Marilyn Monroe este una dintre cele mai faimoase vedete de film din toate timpurile. Ea a devenit cunoscută pentru rolurile sale din anii 1950 si 1960 si este cunoscuta pentru rolul pe care l-a jucat în filmul “Niagara”. Deși a murit în anul 1962, Monroe a rămas un exemplu și mai presus de orice, un simbol sexual și de frumusețe.

Istoria vieții sale și biografia ei cuprind multe momente interesante, alături de răsturnări de situație și numeroase curiozități. Istoria ei de viată și sotii ei sunt și ele foarte interesante. Vom explora în continuare biografia lui Marilyn Monroe și sotii ei.

Curiozități despre viața lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a avut o viață tumultuoasă și au existat multe curiozități surprinzătoare despre ea. Iată câteva dintre acestea:

  1. Numele adevărat al lui Marilyn Monroe este Norma Jeane Mortensen Baker
  2. Deși mamă a fost actriță, Marilyn nu este paternă
  3. A fost căsătorită de 3 ori
  4. A absolvit liceul
  5. Era partizană a comunismului
  6. A modelat pentru numeroase publicații
  7. A scris și piese de teatru
  8. Avea un IQ de 168, de multe ori aducându-i comentarii în contradictoriu

Sotii lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a fost căsătorită de 3 ori pe parcursul vieții sale. Primul sau soț a fost James Scut, cu care s-a căsătorit în anul 1942, la vârsta de 16 ani. Acesta a fost un marinar pe care familia Monroe l-a cunoscut în timp ce lucra ca asistent medical la un spital din lângă casa lor. Acesta a fost divorțatul ei de la vârsta de 19 ani, în anul 1946.

Al doilea soț al lui Marilyn Monroe a fost Joe DiMaggio, faimosul jucător de baseball. Ei au început o relație în noua ani 1950 și a fost căsătoriți timp de 9 luni începând din 1954. În acest timp, Joe era extrem de posesiv și au existat povesti legate de comportamentul lui violent față de ea.

Ultimul său soț a fost arhitectul și regizorul Arthur Miller. Ei s-au căsătorit în cadrul unui eveniment mic, în anul 1956 și au divorțat în anul 1961. Ei au avut de-a face cu presiunea sub presiunea publicului și au încercat să-și păstreze relația așa cum au putut.

Cariera lui Marilyn Monroe

Marilyn Monroe a început cariera sa ca fotomodel și a făcut primul ei apel în 1945, când a apărut pe acoperișul revistei “Hollywood”. În decursul anilor 1950 și 1960, aceasta a devenit cunoscută pentru rolurile sale din filme ca “Niagara” (1953), “Oh, deșteaptă”, “Taci! Și poartă-te frumos”(1956) și “Regelui și i” (1963).

Aceasta a fost extrem de talentată în a interpreta roluri comice și dramatice și a fost adorată de public pentru talentele sale. Monroe a primit premiul Golden Globe pentru cea mai bună actriță în anul 1960 și a colaborat cu legendele Hollywood-ului de la nume ca Marlon Brando și Clark Gable.

Monroe a avut în total 33 de apariții în filme, iar în 1962, a avut ultima ei apariție în “Something’s Got to Give” (1962). Prima și ultima sa apariție au fost ambele retrase de către producătorii sai din cauza crizelor de sănătate ale lui Marilyn Monroe.

Viața de după Marilyn Monroe

Viața lui Marilyn Monroe s-a sfârșit brusc în anul 1962, cu doar 36 de ani. Motivul exact al morții ei nu a fost încă stabilit, prin urmare natura morții sale încă este un mister. Inițial, a fost considerată o suicidă, însă ancheta a eșuat în a stinge toate îndoielile. Conform unor martori aflați în preajmă, au existat legături cu persoanele din politică și chiar și mafiei.

În ciuda naturii prematurului ei sfârșit, viața și aportul lui Monroe la cultura pop și la modă continuă să fie de neuitat. Rolurile sale și frumusețea sa unica sunt încă foarte apreciate și nu se vor sfârși vreodată.

Marilyn Monroe a fost o actriță și model deosebit de talentat și datorită acestui lucru, popularitatea sa este încă foarte vie și tinere. Biografia sa este surprinzătoare, iar sotii ei au lumii multe curiozități interesante și secrete pe care publicul incă le descoperă. Cariera sa de film și publicitate a contribuit la cultura pop și la modă.