Macarons, subiectul preferat al tuturor fanilor deserturilor frantuzesti, are o reteta sofisticata si perfectiunea care poate schimba chiar si cele mai banale momente. Macarons, biscuiti pufosi care sunt acoperiti cu siropuri alluring si umpluti cu diverse creme, sunt un desingur de delicatese pe care merita sa il indemanam.
Daca sunt gatite corect si cu atentie la detalii, nu numai ca va fi extrem de apreciate si vor da o completare perfecta unui dulce, dar vor fi si perfecte pe langa fiecare alt desert delicios, de la un croissant la un tiramisu.
Iata cum puteti gati deliciosul macarons!
1. Cum sa prepari aluatul de macarons
Aluatul de macarons este o componenta importanta pentru reusita acestei mancaruri. Iata cateva etape pe care trebuie sa le urmezi pentru a prepara aluatul perfect:
- Incepe prin separarea albusurilor de galbenusuri intr-un vas curat si uscat.
- Folosind un aparat de mixat personal sau una de mana, incepe sa bati albusurile pana se intaresc ca apa si sunt destul de ridicate pentru a forma un vartej cand mixerul este indepartat.
- Adauga apoi galbenusurile, mixerand pe viteza medie.
4.imiunat cu zaharul tos sau zaharul pudra si mixati pana ce toate elementele sunt amestecate. - Adauga ingredientele uscate, cum ar fi cacaoa, praful de copt si servetelele albe in componentele albe si amesteca din nou.
- Obtineti un aluat de macarons solid si neted, gata pentru a fi folosit.
2. Cum sa coci macarons
Dupa ce aluatul de macarons a fost preparat, este timpul sa-l coacem. Urmatorii pasi descriu procesul de coacere a macarons-urilor in detaliu:
- Preincalzeste cuptorul la temperaturi medii.
- Intinde aluatul de macarons pe o hartie de copt si intinde usor cu ajutorul unei linguri.
- Taie bucati identice de aluat cu ajutorul unei fise cu o forma circulara speciala.
- Pune bucatile de aluat pregatite pe o tava de copt si pune la cuptor pentru 12-15 de minute.
- Atunci cand sunt gata, lasa-le sa se raceasca si pregateste celelalte componente ale retetei.
3. Crema pentru Macarons
Un alt element important este crema pe care o punem intre biscuiti, este important sa ii oferim biscuitilor biscusul perfect. Iata cum se prepara aceasta crema.
- Topeste ciocolata intr-o tigaie la foc mic.
- Amesteca cu lapte si adauga zaharul sau alte indulcitori si condimente pe care le preferi.
- Amesteca bine si lasa amestecul sa se raceasca.
- Cand s-a racit, amesteca crema cu maruntaie de nuca de cocos sau ciuperci.
4. Cum sa asamblezi macarons
Asamblarea macarons-urilor este poate cel mai important pas al procesului de preparare. Este important sa stii cum sa asamblezi macarons-urile in asa fel incat gustul sa fie perfect.
- Pune o lingura de crema pe fiecare macarons si intinde cu grija cu lingurita sau cu degetele.
- Pune cel de-al doilea macarons deasupra si lipeste-le tari.
- Acopera macarons-urile cu diverse siropuri sau topping-uri dupa preferinta, cum ar fi ciocolata topita sau glazura de ciocolata.
5. Cum sa servesti macarons
Macarons-urile sunt mai bune atunci cand sunt servite calde si se pot pastra in frigider pana la 4 zile, insa trebuie sa fie servite cat de curand posibil. Va sfatuim sa serviti macarons-urile alaturi de alte deserturi delicioase, cum ar fi inghetata sau tiramisu.
In concluzie, macarons-urile sunt delicioase si foarte usor de facut, dar au nevoie de foarte multa grija si atentie la detalii pentru a iesi perfecte. Urmati recomandarile noastre si veti fi suprinsi de cat de delicios va iesi desertul. Incercati sa pregatiti cel mai bun macarons si puteti servi cei mai gustosi biscuiti tuturor invitatilor.
Bon Appetit!