Prepararea painii de casa este o experienta minunata si savuroasa. Nu numai ca esti rasfatata cu aroma si gustul fortifiant al unei paini dulci si pufoase, dar gasesti o parte din bucuria de a gati. Lucrul cel mai frumos la prepararea painii de casa este ca nu trebuie sa fii un maestru in bucatarie pentru a prepara aceasta minunata mancare. Toata lumea poate invata sa faca paine de casa si sa aiba parte de aceasta experienta extraordinara.
In cele ce urmeaza, vom explica cum se prepara perfect painea de casa, pas cu pas. Iata ce trebuie sa stii pentru a obtine rezultatele dorite.
I. Ingredientele Si Echipamentul Necesar
Inainte de a incepe, ai nevoie de ingredientele si echipamentul potrivit pentru a prepara o paine de casa perfecta, dulce si pufoasa.
Ingrediente:
- 1/4 cana de Apa
- 5 1/2 cesti de Faina de Grau
- 2 Lingurite de Zahar
- 1 Lingurita de Sare
- 1/4 cana de Lapte
- 1/2 Lutic de drojdie uscata Activata
Echipament:
- O supa Pentru amestecare
- Un Pic / lingura Pentru servit
- O tava Pentru copt
II. Prepararea aluatului
Pasul 1: Puneti Faina de Grau, Zaharul si Sarea intr-o cana de dimensiuni mari. Amestecati-le bine pana cand se omogenizeaza si sunt complet amestecate.
Pasul 2: Incalziti Laptele la temperatura camerei. Apoi, adaugati drojdia si amestecati bine. Acum, adaugati aceast amestec de lapte si drojdie peste ingredientele amestecate in cana mare.
Pasul 3: Amestecati ingredientele folosind o lingura si apoi adaugati apa treptat, amestecand bine pana cand toate ingredientele sunt complet omogenizate. Acum, faceti aluatul din aceste ingrediente si alegeti sa-l framantati cu mainile curate.
Pasul 4: intr-un vas mare, presarati putin fulgi de grau si puneti aluatul de paine in el. Acoperiti bine vasul cu un prosop curat si puneti-l intr-un loc cald si uscat. Acoperiti aluatul si lasati-l sa se odihneasca timp de cel putin 45 de minute, astfel incat sa se dubleze volumul.
III. Framantarea Aluatului
Pasul 1: Dupa ce ai lasat aluatul sa se odihneasca timp de cel putin 45 de minute, el ar trebui sa se dubleze in volum. Acum, luati aluatul si framantati-l cu mainile curate pentru a-l intinde. Puneti aluatul pe o suprafata plana, unde veti framanta aluatul in urmatorii pasi.
Pasul 2: Apoi, luati aluatul si folositi mainile pentru a face niste miscari in SU si JOS astfel incat sa framantati aluatul uniform. Acesti pasi sunt foarte importanti, deoarece sunt necesare pentru a obtine un aluat uniform si neted.
Pasul 3: Continuati framantarea aluatului pe suprafata plana, miscand mainile de la stanga la dreapta, fara a impinge. Acesti pasi sunt foarte importanti pentru a obtine aluatul texturat si gustos.
IV. Modelarea Painii De Casa
Pasul 1: Dupa ce ati framantat aluatul, luati-l si puneti-l pe o suprafata plana curata. Acum, luati aluatul si incepeti sa-l modeleaza, modelandu-l in forma rotunda.
Pasul 2: Ungeti foarte ușor suprafata aluatului cu putin ulei si puneti-l intr-o tava unsa cu ulei. Acoperiti bine tava cu un prosop curat si puneti-o intr-un loc cald si uscat pentru a permite aluatului sa se ridice.
Pasul 3: Lasati-l sa se odihneasca timp de 20-30 de minute, sau pana cand aluatul se dubleaza iar suprafata sa devina neteda. Acum, poti se scoata masa si tava de la locul lor.
V. Coacerea Painei
Pasul 1: Preincalziti cuptorul la 350°F.
Pasul 2: Cand painea de casa s-a racit suficient, transferati-o in cuptorul preincalzit.
Pasul 3: Acoperiti-o cu un prosop curat si lasati-o sa se coaca timp de 30-35 de minute sau pana cand painea devine crocanta pe suprafata.
Pasul 4: Cand sunteti gata, scoateti painea de casa din cuptor si transferati-o in tava. Lasati-o sa se raceasca complet inainte de a tai sau a servi.
VI. Mentineti O Paine De Casa Proaspata
Dupa ce ai preparat o paine de casa gustoasa si crocanta, aceasta poate ramane proaspata si pe o perioada mai mare de timp daca este pastrata in mod corespunzator. Urmatoarele sfaturi sunt utile in mentinerea painii proaspete si delicioase:
-
Inlaturati painea de pe suportul din tava si puneti-o intr-o punga.
-
Nu stransati prea tare punga, pentru ca aceasta va dauneaza painii.
-
Daca se poate, taiati painea comandata in portii mici si tineti numai portiile si bucatele care sunt deservite.
-
Uneori, painea de casa poate fi inghetata. In acest caz, goliti painea de aer si bagati-o intr-o punga de congelator si tineti-o la congelator.
Atunci cand doriti sa serviti o paine de casa congelata, scoateti punga cu paine de la congelator si transferati-o in cuptorul preincalzit pentru a fi recomfortata.
Prepararea painii de casa nu trebuie sa fie o sarcina dificila. Cu ingredientele si echipamentul potrivit, puteti prepara o paine perfecta, pufoasa si delicioasa. Urmati sfaturile de mai sus si veti fi pe deplin satisfacut de painea de casa dulce si aromata pe care o preparati. Acum ca ai in graspa secretele de a pregati painea de casa, puteti experimenta si adapta ingredientele si proprietatile pentru a obtine rezultatele perfecte. Bucurati-va de cea mai delicioasa paine facuta in casa, pe care o puteti face mai des si apoi sa o distribuiti celor dragi!