Cea mai buna pasca cu smantana pe care o vei savura vreodata va fi cea facuta de tine in bucatarie, insa, fara un pas-cu-pas ghidat, aceasta poate parea o provocare. Din fericire, urmand acest ghid pas cu pas iti vei stapani tehnica prepararii perfecte a pascalei cu smantana in doar cateva ore.

  1. Ce Vei Avea Nevoie

Pentru a face cea mai buna pasca cu smantana de pe planeta, vei avea nevoie de urmatoarele:

  • 4 cani de faina alba, uscata
  • 4 ouă
  • o lingurita de sare
  • o jumatate de cutie de drojdie uscata
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de unt la temperatura camerei
  • 2 cani si jumatate de lapte
  • 2 din ingredientele de mai sus
  • 1 cutie de vanilie
  • 2 cani de smantana

Pentru topping/decorare, ai nevoie de:

  • 2 cani de zahar pudra
  • cateva boabe de vanilie
  • o jumatate de cutie de unt
  • in functie de preferinte, stafide sau zmeura.
  1. Cum Sa Pregatesti Aluatul
  • Incepe prin a amesteca intr-un vas mare doua cani de faina alba, sarea, drojdia si doua by linguri de zahar.

  • Turatoreste aluatul inainte de a adauga jumatatea cutiei de unt ramasa si cele patru oua, unul cate unul.

  • Adauga cele doua cani si jumatate de lapte, pe rand.

  • Acum trebuie sa amestecam continutul vasului cu o lingura din lemn incat sa obtinem un aluat elastic si suplu.

  • Se pun doua cani de faina in aluat, apoi se amesteca inca o data.

  1. Modul De Umplut Si Cratimat Pasca
  • Se ia un vas de copt uns cu unt si se pune prima jumatate din aluat in el.

  • Se amesteca continutul cutiei de vanilie cu doua cani de smantana si se toarna doi-trei polonice pe aluat.

  • Se acopera cu cealalta jumatatea aluatului si se unge cu un strop de lapte.

  • Se preseaza aluatul cu degetele in forma de cerc, astfel incat smantana sa se imprastie uniform.

  • Se unge pasca cu restul de smantana ramasa si se insiropeaza cu doua cani de zahar pudra.

  • Se presara si cateva boabe de vanilie si zmeura/stafide, dupa preferinte.

  • Pregatim astfel pasca cu smantana pana obtinem un vas plin.

  1. Se Coace Pasca
  • Se preincalzeste cuptorul la 350°F.

  • Se pune pasca in cuptor si se lasa sa se coaca, timp de aproximativ 40 de minute. Pentru a afla daca este gata, se insera in mijlocul pascalei un scobitor si se verifica daca aluatul este coapt.

  • Se scoate din cuptor dupa coacere si se lasa sa se raceasca.

  • Se unge cu unt cald.

  1. Se Serveste Pasca
  • Pasca se serveste calda, presarata cu zahar pudra, pentru a oferi aroma si gustul dulci. Se serveste alaturi de o cana de lapte sau cafea, si eventual fructe proaspete, pentru contrast.

In concluzie, prepararea unei pascale cu smantana nu mai este o provocare atat de mare, mai ales daca respecti acest ghid pas cu pas. Adaugand gustul personalizat prin presararea fructelor preferate sau a oricarui alt ingredient unic, vei obtine cea mai buna pasca cu smantana pe care ai incercat-o vreodata. Bon appetit!