Cum se prepara Checul Zebra – Versiunea Usor de Preparat
Checul Zebra are o aroma bogata siar un gust delicios si dulce. Spre deosebire de alte retete chec, acest fel de checu prezinta un aspect special, si anume, o banda de aluat maroniu prin care iese un al doilea strat de aluat alb. Acest aspect a dat numele acestei retete unui animal exotic, acesta fiind zebra.
Checul zebra este o reteta foarte usor de preparat si se poate servi, de la micul dejun pana la gustari sau desert, cu siguranta aceasta reteta va fermeca gustul copiilor. Iata cum sa preparam checutul zebra, usor si rapid.
Ingredintele necesare pentru checul zebra
Pentru a prepara checul zebra, vom avea nevoie de urmatoarele ingredinte:
- 400 grame faina
- 180 grame zahar
- 2 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 2 pliculete de zahar vanilat
- 50 mililitri lapte
- 100 grame unt
- esenta de cacao.
Instructiuni pentru preparare
-
Intr-un bol, amesteca putina sare si faina si framanta pana cand obtinem un aluat fin si fara cocoloase. Apoi, lasa aluatul la odihnit pentru 10 minute.
-
Intr-un alt vas, amesteca ouale intregi cu zaharul pana cand aceasta devin ca o crema fina. Adauga vanilia si laptele si amesteca, apoi adauga untul si amesteca totul.
-
Adauga amestecul de oua si zahar la aluatul de faina si framanta-l pana se obtine un aluat moale.
-
Dividite aluatul in doua jumatati egale si adauga la prima jumatate de aluat esenta de cacao. Amesteca cele doua jumatati pana cand obtii un amestec omogen si solid.
-
Intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt si taie-l in cercuri cu forma exact focaccia(forma rotunda).
-
Pre-incalzeste cuptorul la temperatura de 180 de grade.
-
Pune cercurile de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt. Presara ousoare de zahar deasupra si pune tava in cuptor.
-
Lasa-le sa se coaca timp de 25 de minute sau pana cand incep sa devina rumene.
-
Dupa ce Checul s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.
Zebra se poate servi cald sau rece. Poate fi un desert delicios, mai ales daca este servit cu cateva picaturi de sirop de zmeura sau putin unt de arahide. Acest checut zebra poate fi servit si in micul dejun, spre exemplu, puteti sa-l taieti in bucatele mici, sa adaugati cateva bucatele de fructe(struguri sau banane), sa presarati cateva bucatele de cereale si sa-l serviti alaturi de un pahar de lapte.
In concluzie, checul Zebra este o reteta foarte delicioasa si foarte usor de preparat. Ii veti bucura pe cei dragi cu un checu deosebit de gustos si de frumos la vedere. Fericirea garantata!