In zilele noastre, fie ca esti la inceput de cariera sau la finalul acesteia, CV-ul a devenit documentul central al unei candidaturi, care ofera o imagine a experientei si competentelor tale. De aceea, este atat de important sa-l construiesti cu grija, astfel incat sa fie de mare ajutor.
Indiferent daca esti la inceput sau chiar daca iti cauti deja un alt loc de munca, acest ghid despre cum se face un CV va fi de mare Ajutor. Acesta va ajuta sa intelegeti regulile principale pentru crearea unui CV, cu reclame reale, precum si un exemplu detaliat.
Dupa ce citesti aceasta pagina, vei fi capabil sa:
● Sa intelegeti ce contine un CV si ce informatii nu trebuie sa includa.
● Sa creezi un aspect proaspat si optimat pentru CV-ul tau
● Sa stii ce sa mai incluzi intr-un CV, cum ar fi hobby-uri si calificari profesionale.
Ce Contine Un CV si Ce NU Trebuie sa Incluzi
Un CV este un document scris care arata viitorului dvs. angajator isteții și capacitatea dvs. de a bifa interviul si munca. CV-ul se termina cu contactul dvs. și schimba, precum și interviul
Cand scrieti CV-ul dvs. ar trebui sa evitati includerea urmatoarelor:
● Fotografiile sau simbolurile care nu sunt relevante sau profesionale.
● Referințe sau contacte care nu sunt disponibile.
● Prea multe detalii personale cum ar fi religie, rasa sau optiune politica
● Orice informatie prea persoanala care poate sa fie folosita ca forma de discriminare.
● Informatii emotionale cum ar fi explicatii despre motivele depanarii, schimbarii companiilor sau erorile din punct de vedere profesional.
Aspect Proaspat si Optimizare
In zilele noastre, majoritatea CV-urilor sunt trimise electronic, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai grija sa iti creezi pagina astfel incat sa fie optimizata si proaspata.
Acest lucru presupune gasirea unui echilibru intre crearea unui CV profesional si scrierea lui intr-un mod atractiv pentru ochi. Iata cateva pasi de optimizare a CV-ului tau:
● Foloseste fonturi standard pentru Continut
Utilizati fonturi standard cum ar fi „Arial” sau „Calibri” pentru majoritatea continutului. Acest lucru face CV-ul dvs. mai profesionist si mai usor de citit, chiar daca documentul tau este numit electronica.
● Asigura-ti ca te vei ridica
Pastrand Fontul Standard si formatul, setati caracterele si maximati spatiul intre liniile pentru a va asigura ca CV-ul dvs. este optimizat atunci cand este scanat sau citit pe ecran.
● Foloseste o schema de culoare adecvata
Cand prezentati CV-ul dvs., incercati sa utilizati culori adecvate, care sunt profesionale. Stick la una sau doua culori pastelate, astfel incat informatiile dvs. sa iasa in evidenta, fara sa incarcati pagina dvs.
● Utilizați imaginile cu rezoluție scazuta
Nu incarcati CV-ul tau cu imagini, mai ales cu rezolutii mari, pe care un angajator le poate vedea. Daca se utilizeaza imagini, acestea sa fie intotdeauna pastrate la rezolutii scazute (de preferat 96 pcm) pentru a gestiona foarte bine viteza de incarcare.
● Utiluzati un format PDF
Unul dintre cele mai usor le și mai populare formate este numit „Portable Document Format” (PDF), care poate fi creat de mai multe optiuni si care iti ofera mai multa stabilitate in prezentare.
Exemple de informatii care ajuta in CV
In plus fata de aspect si optimizare, este foarte important sa cunostei ce informatii sa include in CV, astfel incat sa te prezinti in modul cel mai bun.
Iata cateva exemple de informatii pe care le puteți include in CV-ul dvs., care ar putea ajuta angajatorul sa ia cea mai buna decizie.
● Qualificari Profesionale
Succesele dvs. profesionale pot depanori multe despre potentialul dvs. in locul dorit. Incluzand urmatoarele qualificari profesionale in CV-ul dvs. o sa atrageti atentia angajatorului:
● Certificarile profesionale
● Persoana autorizata
● Licente
● Abilitati personale
● Reclamele Reale
Provocarile anterioare din locul de munca pot avea o mare influența asupra promovarii profesionale. De aceea, reclamele relevante de la locurile de munca anterioare pot fi de mare ajutor pentru potentialul tau.
Asigurați-va ca:
● Sahcimba datele profesionale și rezultatul acestora
● Descoperiti viitorului dvs. angajator modul in care ati gestionat relatiile si provocarile profesionale
● Descoperiti rolul dvs. și impactul pentru compania respectiva
● Dotati angajatorul cu instrumente de masura a performantei dvs.
● Hobby-uri
Demonstrarea pasiunilor tale in CV poate da angajatorului bune motive pentru a te angaja.
Evita listarea itemilor pe care sa-i stilul standard, insa foloseste-te de hobby-uri relevente in industry cum ar fi:
● Experienta in redactarea articolelor
● Participarea la conferinte
● Participarea la proiecte la care ati contribuit
● Crearea si mentenanta unei retele profesionale
● Experienta in programare