Retete de ciulama de ciuperci cu pui sunt savurosul fel de mancare prin care se pregatesc ciupercile cu pui si servesc cu un sos, pentru un gust autentic. Aceste retete isi pastreaza savoarea, regulat, daca se folosesc ingredientele potrivite. Totusi, se intampla sa ne puna in dificultate, atunci cand alegem reţeta.

Exista retete ciulama de ciuperci cu pui alese cu grija care aduc un gust deosebit la masa si care se incadreaza in diferite diete. Cand alegem ceea ce sa servim la cina, ne confruntam cu situatia de a alege cea mai potrivita combinatie de ingrediente care sa poata sta fata in fata cerintelor si preferintelor noastre.

Iata cele mai bune retete ciulama de ciuperci cu pui, care pot fi preparate acasa:

  1. Ciulama de ciuperci cu pui si sos bechamel:

Acesta este un armonios fel de mancare, folosind o combinatie delicioasa de ciuperci, carne de pui si sosul bechamel. Pentru aceasta reteta, se folosesc ciuperci, carne de pui, paste scurte si parmezan.

Instructiuni:

  • Puneţi făina intr-un castron si adaugati-i laptele, amestecandu-le bine.
    Adăugati ciupercile si lasati-le sa se caleasca.
    Carnea de pui se taie cuburi mici si se prajeste in tigaie.
    Adăugaţi sare, piper si ceapa tocata – opțional.
    Adaugaţi sosul de rosii si fierbeți-le 3 minute.
    Adâugaţi pastele pregatite si fierbeți-le după indicațiile de pe pachet.
    Adăugaţi in tigaie sosul bechamel si la sfarsit parmezanul.
    Gatiti ciulama de ciuperci cu pui pentru 25-30 de minute.
    Serviti ciulama de ciuperci cu pui calda.
  1. Ciulama de ciuperci cu pui si masline

Reteta acestei ciulame de ciuperci cu pui se face usor si rapid.

Ingrediente:

  • 1 kg de ciuperci
  • 250 g de carne de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 100 g masline
  • 200 ml de vin rosu
  • 3 linguri de zeama de lamaie
  • Ulei de masline
  • Marar uscat
  • Mirodenii – sare, piper

Instructiuni:

  • Maruntiti carnea de pui si puneti-o in tigaie.
  • Adaugati usturoiul, mararul uscat, sare si piper si lasati sa se caleasca.
  • Adaugati apoi ciupercile, maslinele si mirodeniile si lasati-le sa se faca inabusite.
  • Stropiti-le cu vin rosu si adaugati lamaie.
  • Lasati-le sa se fiarba.
  • In cele din urma, adaugati uleiul de masline.
  • Gatiti ciulama de ciuperci cu pui pentru aproximativ 15 minute.
  • Serviti ciulama de ciuperci cu pui calda.
  1. Ciulama de ciuperci cu pui si sos Saray

Reteta acestei ciulame de ciuperci cu pui se face usor si rapid, si include un foarte aromat si interesant sos Saray.

Ingrediente:

  • 750 g de ciuperci
  • 500 g de carne de pui, taiata cuburi
  • 400 ml sos Saray
  • Ulei de masline
  • Marar uscat
  • Mirodenii – sare, piper

Instructiuni:

  • Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adaugati carnea de pui.
  • Adaugati marar uscat, sare si piper si lasati sa se caleasca.
  • Adaugati ciupercile si mirodeniile.
  • Adaugati sosul Saray si lasati-le sa se fierba.
  • Lasati sa se fiarba ciulama de ciuperci cu pui pentru aproximativ 20 de minut.
  • Serviti ciulama de ciuperci cu pui calda.
  1. Ciulama de ciuperci cu pui la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g de ciuperci
  • 500 g de carne de pui
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • O lingurita de sare
  • ¾ lingurita din pudra de usturoi
  • ¾ lingurita din pudra de chimen
  • 1 lingurita de boia de ardei

Instructiuni:

  • Se preincalzeste cuptorul la 180°C.
  • Se taie carnea de pui in bucati foarte marunte.
  • Asezati carnea de pui intr-un vas termorezistent, adaugati uleiul de masline, sosul de lamaie, sare si toate condimentele.
  • Amestecati ingredientele pana se incorporeaza.
  • Se curata ciupercile si se taie in felii subtiri.
  • Adaugati ciupercile in vasul cu carnea de pui.
  • Asezati cutia in cuptor si lasati-o sa se gatiti pentru 25 de minute.
  • Se serveste cald.

Acestea sunt cateva retete ciulama de ciuperci cu pui alese cu grija si foarte delicioase. Fiecare foloseste o combinatie speciala de ingrediente, iar rezultatul este unul uimitor. Acestea sunt retete ideale pentru aceia dintre noi care ii iubesc pe cei dragi si care doresc sa incerce ceva nou sau sa pregateasca un bufet delicios.

In concluzie, pentru a servi proaspeti cei dragi cu savoare, retetele ciulama de ciuperci cu pui sunt ideale, fiind combinatii savuroase de sezon si nenumarate variante de a prepara aceasta savoare si unicitate unic. Aceste retete se regasesc in restaurantele selecte si pot fi facute acasa. Prin urmare, dazaruiti-va prietenii cu o incantatoare combinatie de ciuperci cu pui, astfel incat sa serviti o masa rapida si savuroasa.