Rugaciunea de vineri poate fi greu de capeținut, însă are un adevărat simbolism și înseamnă tare mult pentru majoritatea creștinilor. Vineri este ziua în care aducem aminte că l-am pierdut pe Isus în mormânt. Ținerea cont de această zi specială și recitarea unei rugăciuni adecvate poate oferi o pace interioară și împlinire sufletească. Iată care sunt rugăciunile de vineri recomandate și cum să le rosti corect astfel încât să aducem omagiu acestei zile solennă.

Ce este Rugaciunea de Vineri?

Rugăciunea de vineri devreme înseamnă “Apoi am sosit Dumnezeu!” Acestă rugăciune este în esența pe care o recităm în timpul lui Jummah, care este prezentat de un Imam sau de un conducător în biserică. Este important să știm înainte de a începe că aceasta este o rugăciune unică în fiecare vineri, deoarece există o ceremonie specială numită Jummah. Jummah se sărbătorește la ora 1 și până la 2 miezul zilei și a fost clinic stabilita de profetul Mohamed. Această rugăciune este cu adevărat importantă, deoarece reprezintă o omagiere a lui Isus și ceremonia începe cu recitarea mai multor pasaje biblice care îl caracterizează.

De ce e importanta Rugaciunea de Vineri?

Rugăciunea de vineri este vitală pentru că se referă la ceea ce profetul Mohamed a numit “restaurarea legămintului” între Allah și humanitate. Legământul dintre Allah și cei aleși din poporul lui este ceea ce a fost numit “ummeva”, care înseamnă “ochii văzuți”. Această ummeva este folosită ca simbol al conexiunii dintre Allah și oamenii aleși ai lui și simbolizează armonia existentă între oameni și El. De fiecare dată când poporul său se întâlnește pentru a recita rugăciunea de vineri și a se ruga, același sentiment de conexiune cu Allah și ummeva se intensifică.

Cum se rostește Rugaciunea de Vineri?

Rugaciunea de vineri poate fi recitată în trei limbi diferite, în funcție de locație. Acestea sunt limba arabă, limba engleză și limba franceză. Fiecare rugăciune are o structură asemănătoare, ca și cum ne-am angaja într-o conversație cu Allah, prin intermediul căreia El ne îndrumă și ne ajută. Mai întâi, se rostește “As-salatu Khairun”, care se traduce ca :”Binecuvantarea ta, El”. Apoi, cântăm salaamul (pacea) și recităm trinitatea divină. Trinității îi urmează Bismillah, care este temelia tuturor rugăciunilor și binecuvântare divină.

Câteva dintre Rugaciunile de Vineri

Iată câteva rugăciuni recomandate pentru vineri, de văzut mai jos.

  1. Rugăciunea pentru trăirea la perfectiune – În Numele lui Allah Cel Milostiv, Cel Sfânt. Te adoram, Allah, perfect creator al tuturor lucrurilor. Te preamărim pentru că Tu eti îndurător și milostiv pentru cei care caută înțelepciune și călăuză.

  2. Rugăciune pentru reafirmarea încrederii în Allah – Laudele se înaltă și fiecărei făpturi al Gloriei și Împărăției Lui. Tu ești Cel Care a creat toate lucrurile și îți mulțumim pentru Pacea Ta și Beneficiile Tale.

  3. Rugăciunea pentru a comemora marea lumină – Te lăudăm, Dumnezeule, și îți mulțumim că ne-ai dăruit lumina Ta care ne-a adus în pace, veselie și bucurie.

  4. Rugaciune pentru recunoasterea puterii Lui – Mulțumim Domnului nostru și ne rugăm să se bucure de puterea și gloria Lui Eternă.

  5. Rugaciune pentru un sentiment de unitate – Laudele înalte fie Stăpânului universului, și îl găzdui în inimile și suflete noastre pentru o vie de pace și unitate.

Beneficiile Rugaciunii de Vineri

Rugăciunea de vineri oferă numeroase avantaje. Acestea includ ranire spirituala, conectarea cu Allah prin intrebarile sale și chiar activitatea de meditație. Acestea sunt câteva dintre beneficiile și poftitiile rugăciunii de vineri.

  1. Păstrarea legământului cu Allah – Recitarea rugăciunii de vineri face parte din înțelegerea legământului spiritual pe care l-am intrat în el cu Allah și prin intermediul căruia El ne-a salvat și ne-a binecuvântat viețile noastre.

  2. Dezvoltarea spirituala – Printr-o rugăciune frumoasă și recitare, capul nostru devine mai plin și mai fericit și este o ocazie de a recunoaște răspunsurile pe care le așteptăm de la Allah.