Tarta cu capsuni este unul dintre cele mai suculente deserturi pe care le-ati pregati. Este o reteta simpla, cumpata cu cateva elemente de baza, dar care poate fi condimentata cu tot felul de fructe, creme si toppinguri. Chiar daca bucatarasii experti folosesc mai multi pasi si ingrediente pentru a prepara tarta cu capsuni, suntem aici sa va aratam ca nu este nevoie sa le faceti toate pentru a va bucura de o tarta delicioasa. Iata cum puteti face rapid o tarta cu capsuni atat de savuroasa!
Ce Ingrediente Aveti Nevoie Pentru Tarta cu Capsuni
Spre deosebire de alte retete, lista de ingrediente pentru tarta cu capsuni nu este foarte lunga. Ingredientele esentiale sunt aluatul, capsunile si crema.
Aluat: Pentru blatul tartei veti avea nevoie de unt, faina, zahar, sare si apa rece. Asezati toate aceste ingrediente si framantati-le cu mana pana le formati intr-un aluat neted.
Capsuni: Cand vorbim despre tarta cu capsuni, aceasta poate fi umpluta cu capsuni proaspete sau congelate. Desi sunt si alte fructe care se pot folosi ca umplutura, capsunele sunt cele mai folosite pentru aceasta reteta.
Crema: Pentru aceasta reteta puteti folosi crema de zahar sau o crema de ou. Daca decideati sa preparati o crema de zahar, veti avea nevoie de unt, ulei vegetal, lapte, esenta de vanilie, sare, gem si zahar.
Ce Trebuie Facut Pentru Ca Tarta cu Capsuni Sa Fie Pregatita
Dupa ce ati facut aluatul si l-ati intins cu fartea, pregatiti-va sa urmati urmatorii pasi:
1 Preincalziti Cuptorul
Pregatiti cuptorul si preincalziti-l la temperatura usor mai mare decat cea mentionata in reteta. De obicei, temperatura optima e de 180 de grade Celsius.
2 Acoperitiul Blatului cu Foi de Foil
Este important ca blatul tartei sa fie acoperit cu o folie de aluminiu inainte sa se bage in cuptor. Folia de aluminiu va ajuta sa evitati ca blatul sa se arda si sa se usuce.
3 Puneti Umplutura si Coaceti
Urmatorul pas este sa aranjati capsunile pe blat si sa adaugati peste ele umplutura. Inainte sa puneti tava in cuptor, acoperiti tarta cu o folie de aluminiu pentru a evita arderea blatului in partea de sus. Coaceti in cuptor pentru 25-30 de minute.
4 Serviti-o Cu Inghetata
Tarta cu capsuni poate fi servita cu un strat subtire de inghetata sau cu frisca. Adaugatul unei creme de inghetata sau frisca poate adauga un plus de gust acestui deliciu.
Sfaturi Pentru a Da Un Plus de Gust Tartei cu Capsuni
Pentru a constitui un desert delicios se poate adauga si cateva arome sau ingrediente pentru un plus de gust.
1 Amestecati capsunile cu alte fructe proaspete
Desi capsunile sunt printre preferintele populare, se poate sa nu fie singurul ingredient din umplutura tartei cu capsuni. Atunci cand preparati aceasta reteta, amestecati fructele cu alte fructe proaspete, cum ar fi zmeura, ciresele, murele sau afine. Acest amestec va face umplutura sa aiba un gust si mai dulce.
2 Adaugati zahar la blat
Pentru a da un plus de aroma, puteti adauga si cateva linguri de zahar la blat. Puteti tavalii blatul intr-un amestec compus din 1-2 linguri de zahar si scortisoara si apoi sa-l intindeti intr-o tava pregatita pentru tarta.
3 Inlocuiti crema obisnuita cu cafea
In loc de crema de zahar, puteti prepara o crema cu cafea pentru a substitute aceasta reteta. Puteti amesteca 1 pahar de lapte cu 1 pahar de crema de zahar si 2 cani de cafea tare. Adaugati cateva varfuri de vanilie sau ceva scortisoara pentru un gust imbunatatit.
Concluzie
Tarta cu capsuni este o reteta simpla dar foarte aromata. Cu putina efort si cateva ingrediente esentiale, puteti pregati usor o tarta cu capsuni atat de delicioasa! Sa nu uitam sa adaugam si cateva ingrediente si arome care sa ii confere si mai mult gust.