Pasta carbonara este unul dintre cele mai renumite si iubite mazgaleli romanesti ce are origini in Umbria, Italia. Numele se datoreaza ingredientelor originale, care sunt bacon sau guanciale si parmezan. Incepand cu secolul 1940 si pana astazi, reteta carbonara a castigat in popularitate chiar si pe alte continente. Una dintre principalele atractii ale acestei mazgaleli este versatilitatea – ea poate fi pregatita cu diverse ingrediente si presarata cu numeroase arome locale, dar prepararea se reflecta in un mod sau altul.

Daca esti la inceputuri in bucatarie si iti doresti sa gatesti o tavala savuroasa si gustoasa, aceasta retina de pasta carbonara iti va veni in ajutor. Iata ce vei avea nevoie pentru a pregati un deliciu de pasta carbonara:

Ingrediente:

• 500 g paste fusilli

• 200 g cotlet de porc
• 2 oua
• 150 g bacon cubulete
• 4 linguri ulei de masline
• 50 g parmezan ras
• 400 ml lapte condensat
• sare
• piper
• praf chilli (optional)

Instructiuni de preparare:

  1. Fierbe pastele fusilli in apa cu sare, pana cand devin moi. Scurge inainte sa anerge prea mult.

  2. Intr-un vas, sareaza-ti cotletul de porc si adauga 2 linguri de ulei de masline. Coace-le uniform pe ambele parti.

  3. Taie baconul cubulete si adauga-l in vasul cu cotletul de porc, coacela timp de 5 minute, apoi scoate-le din vas.

  4. Intr-un alt vas, amesteca ouale, lapte condensat, sare si piper.

  5. Pune gemul de bacon si parmezanul ras in vasul cu ouale, si amesteca thorougthly.

  6. Pune cotletele de porc in vasul cu ouale, amesteca si lasa sa se pregateasca pe foc mic.

  7. Adauga pastele fusilli in vasul cu ou si bacon si amesteca.

  8. Potriveste gustul cu condimentele: sare, piper si praf chilli.

  9. Transfera-ti pasta carbonara intr-un vas y serveste-o fierbinte.

  10. Sarea-ti de enjoy!

Servirea unei mazgaleli de pasta carbonara nu poate decat sa umple casa cu mirosuri delicioase, mai ales cand servesti o masa gatita acasa. Cu putin efort, poti pregati o mazgaleli de pasta carbonara de cafea de lux, creand un ritual de neuitat chiar la tine acasa. In plus, aceasta pasta carbonara poate fi servita si la un piknik, asa ca nu trebuie sa te limitezi doar la a gati pentru tine si familia ta, sau pentru invitatii tai speciali.

Ce mai presus de toate, gatitul unei pastai carbonara iti ofera sansa de a deveni creativ. Aceasta reteta poate fi adaptata pentru a-ti satisface gusturile tale si gusturile celor din jur, iar prin provocarea de a experimenta cu diverse arome, vei putea crea o mancare memorabila.

Asadar, indifrent daca prepari o masa pentru o intalnire speciala cu cineva drag, sau pentru a petrecere timp de calitate cu cei dragi tie, aceasta reteta delicioasa de pasta carbonara te poate ajuta sa creezi tavale savuroase si gustoase pentru toata lumea. Bucura-te de gustul si mirosurile acesteia memorabile, si bucura-te de aceasta reteta de carbonara de lux!