De ce trebuie sa vizitezi comuna Corbu?

Situata in Judetul Constanta, comuna Corbu are un farmec aparte care ii atrage anual zeci de mii de turisti. Desi la prima vedere nu pare o destinatie foarte interesanta, adevarul este ca aceasta comuna își ascunde anumite surprize cărora le puteti da o sansa. Iata câteva motive pentru care trebuie sa vizitati comuna Corbu:

  1. Stranduri

Usor accesibile, plajele Comunei Corbu sint printre cele mai apreciate atractii turistice. Toate placile de pe malul Marii Negre sunt intretinute corespunzator si se pot bucura de un peisaj atmosferic, de minunatele rasarituri si apusuri, fara sau salbatice si mai putin explorate. Corbu are trei plaje superbe, bogate in nisip alb si fin, locuri ideale pentru a petrece timp cu prietenii si familia. De asemenea, masivul de recreere Corbu – Eforie, situat la câțiva km distanta, se poate ajunge usor si rapid cu autoturismul.

  1. Clădiri istorice

De-a lungul timpului, Corbu a devenit un important centru istoric. Exista nu mai putin de 27 de monumente istorice care au fost și inregistrate de Ministerul Culturii, fiecare cu povestea sa. Printre ele se numara biserica ortodoxa Corbu (numita si biserica parintelui Tutac sau biserica fortificata), biserica greco-catolica, ruinile bisericii ortodoxe vechi, fosta reședința taraneasca, monumentul lapidar si multe altele. Fiecare se vare ofera un omagiu teritoriului si istoriei locale.

  1. Festivalurile

De-a lungul anului, in principalele momente și puncte de atractie ale comunei Corbu sint organizate celebre festivaluri și petreceri. Unele dintre cele mai importante festivaluri includ Fiesta Musceleanului, Festivalul Călușului și Festivalul Satului in care artisti si ansambluri de muzica populara locale se reunesc pentru a canta si dansa. Aceste evenimente se bucura de o participare foarte mare, aici puteti cunoaste localnicii si sa va bucurati de distractia speciala creata pentru turistii straini.

  1. Excurisii și trasee

Pentru cei care isi doresc sa exploreze in profunzime, taramul Corbu prezinta o multitudine de rute si destinatii turistice. Puteti vizita localuri si sate apropiate, va puteti bucura de peisaje minunate de la lacul Siutghiol sau va puteti bucura de un traseu din zona montana Betala. In plus, vizitatorii se pot bucura si de satele Miciunele si Corbu, de alte atractii istorice care se gasesc in zona, precum si de nenumaratele unelte si obiecte artistice care se gasesc in Comuna.

  1. Națiunea Verde

Comuna Corbu are o adanca si veche legatura cu natura. De-a lungul anilor, localnicii s-au dedicat prezervarii si protectiei mediului. Intr-adevar, o parte din spiritul comunitatii a fost implementat in Scena Proramului Națiunea Verde,care se desfasoara sub egida Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Durabile și vizeaza stimularea angajamentului și responsabilității publice pentru imbunatatirea mediului inconjurator. Programul cu toate acestea cuprinde întreaga comunitate și este difuzat prin televiziune și radio.

  1. Gastronomia

Mancarea unica este unul din motivele pentru care turistii ii adora pe localnicii din Corbu si le place Sa-i vizitez. Bucataria din Corbu se concentreaza in principal pe fructe de mare, dar vă puteți bucura de o varietate de alte gusturi și arome. Pe lângă traditionalii fructe de mare, turistii pot savura o varietate de preparate cu pește și fructe de mare asezonate. Exista, de asemenea, preparate cu bucatarii care se bazeaza pe produse alimentare locale, cum ar fi cartofi, vinete, dovlecei si alte legume.

  1. Hoteluri și cazări

Corbu ofera turistilor numeroase optiuni de cazare si sezonier. Cele mai populare și nise sunt Maison Corbu și Hotel Musceleanu, care oferă cazare confortabila la preturi accesibile. Fiecare dintre aceste proprietati dispune de dotari moderne si de o multitudine de ospitalitate. In plus, zonele sezonaliere prezinta fiecare călătorului oferte excelente care pot fi luate in considerare.

In concluzie, comuna Corbu oferă ceva pentru toate gusturile. Cu puțină creativitate, vă puteți găsi o varietate de activități, obiective și evenimente care sa va satisfaca toate gusturile. Daca SUNTETI cautat un personaj de vacante de neuitat, comuna Corbu poate fi potrivita pentru voi. Incepeti toboganul placerii și descoperiti frumusețea din comuna Corbu!