Pestele proaspăt la cuptor se poate pregăti în moduri pentru a obţine o preparare ce dezvoltă un gust intens și cremos. Rețetele pentru pestele la cuptor nu soluționează doar alimentația sănătoasă dar și prepararea accesibilă și ieftină a unor alimente sănătoase.

Gătirea pestelui la cuptor este metodă simplă și rapită în care putem face rețete în care rafinamentul și savoarea sunt pe măsură. Să vedem deci cum se poate face acasă un peste la cuptor perfect și sănătos.

Ce avem nevoie pentru a prepara un mâncare de peste la cuptor ?

Pentru a pregăti propriul veti avea nevoie de următoarele:

  1. Pestele proaspăt.
  2. Ulei de măsline.
  3. Oregano și sare.
  4. Citrice: lămâie sau portocală.
  5. Legume proaspete sau congelate.

Cum se gătește propriul peste la cuptor?

În primul rând, este necesar să preparăm pestele. Acesta trebuie curățat și spălat sub jet de apă rece, apoi uscat cu un prosop de hârtie absorbantă.

Într-un vas amestecați două linguri de ulei de măsline și câțiva stropi de suc de lămâie sau portocală, puțin oregano mulțumit și sărată.

Înăbușiți un strat de ulei intr-o tigaie incinsă și presarați oregano dupa preferință.

Așezați pestele în tigaie pregătită si lăsați să se întoarcă timp de cinci minute.

Pe masura ce păstreazați grăsimea rezultată din încălzirea uleiului, vom putea înveli legumele.

Legumele se așează împrăștiate pe o tavă de ysop și se adauga sosul pregătit anterior pentru a le îmboga savoarea.

Acoperiți simplu tava cu cartofi cu o folie din aluminiu.

După acea, introduceți tava cu alimentele într-un cuptor preîncălzit la 200 grade și lăsați timp de 45 de minute.

Când toate alimentele sunt gata, opriți cuptorul și serviți-l la masă alături de cei dragi pentru a bucura gustul unui preparat sănătos.

Cum să pregătim un peste la cuptor cu ierburi la grătar

În primul rând, pregătiți ierburile aromate la grătar care sunt necesare pentru a face această rețetă de peste la cuptor. Dintre acestea, este bine să folosim oregano, busuiocul sau ienibaharul .

Eliminați și petele albe și subțiri care pot forma pe peste. Într-un bol mic se amestecă ierburile aromate cu o lingură de ulei de măsline și o linguriță de sare.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se așează fileurile de peste și se adaugă deasupra amestecul de ierburi aromatice.

Introduceți tava în preîncălzit la 180 de grade celsius și lăsați timp de 25 minute sau până se coace complet.

Adderați câteva felii de lămâie peste fileurile de peste și serviți castronul de alimente pregătite cu cei dragi, făcându-i să respire delicatesa mâncărurii.

Pentru variantă de mai bună prezentare a castronului, se poate adăuga în plateu și o salată verde sau marinate albe care contrasta frumos și îmbogățesc final flavorul iu mâncare.

Cum se știe dacă pestele de la cuptor s-a preparat corect?

Atunci când fileurile de peste sunt gata, se va trece la verificare pregătirii lor. Acest lucru se va face prin câteva tehnici simple ca:

1.Atingerea țesutului: se va încerca să se atingă marginile preparatului . Acestea nu trebuie să fie foarte moi sau lipicioase ci lemnoase și ușor secesibile.

2.Verificare texturii : Se știe deja că celebralu a modificat textura chiar și în momentul când este gata pregătit. Verificați deci buna stare a țesutului interior și deodată o să obțineți gata un preparat la cuptor perfect.

3.Verficați culoarea elementelor: Deasemenea, veți vedea că pestele la cuptor are o culoare ușor aurie dacă este fript adecvat.

4.Verificați aroma: Dacă amestecul de ierburi aromatice a fost perceputa aroma lui și se simte un miros ușor dulce care provine din aceasta preparare. Atunci s-a gatit corect și veți degusta astfel un preparat perfect.

Cum se servește pestele la cuptor

Pestele proaspăt la cuptor se poate servi ca atare sau alături de o salată de legume proaspete sau de la borcan.

De asemenea, acest preparat se poate îmbina excelent cu un borcan de linte sau cu un castron de pui.