Prajitura Fanta sau, cum mai este cunoscuta si denumirea de “Tortul Fanta”, este o reteta de desert de origine romaneasca extrem de populara si iubita. Aceasta prezinta cu siguranta o combinatie unică de arome delicioase și este una dintre cele mai usor de pregatit retete, fara sa fie nevoie de prea mult timp si prea multe materiale sau ingrediente.

In aceasta postare vom dezvalui toate detaliile pe care trebuie sa le stiti despre Cum se face prajitura Fanta, cu pasii ce trebuie parcursi si detalii privind ingredientele de care aveti nevoie.

Ce Inseamna Prajitura Fanta?

Prajitura Fanta sau numita si “Tortul Fanta” este un desert alcatuit din blat de cacao/ciocolata tare si lipicios, insiropat, si cunoscuta pentru crema foarte pufoasa, si cu totul speciala fara cicoare pledata cu lapte si multa frisca si pesmet,larvele gogosare sau orice alt tip de ingredient care se prefera. Aceasta reteta a devenit favorita multor oameni datorita perfectiunii sale – o combinatie nebuna de arome si texturi contrastante.

Cum Se face Prajitura Fanta?

  1. Reteta Blatului:

Pentru a prepara blatul cabit, primul lucru pe care il veti avea nevoie sa-l faceti este sa mixati cateva ingrediente:

  • 8 oua
    • 250 g zahar
    • 120 ml lapte
    • 200 g margarina
    • 80 g cacao
    • 1 lingurita de praf de copt
    • 2 cani de faina

Adaugati toate ingredientele intr-un vas si amestecati-le cu un mixer electric pana obtineti o compozitie omogena. Turnati amestecul intr-o tava de copt pregatita in prealabil. Introduceti vasul in cuptorul preincalzit si coptii blatul cel putin 25 de minute, sau pana cand aluatul se patrunde, sau pana cand taiat cu o scobitoare si aceasta iese curata.

  1. Reteta Cremei:

Pentru prepararea cremei, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 4 plicuri gelatina
    • 3 cani frisca
    • 3 linguri zaharu bezea
    • 2 linguri cacao
    • 2 cani lapte
    • 1 cutie de smantana

Ia cele patru plicuri de gelatina si pune-le intr-un vas. Turnati laptele peste acestea și amestecați bine pana se lichefiaza gelatina. Turnati amestecul de gelatina peste frisca si cacao si amesteca. Adauga zaharul bezea si smantana si amesteca pana obtineti o compozitie ferma si omogena.

  1. Montarea Prajiturii Fanta:

Puneti blatul cupt intr-un platou si turnati crema deasupra lui. Acoperiti crema cu pesmet, care va contribui la umplerea golurilor (daca este cazul) si astfel completarea desertului. Pentru ultimul strat de deasupra se pot adauga visine, banane sau orice ati dori. Lasa prajitura fanta sa se racoreasca si pregateste-te sa te bucuri de un desert usor si delicios.

Avantajele Prajiturii Fanta

Prajitura Fanta este printre mesele clasice si populare din categoria deserturilor iar avantajele sale sunt:

-> Nu necesita prea mult timp pentru preparare sau cuptor;
-> Nu necesita prea multi bani pentru ingrediente;
-> Se potriveste la majoritatea evenimentelor, fiind un desert colectiv;
-> Va ofera 8-10 portii;
-> Ingredientele sunt usor de gasit si nu prezinta un cost prea mare.

Ingrediente Opționale

Prajitura Fanta se poate face si pastrand reteta de baza la care se vor adauga si ingrediente opționale in functi de preferintele fiecaruia.

Iata o lista cu ingrediente optional pentru Prajitura Fanta:

  • Fructe
    • Visine
    • Fructe de padure
    • Banane
    • Ananas
  • Piricipii
    • Scortisoara
    • Nuca
    • Migdale
    • Zahar brun
  • Dulceata
    • Dulceata de fragi
    • Sirop de ciocolata
    • Sirop de caramel

Sfaturi si Trucuri Pentru Reusita

Pentru a realiza cea mai buna prajitura Fanta, am alcatuit cateva sfaturi si trucuri:

  • Alegeti cele mai bune ingrediente. Se recomanda sa alegeti ingrediente de calitate superioara si produse recretificate daca se poate.
  • Respectati cu exactitate dozele recomandate in reteta.
  • Cand se pregateste blatul, folositi o tava suficient de mare pentru a asigura ca eliminati excesul de aluat in timp ce se coace.
  • Adugati o cantitate mica de lapte la blat, acest lucru va asigura ca se va patrunde uniform in cuptor.
  • Lasati prajitura Fanta sa se raceasca bine inainte de a rula sau taia.
  • Adaugati culoare prajiturii folosind diverse fructe si puteti folosi si scortisoara pentru un gust si mai placut si are beneficii.
  • Nu presati excesiv blatul, va fi prea lipicios pentru desert.
  • Lasati blatul sa se create complet in cuptor in momentul in care puneti crema deasupra acestuia.
  • Rulati usor blatul impreuna cu crema fanta, astfel veti obtine cea mai buna textura.
  • Printati blatul foarte subtire.
  • Ouale ca si ingredient trebuie bine mixate pentru amendarea blatului.
  • Incalziti gelatina in microunde inainte de a o incerca sa o amestecati cu crema.
  • Frecati in mod uniform blatul inainte de a se copt.
  • Permiteti-i zaharului bezea sa se frecere subtire nainte de a se amesteca cu k crema.

Concluzie

Rezultatul este un desert delicios, perfect pentru oportunitatile festive sau chiar si pentru a va rasfata la un weekend. Altfel spus, tortul Fanta este un desert ideal si placut, cu un aspect frumos si un gust magnific.

Prajitura Fanta nu necesita prea multe ingrediente, iar pregatirea si montarea se poate face practic cu usurinta.

Tinand cont de instructiunile de mai sus, sunteti gata sa pregatiti si sa mancati un desert minunat.