De la bunica, până la trecerea prin magazine sau chiar cele mai moderne restaurante, prajiturile cu mere le regăsim peste tot. Prajituri reprezinta cea mai buna combinatie intre pasiune, bunatate si gustul fin al celor mai bune produse culinare. Prajitura lenesului cu mere este una dintre acele rețete comparabile cu cele mai scumpe din lume. Aceasta se prezinta sub forma unor felii crocante de aluat copt care acopera cele mai parfumate si delicioase fructe pe care le puteti gasi.
Astăzi, puteți pregăti prajituri leneșlui cu merele sub diferite forme, unul dintre acelea fiind varianta optimizata in mod special pentru persoanele active sau celor care doresc sa se bucure mai repede de un desert delcicios si plin de gust. Sunteti la prima incercare de a pregati aceasta bucatica de dulceata plina de gust? Nu vă faceți griji, deoarece acest articol contine tot ce aveti nevoie pentru a pregati perfect o portie de prajituri leneșlui cu mere. Atentiei!
Lista Ingredientelor Pentru a Pregati Prajitura Leneșlui Cu Mere
Pentru a pregati aceasta reteta, urmatoarele ingrediente vor fi necesare:
• 600 g de mere
• 2 linguri de zahăr granulat
• Zahar pudra
• Un pachet de unt
• O lingura de scorțișoară
• ¾ cana de faina
• 2 linguri de unt topit și racit
• 50 de grame de unt rece
• O juma de lingură de drojdie
• O lingură de suc de lamaie
• 150 g de faina
• Un ou
• Maiau
Instructiuni De Pregatire
-
Taiati merele in bucati mici si pregatiti un sirop cald cu zahar. Lasati sa se raceasca.
-
Intr-un bol mare, amestecati untul cu drojdia si adaugati putin suc de lamaie.
-
Adaugati restul de ingrediente, inclusiv cele ramase, cum ar fi faina, zaharul granulat, zaharul pudra, scorțișoara si maiaua.
-
Amestecati compozitia cu ajutorul unei spatule.
-
Intr-un alt bol, mixati oul si adaugati cateva picaturi de suc de lamaie.
-
Adaugati amestecul de ou si restul de ingrediente in compozitia de mai sus si amestecati totul bine.
-
Cu ajutorul unui cutit, taiati untul rece in cubulete si incorporati-l in amestecul de mai sus.
-
Lasati compozitia sa se odihneasca pentru 30 de minute.
-
Cu ajutorul unui prosopel curat, impartiti compozitia rezultata in doua parti egale si faceti doua bucati de aluat.
-
Intindeti aluatul intr-un vas uns cu unt si apoi adaugati merele.
-
Tapetati suprafata de deasupra cu restul de aluat.
-
Scoateti prajitura in tava si presarati zaharul pudra peste ea.
-
Puneti prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 40 de minute.
-
Lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de a o servi.
Servire și Consum
Prajitura lenesului cu mere este ideala pentru servire in orice sezon, fiind excelenta atat la micul dejun, cat si la cina sau la gustari. Se poate servi cu sosuri sau frisca sau chiar cu lapte condensat pentru mai multa dulceata. Poate fi savurata si la temperatura camerei.
Sfaturi și Trucuri
• Daca doriti, puteti adauga alte fructe la aceasta reteta, precum banane sau ananas, pentru a obtine o savoare si o textura mai variate.
• Pentru a pastra aroma si proprietatile nutritive ale merelor folosite, asigurativa-va ca acestea nu sunt prea coapte sau supra coapte.
• Adăugați mai mult zahăr in rețetă dacă nu sunteti prea îndrăgostit de gustul dulce.
Pentru ca senzatiile gustative sa fie excelente, leneșlui cu mere se pregătește cu fructe proaspete, mai ales ca pretul lor este foarte mic. Extrageți maximum din aceasta reteta cu minimal de efort, iar in final aveti un desert perfect, atat de simplu si plin de aromă, care se va bucura de succes, atat la micul dejun, cina sau la o ceașca aromata de cafea. Provocati vecinii si familia dvs. sa guste această renumita prajitura lenesului cu merele și veti fi foarte uimiti de rezultat!