Cea mai buna pasca cu smantana pe care o vei savura vreodata va fi cea facuta de tine in bucatarie, insa, fara un pas-cu-pas ghidat, aceasta poate parea o provocare. Din fericire, urmand acest ghid pas cu pas iti vei stapani tehnica prepararii perfecte a pascalei cu smantana in doar cateva ore.
- Ce Vei Avea Nevoie
Pentru a face cea mai buna pasca cu smantana de pe planeta, vei avea nevoie de urmatoarele:
- 4 cani de faina alba, uscata
- 4 ouă
- o lingurita de sare
- o jumatate de cutie de drojdie uscata
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de unt la temperatura camerei
- 2 cani si jumatate de lapte
- 2 din ingredientele de mai sus
- 1 cutie de vanilie
- 2 cani de smantana
Pentru topping/decorare, ai nevoie de:
- 2 cani de zahar pudra
- cateva boabe de vanilie
- o jumatate de cutie de unt
- in functie de preferinte, stafide sau zmeura.
- Cum Sa Pregatesti Aluatul
-
Incepe prin a amesteca intr-un vas mare doua cani de faina alba, sarea, drojdia si doua by linguri de zahar.
-
Turatoreste aluatul inainte de a adauga jumatatea cutiei de unt ramasa si cele patru oua, unul cate unul.
-
Adauga cele doua cani si jumatate de lapte, pe rand.
-
Acum trebuie sa amestecam continutul vasului cu o lingura din lemn incat sa obtinem un aluat elastic si suplu.
-
Se pun doua cani de faina in aluat, apoi se amesteca inca o data.
- Modul De Umplut Si Cratimat Pasca
-
Se ia un vas de copt uns cu unt si se pune prima jumatate din aluat in el.
-
Se amesteca continutul cutiei de vanilie cu doua cani de smantana si se toarna doi-trei polonice pe aluat.
-
Se acopera cu cealalta jumatatea aluatului si se unge cu un strop de lapte.
-
Se preseaza aluatul cu degetele in forma de cerc, astfel incat smantana sa se imprastie uniform.
-
Se unge pasca cu restul de smantana ramasa si se insiropeaza cu doua cani de zahar pudra.
-
Se presara si cateva boabe de vanilie si zmeura/stafide, dupa preferinte.
-
Pregatim astfel pasca cu smantana pana obtinem un vas plin.
- Se Coace Pasca
-
Se preincalzeste cuptorul la 350°F.
-
Se pune pasca in cuptor si se lasa sa se coaca, timp de aproximativ 40 de minute. Pentru a afla daca este gata, se insera in mijlocul pascalei un scobitor si se verifica daca aluatul este coapt.
-
Se scoate din cuptor dupa coacere si se lasa sa se raceasca.
-
Se unge cu unt cald.
- Se Serveste Pasca
- Pasca se serveste calda, presarata cu zahar pudra, pentru a oferi aroma si gustul dulci. Se serveste alaturi de o cana de lapte sau cafea, si eventual fructe proaspete, pentru contrast.
In concluzie, prepararea unei pascale cu smantana nu mai este o provocare atat de mare, mai ales daca respecti acest ghid pas cu pas. Adaugand gustul personalizat prin presararea fructelor preferate sau a oricarui alt ingredient unic, vei obtine cea mai buna pasca cu smantana pe care ai incercat-o vreodata. Bon appetit!