O mulțime de oameni se trezesc cu ochiul drept zvâcnind. Această afecțiune, cunoscută sub numele de nystagmus, se manifestă în moduri neprevăzute și poate fi îngrijorătoare pentru cei care suferă de ea. Întrebarea cutare se pune: de ce se zbate ochiul drept?

Potrivit medicilor, există mai multe cauze posibile pentru nystagmus. Acestea includ, dar nu se limiteazăla: afectarea auzului, boala de ochi și leziunile cerebrale sau la nivelul capului.Și desi fiecare situatie este diferită, există mai multe tratamente disponibile pentru controlul simptomelor.

Iată o privire mai atentă la ceea ce cauzează zbaterea ochiului drept

  1. Afectarea auzului

Unul dintre motivele principale care cauzeaza zbaterea ochiului drept este afectarea auzului. Aceasta poate fi cauzată de o boală auditivă sau de intoxicaţii chimice și medicinale care pot afecta auzul. Sunt, de asemenea, cazuri când zbaterea ochiului drept poate fi cauzata de răsunetul provocat de sunete puternice, care pot fi la fel de enervante ca şi musonii asurzitoare.

  1. Boala de ochi

Boala de ochi sau deteriorarea nervului optic suntPrintre alte motive pentru care se poate manifesta nystagmus. Acest lucru se poate întâmpla dacă pacientul suferă de vedere încețoșată sau pierderea vederii, lucru care sugerează că boala de ochi poate fi o cauza majora pentru apariția nystagmusului.

  1. Leziunile cerebrale sau la nivelul capului

În urma unor leziuni cauzate de un accident de mașină sau traumatism cranian, picioarele anterioare sau posterioare ale nervului optic pot fi afectate. Abaterile oculare din cauza leziunilor cerebrale sau la nivelul capului duc la apariția nystagmusului. Aceste leziuni pot provoca, de asemenea, simptome cum ar fi probleme de coordonare, dureri de cap sau pierderea vederii.

Tratamentul nystagmusului

Nystagmusul poate fi tratat în mai multe moduri, în funcție de cauza și simptomele presupuse. Există, de asemenea, o varietate largă de medicamente disponibile pentru a atenua simptomele nystagmusului, cum ar fi gatafloxacinul și tobramicina. În unele cazuri, ochiul se poate așeza prin exerciții.

Un alt tratament disponibil pentru nystagmus este chirurgia. Acest tratament se folosește în general în cazul în care medicamentele sau exercițiile nu funcționează. Un chirurg oftalmolog poate să curățeze sau să retragățesuturile întinse care se adună în comisura ochilor umflați.

În sfârșit, există, de asemenea, terapie de exercițiu pentru nystagmus. Exercițiile, cum ar fi fotografierea și masajul ochilor, pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la reducerea frecvenței zbaterilor oculare. Exercițiile constau de obicei în a atinge ochiul afectat cu o mână și a trage ușor în direcții opuse pentru a-l relaxa.

Din moment ce bolile de ochi, afectarea auzului și leziunile cerebrale sau la nivelul capului pot provoca zbaterea ochiului drept, este important să se acorde atenție simptomelor. După ce se stabilizează situația, este indicat să se solicite sfatul medicului despre tratamentele disponibile. Nystagmusul poate ff tratat prin medicamente, operații, terapie sau exerciții, și nu trebuie ignorat în nicirin caz.