Pestele cu carnea tocata este o parte a culturilor alimentare in toata lumea, fiind un aliment bun, sanatos si delicios. Aceasta mancare are nenumarate avantaje, fiind bogata in proteine, acizi grasi si numeroase vitamine si minerale necesare pentru o nutritie adecvata.
Cu toate acestea, prepararea pestelui cu carne tocata poate fi destul de coplexita daca nu ai experienta in bucatarie. Cu toate acestea, acest articol va face treaba mai usoara, prezentandi-va ghidul pas-cu-pas pentru gatirea corecta si delicioasa a pestelui cu carne tocata.
De ce sa gatesti Peste cu Carne Tocata?
In primul rand, sa va spunem de ce este benefic sa pregatiti aceasta reteta.
• Este o sursa excelenta de proteine si acizi grasi care sunt esentiali pentru functionarea sanatoasa si optima a organismului.
• Este destul de usor de preparat si gustos, astfel incat poate fi o optiune excelenta pentru o masa rapida si buna pentru intreaga familie.
• Ingredientele folosite pentru aceasta reteta sunt relativ ieftine si usor de gasit, de aceea este practic si accesibil.
• Contine varietate de vitamine si minerale necesare pentru a te mentine in forma si sanatos.
• Aceasta reteta poate fi pregatita si servita in doar cateva minute.
Ce ingrediente sunt necesare pentru Peste cu Carne Tocata?
Pentru aceasta reteta, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
• 500 g de file de peste
• 500 g de carne tocata
• 2-3 catei de usturoi
• 2 cepe
• 4-5 rosii
• 150 g de smantana
• O ceasca de lapte
• 250 g de parmezan
• 1 lingurita de boia de ardei
• Ulei
• Oregano
• Sare
• Piper
Cum se pregatesc Pestele si Carnea Tocata
Pentru inceput trebuie sa pregatiti carnea si pestele.
-
Carnea Tocata: In primul rand spalati carnea tocata cu apa rece si asezati-o intr-un bol. Apoi presarati-o cu sare, piper si oregano si amestecati bine.
-
Pestele: Spalati-l cu apa curata si asezati-l pe o farfurie. Presarati-l cu sare si oregano si frecati-l de ambele parti.
Cum se pregateste reteta
-
Incingeti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa taiata marunt, usturoiul si boiaua de ardei. Gatiti-le pana se inmoaie, amestecand tot timpul.
-
Adaugati carnea tocata si gatiti-o pentru aproximativ 5-7 minute, amestecand-o des.
-
Adaugati rosiile taiate cuburi mici si gatiti-le impreuna cu carnea tocata.
-
Turnati pestele in tigaie si gatiti-l pentru 5 minute sau pana se rumeneste frumos.
-
Adaugati smantana si laptele, amestecand bine.
-
Lasati amestecul sa fiarba aproximativ 5 minute, amestecand continunu.
-
Daupti parmezanul si amesteci-l cu bine.
-
Lasati amestecul sa mai fiarba inca 20 de minute sau pana se ingroasa.
-
Se serveste pestele cu carne tocata cald, presarat cu oregano si servit alaturi de o garnitura de legume sau lamaie proaspat stoarsa.
Sfaturi si trucuri pentru pregatirea corecta
• Ouale, faina si o lingurita de lapte pot fi adaugate amestecului inainte sa fiarba pentru a-l face mai cremos.
• Va puteti folosi de orice sorta de peste pe care o doriti, insa pestele alb este cel mai potrivit pentru aceasta reteta.
• La sfarsit adaugati o lingura de ulei extravirgin si o lingurita de suc proaspat de lamaie pentru a obtine un gust mai fresh.
• Daca incearcati sa evitati grasimea saturate, inlocuiti smantana cu iaurt degresat sau iaurt grecesc.
• Pestele trebuie sa fie proaspat pentru a avea un gust mai bun si mai bogat!
• Daca nu puteti pregati pestele inainte de a fi gatit, adaugati-i putina sare si puneti-l in cuptor pentru a fi grillat.
• In plus fata de peste, puteti adauga si alte tipuri de carne la aceasta reteta, cum ar fi carne de vita, miel sau pui.
• Puteti adauga si alte legume sau condimente dupa bunul plac.
Acestea fiind spuse, acestea sunt trucurile si sfaturile de care aveti nevoie pentru a pregati deliciosul peste cu carne tocata. Acum, ce mai ramane de facut este sa incercati reteta si sa puneti in practica toate aceste trucuri si sfaturi pentru a pregati un adevarat deliciu pentru familia si prietenii vostri.