Interpretarea viselor este o practică veche și profundă pe care oamenii s-au folosit-o și au experimentat-o de-a lungul istoriei. Dacă ești pasionat de ea, afli ce visezi și interpretezi în mod corect visul înseamnă să înveți mai bine despre tine. Visele urmăresc să ne atragă atenția asupra unei situații personale sau emoționale pe care trebuie să o rezolvăm. De aceea, este important să cunoaștem cele mai comune vise și ce înseamnă pentru noi.

Ce sunt visele?

Visele sunt experiențele noastre mentale profunde care apar în timpul somnului. Acestea pot fi simple sau complexe și sunt direct legate de traume, dorințe și frici, dar și de lucruri care ne-au impresionat ziua sau chiar zilele anterioare. Acestea ne îndrumă spre soluții și descoperiri pe care altfel trebuie să le acceptăm.

Interpretarea viselor

Interpretarea viselor poate fi un proces dificil și complicat, dar știind câteva câteva principii orientative, poate fi mai ușor să încerci să-ți găsești calea. A încerca să interpretezi visul propiu înseamnă să te familiarizezi cu ceea ce ai văzut, să îți cauți legături cu propria situație și să asimilezi ceea ce înseamnă visul pentru tine.

Cele mai comune vise

Există o selecție de vise comune și înfricoșătoare care foarte mulți oameni visează. Iată o enumerare a unor dintre ele:

 1. Vise căzute: Căderea în vise reprezintă frica de contextele necunoscute și presiunile vieții sociale, precum și frica de eșec.

 2. Vise de urmărire: Visul de a fi urmărit simbolizează frica de a fi prins sau de a-ți pierde controlul într-o situație.

 3. Vise rele: Aceste vise simbolizează frica sau pot fi sugestii despre sentimentele negative pe care le avem și pe care, poate, trebuie să le lămurim cu adevărat.

 4. Vise goale: Aceste vise se referă la un sentiment de a fi privat de oportunități și responsabilități.

 5. Vise cu înot: Aceste vise ne încurajează să lăsăm problemele din spate și să privim situația critică cu optimism și profunzime.

 6. Vise cu animale: Aceste vise pot indica sentimente adânci sau împrejurări neliniștitoare.

 7. Vise cu țânțari: Aceste vise ne sugerează că există forțe negative care ne învăluie viețile.

 8. Vise de zbor: Aceste vise indică compasiune și putere.

 9. Vise de înecat: Aceste vise indică că acele persoane se simt înghesuite și căutați ceva sau cineva pe care să se bazeze.

 10. Vise cu vârcolaci: Aceste vise sugerează că anxietatea și stresul excesiv își fac simțite prezența în viețile noastre.

 11. Vise cu înălțimi: Aceste vise simbolizează anxietatea și frica de necunoscut sau de problemele normale pe care le întâmpinăm.

 12. Vise de înmormântare: Aceste vise simbolizează pasajul nostru prin viață și sentimentul că trebuie să luăm atitudinea și să depășim aceste aspirații.

 13. Vise de furie: Aceste vise indică frustrarea, disperarea și sentimentele negative într-o situație dificilă.

Cum interpretezi visul tau?

Înainte de a interpreta visul tău, este important să identifici toate sentimentele subiective, obiective și simboluri pe care le-ai văzut în visul tău. Acestea te vor ajuta să înțelegi ceva despre cine ești și ce întâmplări ai văzut în vis.

Un alt lucru important este să încerci să-ți amintești cât de mult detalii posibil despre visul tău, inclusiv orice simboluri, culori, sentimente și personaje. Apoi începe să explorezi simbolurile, să găsești anterior similare și să faci legăturile și corelațiile. Acest lucru îți va oferi o înțelegere mai profundă a ce experiență sau sentimente încercați visul tău să evoce.

Simbolurile, culorile și personajele pot avea interpretări diferite pentru fiecare persoană, așa că este important să te gândești la simbolurile și lucrurile care îți par potrivite pentru tine. De asemenea, trebuie să ții cont și de contextele în care au apărut aceste simboluri și lucruri în visul tău. Acest lucru te poate ajuta să cheme înapoi legăturile și exemplele din propria ta experiență.

Deși interpretarea viselor este un proces de auto-învățare și descoperire internă, îți poți folosi și dicționarele de interpretare a viselor. Acestea sunt un