Pornim de la premisa ca cea mai buna pasca se gaseste la mama acasa. Mai mult, cea mai buna pasca se bazeaza pe ingrediente foarte simple, cum ar fi branza, smantana, lapte, oua si aluat.
Cu toate acestea, putem prepara cu usurinta si acasa o pasca de neuitat. Fiti atenti la instructiunile de mai jos pentru a afla cum sa preparati cea mai buna pasca!
Ingrediente
- Pentru aluat:
• 380 g faina
• 2 oua
• 100 ml lapte (la temperatura camerei)
• 4 linguri de ulei
• 2 lingurite de zahar
• 1 praf de sare
- Pentru umplutura:
• 500 g de branza de vaci
• 500 ml smantana
• 2 oua
• 4 linguri de zahar
Instructiuni
-
Preincalziti cuptorul la temperatura maxima.
-
Pentru aluat, amestecati faina cu zaharul sarat si se freaca cu degetele. Adaugati uleiul, ouale si laptele, si framantati totul pana obtineti un aluat elastic si fin. Acoperiti aluatul cu folie de plastic si lasi la rece 30 de minute.
-
Pentru umplutura, amestecati branza de vaci cu smantana si ouale. Adaugati zaharul si omogenizati bine compozitia.
-
Intindeti aluatul si asezati-l intr-o forma de copt pre-unglizata. Asezati deasupra umplutura si coplesita cu aluatul ramas.
-
Introduceti pasca la cuptor si coaceti la foc mediu pana cand se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca inainte de servire.
Reteta de pasca cu smantana este gata! Serviti cu lapte sau cafea. Pofta buna!