Mihai Mitici, considerat o lege a scenei artistice românești, este unul dintre cei mai cunoscuți artiști ai generației sale. Născut în 1980, la ora actuală are 40 de ani. Termenul “Mitici” a intrat în vocabularul limbii române încă din anii ’90, datorită colaborării extraordinare cu diferiți perfomeri și producători de muzică.

I. Perioada de început

Mihai Mitici și-a început cariera muzicală cântând muzică pop pe stațiile de radio locale și imitându-i pe artiști consacrați ca Michael Jackson și Chris Brown. La vârsta de 17 ani, Mihai a înregistrat primul său album într-un studio de producție muzicală din București.

Au urmat atât turnee naționale, cât și internaționale în Statele Unite, Australia, Spania și Mexic. De-a lungul carierei sale, Mihai Mitici a colaborat cu diverse case de producție, cum ar fi Snocap, Universal Republic și Columbia.

II. Noua generație de muzicieni

Mihai Mitici a fost recunoscut ca fiind primul artist pop al generației mai tinere care a reușit să dea o latură mai mainstream a produsului muzical românesc. A reușit un lucru remarcabil și anume să vină cu o abordare modernă și creativă a culturii pop românești și să introducă publicului o versiune cool a scenei.

În același timp, Mihai a reușit să conecteze colegii săi artiști de la generația mai tânără cu anii ’90.

III. Cele mai mari realizări

A fost nominalizat de două ori la Premiile MTV Europe în 2006 pentru “Best R&B și Hip Hop Artist” și “Best Song”. De asemenea, în 2009 a realizat o colaborare cu producătorul american Pharrell Williams pe piesa “I Luv It”.

În 2011, Mihai Mitici a lansat cel de-al treilea album intitulat și mai apoi a participat la Turneul Orașelor Europene. Acest turneu a uimit publicul prin producțiile incredibile și a reușit să umple Arenile Olimpice.

IV. În prezent

În prezent, Mihai Mitici se autointitulează “Producător de energie pozitivă”, conferind acestui concept o altă interpretare. Retelele sale de producție audio continuă să creeze platforme interactive și instrumente de compoziție online antrenante, lucruri considerate inovatoare.

De asemenea, el poartă frecvent discuții cu diferiți inovatori și experți din domeniul producției muzicale pentru a crea noi platforme multimedia.

V. Medalii și distincții

Mihai Mitici a fost premiat cu Medalia “Meritul Cultural” în 2010, în semn de apreciere pentru toate contribuțiile sale aduse muzicii și culturii românești, cât și pentru contribuția sa la relansarea interesului către muzica populară.

A primit de asemenea o stea în Patrula Cetățeanilor și o diploma de onoare fondată de Primăria Oașa.

VI. Rețelele de socializare

Mihai Mitici deține în prezent un site web dedicat muzicii sale, dar și pagină pe Facebook, Instagram și YouTube. Pe conturile sale de socializare, el împărtășește continuu povești despre propriul său parcurs și interacționează cu fanii.

VII. Spiritul antreprenorial

Mihai își folosește abilitățile sale și creativitatea pentru a aduce schimbări pozitive, regăsindu-și astfel, rolul său în societate. El se implică în diferite programe educaționale și în programe de diseminare a culturii mixte.

În același timp, Mihai rămâne activ în acest domeniu și lucrează la start up-uri noi în producție muzicală și educație cultură. Acestea include o serie de site-uri web revoluționare, cum ar fi Jam.fm, o comunitate online dedicată muzicienilor de la începători până la profesioniști.

VIII. Filosofia vieții

Mihai Mitici considera că muzica trebuie apreciată ca sentiment și artă, împreună cu relația pe care creatoarește spiritul său interior. El crede că oricine poate deveni un creator și poate modela lumea după bunul său plac.

“Frica de rezultate împiedică adevăratele împliniri”, declară el. El pledează pentru “exprimarea experiențelor și trăirilor autentice” prin muzică și alte forme de artă, întrucât spune că aceste explorări ne fac mai autentici și mai ființe.

IX. Istoria relațiilor

Mihai Mitici s-a căsătorit în 2005 cu actrița și dansatoarea Viviana Lupu. Împreună, formează un cuplu antreprenorial și au trei copii împreună.