Laura Cosoi, unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori din România, a reușit să-și trezească interesul fanilor, nu numai prin interpretarea rolurilor sale comice, ci și prin prezența sa online. Născută pe 15 noiembrie 1978 în Iași, Laura Cosoi a început să crească în popularitate cu rolurile interpretate în seriale TV și filme românești precum Las Fierbinți (2010), Money (2012), Concilierea (2018), în documentare precum Și-au luat rămas bun de la Securitate (2016) și Kiseleff (2018) și în piese de teatru precum Conu Leonida Față cu reacțiunea (2005).

A îmbrățișat cu drag publicitatea și vioiciunea de pe platformele de social media, devenind unul dintre primii actori populari din România care au făcut acest pas. Cu peste 500.000 de followers pe contul său de Instagram, Laura Cosoi este una dintre cele mai urmărite și mai creative personalități online.

Istoria carierei lui Laura Cosoi

Laura a făcut primii pași către căile cunoașterii artei din plin, ca student la Universitatea de Arta Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, începând cu anul 2000, unde a primit o diploma în anul 2004.

Următorii pași pozitivi în cariera sa dramatică au urcat-o pe treptele cunoașterii Interpretării Teatrale la International School of Acting S. A. S., francezul Claude Renaudeau de la Institut de Formation Professionnelle în cadrul Scolii Nationale de Teatru din Franța și Eugene Pitoev de la Academia de Teatru și Televiziune a Universității Dinamice din Bulgaria.

În ciuda drumului său ascendent, Laura nu a uitat să se deservese și în 2001 a primit Certificat de Profesor de dans din partea Asociației M.A.T.A. (Asociația profesorilor de dans din România), dovezi ale dăruirii sale în beneficiul comunității și ale devotamentului său, dar și ale talentului său.

Actriță, producătoare de film și moderatoare de emisiuni TV

Din toate rolurile sale, Laura Cosoi se remarcă pentru că l-a interpretat pe șeful CIA, Raluca Ionescu, în Las Fierbinți, unde a dovedit că acel rol ironic transformat într-o aventură de-a lungul episoadelor, este prea mult pentru ea.

Laura Cosoi este, de asemenea, producătoare de film și bineînțeles una dintre gazdele emisiunii TV Pro Tv De joi până duminică.

Cu toată activitatea sa, Laura a fost premiată pentru cea mai bună actriță într-un rol principal la Festivalul Internațional de Film Anilor KINTOFEST, precum și la festivalul filmelor românești Gopo Awards în 2015 pentru contribuția sa de neuitat la filmul The Moon’s Shadow.

Laura Cosoi și Instagram

Deși presa îi dedică multe spații, Laura nu se limitează la media tradițională ci a jucat un rol instrumentar în schimbarea parașutiștilor. La doar câteva luni după primul său post pe Instagram, Laura a acumulat peste 50.000 de followers.

Inițial, Laura folosea contul său de Instagram în principal pentru a posta poze cu ea în rolurile sale cele mai recente și o mare parte din fanii ei veneau din această zonă.

Dar pe măsură ce a devenit mai popular nevoia de a împărtăși elementele sale de divertisment s-a transformat într-o călătorie către ideea de a posta lucruri și experiențe profund personale, cum ar fi călătoriile, interacțiunile sale cu prietenii, poveștile de viață, împlinirea visei de a obține un câine, etc.

Împreună cu familia și prietenii apropiați, felul în care relația sa publică cu publicul s-a transformat în mod drăstc și a contribuit foarte mult la creșterea spectaculoasă a contului său de Instagram.

Cu profilul ei de Instagram dezvoltat, Laura a ajuns la peste 500.000 de followers postând în mod regulat despre personalitatea și cariera sa, și oferind momente de divertisment online. Postările sale sunt creative, captivante și bine executate, capabile să-i captiveze și să-și întărească conexiunea cu fanii.

Unul dintre postările sale folosește influencer marketing pentru a scoate în evidență produsele de confidentialitate dezvoltate de Avast făcându-i pe fani să creadă că își apără confidențialitatea și disponibilitatea online, dar și diversitatea care se ascunde în a fi în mijlocul tehnologiei.

De asemenea, Laura susține căutarea conținuturilor online. De exemplu, postarea ei privind „exploratul” unei anumite destinații turistice, folosind hashtagul #travelwithlaura, a suscitat interesul fanilor.

Cu o carieră de mai bine de 17 ani și cu peste 500.000 de followers de Instagram, Laura Cosoi a reușit să se impună ca una dintre cele mai iubite și iertate căpșunile din lumea divertismentului românesc.