Castelul Bran, situat la poalele Carpatilor, poarta numele celui mai misterios si faimos loc din Romania. Castelul este incarcat de istorie si atrage anual sute de mii de vizitatori. Daca esti in cautarea unei aventuri de poveste, atunci trebuie sa vii sa vezi acest castel. Pentru toata lumea, fiecare vizita Castelului Bran va fi unica si, mai presus de toate, va fi un moment in care sa simti cu adevarat magia Ortasului Bran si sa te antrenezi in monumente si trasee memorabile.

I. Aspectul istoric si arhitectural
Castelul Bran
, sau castelul lui Dracula, a fost construit cu scopul de a servi ca punct de susținere militară si tranzit. Acesta dateaza din anii 1300 si a fost construit in stil gotic. Cea mai notabila caracteristica arhitecturala este turnul de vest, care arata ca o placa de ciocolata. Casa este acoperita cu stuf, iar grotele care merg in jos sunt foarte intunecate. In prezent, au mai ramas doar cateva parti din castel, printre care se numara cea originala, zidul exterior si fereastra balconului.

II. Atractii interesante
Castelul Bran adaposteste multe atractii interesante pentru vizitatorii sai. Intrarea pana la turnul de veghe face ca acest parc sa fie atragator pentru turisti. Pe langa acest lucru, vei gasi multe zone interesante ca:

• Gradina de flori si arbusti: Aceasta este o splendoare a peisajului. Gradina este umpluta cu plante ingrijite si se intinde pentru 350 de metrii. Este un loc minunat pentru a se relaxa și a simți magia locului.

• Muzeul: Ca parte a vizitei la Castelul Bran, vei primi și un tur al unui mic muzeu. Acest lucru include informatii despre domnitorii tarii și despre arhitectura castelului.

• Restaurantele: Exista numeroase restaurante, unde va puteti bucura de un prânz edificator.

III. Modalitati de recreare
Castelul Bran este, de asemenea, un loc whimsical unde sa te relaxezi si sa te bucuri de natura. Exista numeroase modalitati de recreere in castel, unele mai obisnuite, cum ar fi iesirea la o plimbare in aer liber sau relaxarea pe plaja, altele mai putin obisnuite, precum schiatul de teren, petrecerea noptilor in jurul focului de tabara sau călăritul în padure. Acestea sunt numai cateva dintre activitatile oferite de Castelul Bran.

IV. Atmosfera misterioasa
Castelul Bran gazduieste uneia dintre cele mai misterioase legaturi cu lumea romaneasca. Castelul gazduieste mai multe legende si mituri despre Dracula si despre ce se presupune ca acolo se petrecea in trecut. Acest loc are un spirit unic si o magie proprie, care se simte de fiecare data cand esti pe aici si te face sa simti ca apartii unei lumi antice si fascinante.

V. Tu ce vei face la Castelul Bran?
Incheie ziua ta de explorare a Castelului Bran cu o seara petrecuta in una dintre restaurantele sale sau privatizati unul si organizati un eveniment special. Fie ca sunteti gata pentru un picnic romantic sau pentru un eveniment de gala, Castelul Bran va avea toate facilitatile necesare.

Toate aceste lucruri fac din Castelul Bran cel mai misterios si elegant loc din Romania. Aceasta este o adevarata bijuterie a istoriei si a arhitecturii. Nu exista loc mai bun in Romania sa te bucuri de misterul vietii de poveste decat Castelul Bran. Indiferent de traseul pe care alegi sa il urmezi, vei fi intampinat de spiritul vesnic al locului, de unde nu vei vrea sa pleci mai repede. Acesta este motivul pentru care Castelul Bran trebuie vizitat cel putin odata in viata.