantajele ei.

Ce sunt sprancenele laminate?

Sprancenele laminate sunt ceea ce clasicii din industria produselor cosmetice ar describe ca un tratament intensiv și de îngrijire a sprâncenelor. Acesta implică conturarea și hidratarea acestora pentru a le face să pară mai netede, mai îngrijite și, în general, mai frumoase. Se simte similar cu un tratament pentru păr, însă, deoarece ne ocupăm de față, rezultatele sunt mai subtile și durabile.

Beneficiile sprancenelor laminate

În medicină te tratează și îngrijești, iar în cazul sprâncenelor laminate, este exact același lucru. Se efectuează procesul cu ajutorul unor produse care protejează și hrănesc firele de păr precum și pielea de sub ele. Acest tratament poate oferi următoarele beneficii:

  1. Usurarea îngrijirii sprâncenelor- reducerea timpului necesar pentru îngrijirea sprâncenelor și obținerea unei aplicări mai uniforme a produselor de machiaj pe sprâncene.

  2. Rezistența – Tratamentul oferă rezistență împotriva zgurii și a transpirației.

  3. Estetică – Oferă aspectul perfect aranjat și frumos al sprâncenelor naturale.

De ce ar trebui sa incerci sprancene laminate?

Cu o mulțime de alte tipuri de tratamente disponibile pentru sprâncene, este firesc să te întrebi care este motivul pentru care ai dori să alegi cam specific acest tratament. Răspunsul este destul de simplu. Sprancenele laminate sunt cunoscute pentru oferirea unor beneficii precum:

• Refacerea aspectului sprancenelor natruale – Daca ai avut sprancenele desenate sau uitate cu ani in urma, sprayul le poate face sa arate aproape ca cele originale.

• Reducerea necesitatii intretinerii – Nu este necesar sa ”te lupti din nou cu pensula” pentru a-ti redresa sprancenele dimineata: tratamentul ar fi deja in loc.

• Efectul Spa – Nu numai ca si rezultatele arata bine, dar tratamentului este relaxant si confortabil.

• Comoditatea – Avand o dificula program, acesta procedura eficienta si rapida te poate scuti de cateva ore cat restul consumatorilor petrec facand sprancenele.

• Rezultate durabile – Beneficiile tratamentului sunt durabile in timp si pot dura pana la 6 – 8 saptamani in conditii optime.

Sprancene laminate: Cum se aplica?

Pasul 1 – Prepararea pielii

Înainte de începerea tratamentului, se va șterge fața cu un șervețel umezit cu apă fiartă sau cu o lotiunespecială pentru curățarea faței. Acest pas va ajuta la eliminarea bacteriilor care se pot afla în zona sprâncenelor și va pregăti pielea pentru a putea absorbi maxim produsele folosite în următorul pas.

Pasul 2 – Tratamentul sprâncenelor

O dată ce pielea și firele de păr sunt pregătite, urmează etapa de tratament propriu-zis. Acest proces reliează de produsele folosite și de stilul tratamentului ales, însă de regulă va include câteva produse de bază:

• Primul pas este aplicarea unui activator și a unui balsam special cu țesături,ce se aplică pe sprâncene, pentru a le întări fiecare fir de păr.

• Acest proces poate fi dublat și de aplicare unei cearșafuri sau mască pentru a asigura intensificarea efectului.

• După ce se îndepărtează cearşaful sau masca, acoperirea capilarelor cu un produs special, cu rol nutritiv și hidratant, pentru firele de păr.

Pasul 3 – Finisarea

Dacă se dorește, se efectuează și un tratament special pentru buze, deoarece aici se aplică produse pătrundere profundă pentru a reda strălucirea și strânge în același timp superficia pielii.

Apoi, osseză să se exfolieze și se hrănească pielea prin intermediul unor produse potrivite preparate de un specialist în domeniul cosmetologiei. Acest pas este important pentru a preveni uscarea și ruperea firelor de păr.

Și, pentru a proteja și întări efectul, se poate aplica și o cremă de protecție special creată pentru acest tratament.

Costul tratamentului variază în funcție de locație și de produsele folosite.