Empanadas au devenit deja aproape universale ca gustare sau chiar mic dejun sau cina intreaga, tanara generatie o sa le simta tot mai des si o sa poata savura gustul lor din ce in ce mai divers.

Empanadas sunt bunatati mici sunt traditional cârtite și umplute cu carne sau chiar legume și înfruptate fierte sau chiar gustoase. Acestea pot fi servite ca simplu fel de mâncare, dar mai degrabă ca aperitiv.

Acest articol va explora câteva dintre rețetele cunoscute pentru pregătirea empanadă, despre cum se pot prepara în vase, cum ar fi tigaia sau felii și cum se tratează cu aluatul de empanada.

Ce sunt Empanadas?

Empanadas sunt bucătării tradiționale sud americane străvechi, și sunt încă apreciate de milioane de oameni din întreaga lume astăzi. Aceste mici tartele umplute sunt preparate în general din aluat de făină de grâu sau din alte tipuri de făină împreună cu un umplutura sau chiar fara umplutura, presărate cu uleiuri sau grăsime proaspătă sau chiar lapte.

Umplutura utilizată în empanadas poate fi de obicei preparată din carne, cum ar fi vita, pui sau porc, sau chiar mixtă. Pe lângă acestea, sunt folosite și alte legume și ingrediente, cum sunt legumele, fructele, măslinele, brânza și alte garnituri.

Cum Se Preia Aluatul de Empanada

Unul dintre primele pași pentru pregătirea unei empanadas este pregătirea aluatului de empanada. Aluatul este pregătit folosind făină, ouă, ulei, sare și zahăr cu adăugarea unor cantități suplimentare de grăsime.

Rețetele empanada exagerează de obicei cantitatea de grăsime folosită în aluat pentru a ajuta la blocarea umidității în aer liber. Acesta se amestecă și se întinde ușor, după care se adaugă într-un vas pregătit anterior.

Cum Se Umple Empanadas

Umplutura este fabricată din numeroase ingrediente diferite în funcție de preferințele individuale. Popularitatea lor a crescut foarte mult odată cu diversificarea rețetelor disponibile.

Iată câteva dintre cele mai populare rețete de umpluturi de empanadas:

• Carne de vită

• Carne de porc

• Carne de pui

• Un amestec de carne

• Legume sotate și/sau piure

• Fructe confiate

• Brânză

• Măsline și/sau ceapă verde

• Aveti ceva la indemana pentru umplutura

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare rețete de umpluturi de empanadas. Acestea pot fi sotate, prăjite sau chiar nutrite. Aluatul de empanada este, de obicei, umplut cu un mix de diferite umpluturi, astfel încât să se asigure o combinație și o consistență gustoase.

Cum se Taie și Se Sigilează Empanadas?

Odată obținută, masa de aluat trebuie tăiată cu forma dorită și se face marginile astfel încât să se prevină vărsarea umpluturii din empanada. Acestea pot fi tăiate în forme diferite, cum ar fi stele, dreptunghiuri, inimi sau chiar cercuri.

După ce marginile sunt finalizate, se îndoaie și se umple aluatul cu umplutura și se sigilează în mod corect. Una dintre cele mai cunoscute tehnici de sigilare este “tehnica” de împletire.

Această tehnică împletește marginile empanadei pentru a sigila umplutura și a preveni nici o umpletură să se scurgă în timpul coacerii. Acesta poate fi, de asemenea, folosit pentru a adăuga aspecte decorative empanada.

Cum se Călesc Empanadas

Ultimele pași pentru realizarea unei empanadas sunt frecatul și coacerea. Apoi, se aplică ulei sau grăsime de topire și se pune empanadas într-un vas pregătit sau chiar intr-o tigaie caldă pentru ogradire.

Se lasă acestea să coacă și să frece la o temperatură scăzută, astfel încât aluatul să se fiarbă, iar umplutura să fie bine pregătită. Se poate, de asemenea, coace empanadas la cuptor.

Înainte de servire, se lăsă empanadas să se răcească puțin înainte de a fi servite călduțe sau chiar reci. Acestea pot fi, de asemenea, servite împreună cu sosuri de aperitive și chiar sosuri de brânză pentru a da un gust marcat.

Cele mai Bune Sosuri pentru Empanadas

Când vine vorba de empanadas, rețete variate de sosuri pot fi folosite pentru a adăuga savoare. Sosurile pot varia de la sosuri simple cum ar fi uleiul, sarea și piperul, la sosuri mai complicate cum ar fi zeama de lămâie sau chiar chimichurri.

Iată câteva exemple de sosuri recomandate pentru a fi servite cu empanadas:

• Ulei de măsline și zeamă de lămâie

• Sos de patrunjel

• Salsa de rosii

• Sos Chimichurri

• Sos de brânza