Pilaful cu legume este un fel de mancare vast raspandit in vechime. Pilotul aduce un amestec perfect, inconjurand granele cu gustul unor diferite ingrediente cum ar fi ceapa, morcovul, ardeii, usturoiul, turtele de rosii, toate acestea fiind dovada de a fi fiind unul dintre cele mai populare preparate culinare, pentru a consuma oricand. Aceasta selectie de legume si ingrediente sa gatit la foc mic, presupune si aromele sa create un combinatie inedit si dulce. Iata cateva instructiuni detaliate despre cum sa gatiti usor si rapid acest Pilaf cu legume delicios.
Cum preparam Pilaful cu legume?
-
Presarati 1/2 ceasca de orez basmati intr-o tigaie mare, langa 250 de grame de legume curatate si taiate. Puteti folosi orice doriti, inclusiv cartofi, morcovi, gogosari, mazare, ceapa, ardei gras si ulei de masline.
-
Adaugati 1/2 lingurita de sare si amestecati bine.
-
Incalziti uleiul de masline si adaugati ceapa si legumele curatate si taiate.
-
Sotati legumele la foc mic timp de aproximativ 5 minute.
-
Adaugati 1/2 cana de apa fiarta si aduceti la fiert.
-
Adaugati sare dupa gust si peleti de piper.
-
Acoperiti tigaia si luati-o de pe foc si lasati-o sa stea pentru 20 de minute.
-
Serviti Pilaful cu legume cald, presarat cu oregano sau patrunjel tocat.
Cum puteti servi Pilaful cu legume?
● Pilaful cu legume poate fi servit cu carne de pui, de porc, de vita sau chiar de curcan.
● Se poate servi si ca aperitiv, insotit de castraveti taiati si rosii.
● Pilaful cu legume este un aliment sanatos si poate fi servit ca si mancare pentru bebelusi sau ca parte a unei salate.
● Puteti adauga peste sau fructe de mare pentru a-i da un gust si mai intens.
● Aceasta masa puteti servi si soliciti, pe patura cu vin ușor aromat.
Secretele unui Pilaf cu legume delicios
Cand gatiti, este important sa va asigurati ca Pilaful cu legume este preparat corect, astfel incat sa ii pastrati naturaletea. Iata cateva dintre secretele unui pilaf perfect:
● Ceapa trebuie sa fie taiata cubulete mici, pentru a se topi in apa.
● Utilizati orez alb sau basmati pentru a obtine acel rezultat fin si crocant.
● Fierbeti-l la foc potrivit intr-un ulei suficient de aromat.
● Nu adaugati prea multa apa, aproximativ 1/2 cana inseamna 2 cani de apa pentru 1 cana de orez boabe.
● Adaugati arome savuroase: plante aromatice, ardei iute, ierburi, ceapa etc.
● SItotati aproximativ 5 minute sau pana cand acestea devin aurii.
● Acoperiti tigaia si lasati-o sa se odihneasca pentru aproximativ 15-20 de minute, pentru ca orezul sa capete textura fina si satioasa.
Cum se pastreaza Pilaful cu legume
Pilaful cu legume se poate pastra in frigider pentru 3-4 zile. La congelare, el poate dura pana la 3 luni. La pastrare, lasati-l sa se raceasca si apoi pune-l in frigider. Pentru a-i face inainte de servire, incalziti putin in tigaie si adaugati cateva picaturi de ulei.
In concluzie, gatitul Pilafului cu legume este o lectie in bucataria orientala. Reteta perfecta, aceasta ne va aduce in jurul tuturor certifica de a fi preparat rapid si delicios. Cu ingrediente mai mult sau mai putin obisnuite si cateva secrete, acest fel de mancare va fi fiind cu adevarat preferatul tuturor. Asigurati-va ca urmati aceste instructiuni detaliate si sa va bucurati de preparatul delicios.