Checul in forma de guguluf este unul dintre cele mai cunoscute si savurate feluri de mancare din lume. Este servit in cadrul mai multor ocazii, de la cine, la petreceri si chiar si pentru micul dejun. Reteta chec pufos traditional este simpla si poate fi savurata pentru orice gust. Acestea sunt ingredientele pe care le vei avea nevoie pentru a pregati reteta chec pufos traditional.

Ingrediente necesare

• 4 oua,
• 250 de grame de zahar
• Un praf de sare
• 250 de grame de unt topit, racit
• 250 grame faina alba
• O lingurita bicarbonat de sodiu
• O lingurita scortisoara
• O lingurita de esenta de vanilie
• 200 de grame de stafide

Instrumente de gatit
• Rimel
• O tava de chec (de marime medie sau mica)
• Mixer

Cum se prepara checul?

Pasul 1: Pregatirea ingredientelor

Mai intai, trebuie sa pregatesti toate ingredientele pentru a le avea pregatite si sa nu intri in panica cand vine vorba de pune ingredientele la un loc.

Pasul 2: Amestecarea albusurilor

Mai intai trebuie sa separi galbenusurile de albusuri. Foloseste mixerul pentru a mixa albusurile la viteza cea mai mare pana se formeaza o spuma tare. Se adauga apoi sarea si se mixeaza inca 1 minut.

Pasul 3: Adaugarea ingredientelor

Apoi vei adauga galbenusurile in spuma de albusuri, urmand sa amesteci cu ajutorul mixerului la viteza cea mai mica. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand zaharul se dizolva complet, apoi se adauga esenta de vanilie, untul topit si racit si se mixeaza pentru inca 1 minut.

Pasul 4: Adaugarea fainii

Trebuie sa adaugi faina alba amestecata cu bicarbonatul de sodiu si cu scortisoara. Vei adauga faina repede si vei amesteca pentru a omogeniza aluatul.

Pasul 5: Adaugarea stafidelor

Inainte sa pui aluatul in tava, trebuie sa adaugi stafidele. Le vei amesteca usor in aluat, folosind o spatula de lemn, astfel incat stafidele sa fie bine incorporate.

Pasul 6: Coacerea checului

Tava va fi tapetata cu hartie de copt si se va pune aluatul in ea. Va fi asezat cu usurinta si se va da la cuptor. Se va lasa sa se fragezeasca timp de 25–30 de minute inauntrul cuptorului.

Pasul 7: Verificarea retetei

Dupa ce se scoate checul din cuptor, va trebui sa-l tii pe margine pentru a se raci complet. Se va verifica apoi daca este gata prin introducerea unui scobitor in mijlocul lui. Daca acesta iese uscat si curat, inseamna ca checul e gata.

Dupa ce checul s-a racit complet, va trebui sa-l portionezi si sa-l servesti alaturi de un ceai cald sau de o cafea. Reteta chec pufos traditional este una simpla si delicioasa, pe care oricine poate sa o pregateasca fara prea mult efort. Acesta este un desert pe care il poti servi cu drag familiei si prietenilor tai. Speram ca ti-a placut acest mod de a pregati reteta de chec pufos traditional si ca vei prepara si tu acest desert delicios cu ocazia urmatorului eveniment. Enjoy!