Sosurile puternic aromate si usor condimentate sunt considerate si preferate de multora intre gusturile clasice care sunt oferite la mese. Sosul Ranch, marca originara din EEUU, este unul dintre cele mai cunoscute gusturi si este foarte simplu de realizat acasa.
Ingredientele necesare
Realizarea acestui sos incepe cu ingrentii adecvati. Printre ingredientele necesare se numara:
-Ulei de masline;
-Ou;
-Usturoi zdrobit;
-Mustar;
-Iaurt;
-Maioneza;
-Cremă de brânză;
-Otet balsamic;
-Seminte de susan;
-Condimente;
-Capsuni congelate.
Pregatirea si Gatitul
Prepararea sosului ranch din aceste ingrediente presupune sa se amestece inibitor ouale, praful de usturoi, mustarul, iarutul și maioneza intr-un vas mare, cu ajutorul unei spatule. Se adauga in compozitia si uleiul de masline si se amesteca, pana se obtine o textura omogena.
Intr-un alt vas se adauga restul ingredientelor: otetul balsamic, crema de branza, semintele de susan, condimentele si capsunile congelate. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Apoi se amesteca, in vasul mare, compozitia de ou, usturoi si maioneza cu cea de otet, seminte, condimente și capsuni. Se amesteca pana se omogenizeaza textura. In acest moment sosul va fi pregatit pentru servire.
Retete Variate
Exista mai multe retete disponibile pentru a gati sosul Ranch.multe dintre acestea presupun folosirea iaurtului sau untului ca ingredient pentru a obtine un sos mai zemos sau mai cremos. Unele retete adauga fructe proaspete, cum ar fi piersicile congelate sau capsunile, pentru a obtine un gust mai acrisor.
Uneori se observa presiunea de a adauga mai multa maioneza sau iaurt pentru a obtine o consistenta ceva mai grosier, caz in care acestea ar trebui sa fie adaugate cu moderatie, pentru a nu suprasatura.
Prepararea Rapida a Sosului
De asemenea, foarte des este folosit un mod rapid de preparare a sosului Ranch. Acest proces implica amestecarea maionezei, iaurtului, usturoiului si mustarului pentru obtinerea sosului. Acesta poate fi depozitat in interiorul unui recipient pentru servire, asigurandu-se ca fiecare vas este ermetic inchis.
Se recomanda pastrarea sosului la rece, pentru a pastra prospetimea si calitatea sa.
In general, sosul Ranch poate fi servit alaturi de chipsuri, cartofi chipsuri, legume proaspete, salate, pizza sau sandwich-uri. Acesta poate fi servit atat cald, cat si rece.
In concluzie, prepararea sosului Ranch este un proces destul de usor, care implica adaugarea ingredientelor necesare pentru obtinerea gustului dorit.
Este important ca gospodinele sa stie sa maivindece sosul ranch la temperatura potrivita si sa fie conectatari daca prea multe ingrediente sunt adaugate, ceea ce poate avea un efect negativ asupra calitatii sosului.
Sosul ranch poate fi servit in combinatie cu mai multor alimente pentru a obtine un gust placut si o experienta culinara completa.
Acest sos poate indeplini rolul de a va face sa va simtiti satul si satisfacut la sfarsitul unui preparat culinar, sau ca o gustare la ateliiuri sau petreceri.
De aceea sosul ranch este, si ramane, unul dintre cele mai preferate sosuri.