Cheesecakeul fara coacere este un desert deosebit care te face sa uiti de toate problemele tale si sa te bucuri de o bucata din acest rasfat. Este usor de facut, delicios si poate fi adaptat prin adaugarea diferitelor fructe si arome. Exact ceea ce ai nevoie pentru a te bucura de un desert de cinci stele. Iata cum poti face un cheesecake fara coacere:

I. Ce ingrediente sunt necesare?

Cea mai simpla reteta de cheesecake fara coacere necesita urmatoarele ingrediente:

  • 750 g ricotta
  • 130 g zahar
  • 80 g biscuiti simpli
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • sucul si coaja unei lamai
  • un praf de sare

II. Cum prepari cheesecake fara coacere?

Pentru a prepara cheesecakeul fara coacere, urmeaza acesti pasi:

A. Prepara blatul

  1. Pune biscuitii simpli in mixer si mixeaza pana ce se transforma in pulbere fina.

  2. Apoi, topeste untul in cuptorul cu microunde sau pe aburi si adauga-l in blender impreuna cu biscuitii macinati.

  3. Adauga si un praf de sare si amesteca pana ce se obtine un amestec fin si omogen.

  4. Toarna acest blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza-l bine.

B. Prepara crema

  1. Intr-un bol, amesteca ricotta cu zahar si ouale,
    pana obtii o compozitie omogena si cremoasa.

  2. Adauga sucul si coaja de lamaie in amestec si amesteca din nou.

  3. Toarna crema obtinuta in tava deasupra blatului si niveleaza-o.

  4. Da vasul la frigider timp de 3 ore pentru a se intari.

III. Cum servesti cheesecake fara coacere?

  1. Scoate cheesecake fara coacere din frigider inainte de a-l servi.

  2. Pofta buna!

IV. Ce adaosuri poti face unei retete de cheesecake fara coacere?

Cheesecakeul fara coacere poate fi usor adaptat prin adaugarea diferite fructe sau arome pentru a-i oferi o nota diferita. Iata mai jos cateva sugestii pentru un adaos magnific la aceasta reteta:

  • Fructe:

    • fructe de padure
    • zmeura
    • capsuni
    • ananas
    • banane
  • Arome:

    • rom
    • vanilie
    • nuca
    • cacao

V. Sfaturi pentru reusita unui cheesecake fara coacere perfect

Pentru un cheesecake fara coacere perfect, urmeaza aceste sfaturi:

  • Foloseste ingrediente de calitate pentru a obtine cea mai buna textura si consistenta.

  • Nu incurca blatul cu crema. Adauga blatul in tava mai intai, apoi adauga crema fara sa amesteci.

  • Lasa cheesecakeul la frigider pentru cel putin 3 ore inainte de a-l servi.

  • Nu manca cheesecakeul la temperatura camerei pentru a te bucura de aroma si textura lui perfecta.

  • Incearca sa adaugi arome sau fructe favorite pentru un gust cu adevarat special.

Cheesecake fara coacere este un desert delicios si usor de facut care iti ofera o experienta de cinci stele. Are nevoie de putine ingrediente si este perfect pentru orice ocazie. In plus, poate fi adaptat foarte usor prin adaugarea de arome, fructe si alte ingrediente pentru a-i oferi un gust unic. Respecta sfaturile de mai sus, fa-ti timp sa obtii cele mai bune ingredinte si vei obtine un cheesecake fara coacere perfect.