Machiajul de seara poate fi nu doar spectaculos, ci si foarte simplu. Acest articol va prezenta cateva sfaturi despre cum se poate realiza un machiaj de seara simplu care sa arate minunat.

Cuprins

I. Importanta pregatirii
II. Produsele de machiaj esentiale
III. Echilibrarea nuantelor
IV. Cele patru etape ale unui machiaj de seara
V. Pentru un plus de frumusete
VI. Cateva trucuri aditionale

I. Importanta pregatirii
Inainte de a incepe machiajul de seara, aveti nevoie sa va pregatiti pielea. Pentru aceasta, un pas important este sa folositi o crema hidratanta si un primer. Puteti folosi, de asemenea, o crema de contur a ochilor si un tratament cu ulei pentru buze. Prin folosirea acestor produse, veti ajuta la crearea unei baze perfecte pe care sa puneti acidulamente produsele de machiaj.

II. Produsele de machiaj esentiale
Dupa pregatirea pielii, aveti nevoie sa adunati produse cosmetice esentiale pe care le veti folosi pentru machiaj. Acestea includ: farduri de obraz, farduri de pleoape, creion de ochi, mascara, creion de buze, un balsam pentru buze, blush si pudra, atat translucida cat si pudra de fata pigmentata.

III. Echilibrarea nuantelor
Prioritar, trebuie sa alegi o nuanta de baza care sa se potriveasca fizionomiei tale. Machiajul de seara poate fi realizat in nuante neutre precum bej, alb, grafit, maro si alte nuante pastel. De asemenea, poti sa alegi nuante pigmentate asemenea albastrului sau rozelor, dar asigura-te ca nuantele folosite se potrivesc intre ele si nu se suprapun prea mult, creand un contrast frumos.

IV. Cele patru etape ale unui machiaj de seara
Exista patru etape pentru realizarea unui machiaj de seara.

 1. Aplicarea fardurilor de obraz
  Pentru a obtine aspectul radiant, puteti folosi mai intai fardul de obraz. Aplicati fardul de obraz cu un buretel sau degetele, incepand dintr-o singura parte a fetei si mai apoi in intregul obraz.

 2. Definitia pleoapelor
  Cu ajutorul fardurilor de pleoape, definiti zona de deasupra genelor. Se recomanda sa alegeti nuante mai inchise, care contribuie la adaugarea unui efect accentuat.

 3. Definirea ochilor
  Pentru ochii mai intensi, folositi creionul de ochi si mascara. Aplicati culoarea inchisa mai intai, in colturile externe ale ochilor, urmand aplicarea aceleasi culori mal obraji. Se recomanda folosirea creionului cu o nuanta mai deschisa, pe partea interioara a ochilor si aplicarea aceleasi culori pe pleoape.

 4. Sublimarea buzelor
  Evidentiati buzele cu un creion si un balsam de buze pentru a da volum si stralucire. Puteti folosi mai multe balsamuri de buze in culori diferite, in functie de preferintele voastre.

V. Pentru un plus de frumusete
Daca veti dori sa obtineti un machiaj de seara sofisticat, puteti sa adaugati si alte produse de machiaj, cum ar fi:

● Sprancene: folositi un creion de sprancene sau o culoare naturala, astfel incat sa corectati eventuale imperfectiuni si sa le dati volum.

● Corector: cu ajutorul corectorului, se vor ascunde imperfectiunile si se vor evidentia linii fine, in vederea realizarii unui look cat se poate de perfect.

● Uscator de par: foloseste un dispozitiv de coafare astfel incat sa ai parul aranjat si matasos.

VI. Cateva trucuri aditionale
In plus, iata mai jos cateva trucuri aditionale pentru un machiaj de seara perfect:

● Mergeti devreme la culcare: numeroase studii au dovedit faptul ca un somn odihnitor are un efect benef incontestabil asupra aspectului pielii.

● Curatati cu grija tenul: se recomanda folosirea unor produse speciale pentru curatarea pielii dimineata si seara.

● Folositi produse de ingrijire de inalta calitate: aveti nevoie sa folositi produse cosmetice destinate tipului de piele si la care sa aveti incredere.

● Apriciati-va chimia: alegeti produse care sa se potriveasca gusturilor voastre si care sa se potriveasca culorii si tipului pielii voastre.

Prin urmare, machiajul de seara poate fi simplu si spectaculos, totul depinzand de produsele pe care le folositi si de abilitatile voastre. Asadar, urmati sfaturile de mai sus pentru a obtine machiajul de seara pe care il doriti!